Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 02:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Все про високовольтних дротах.
22:35
Все про високовольтних дротах.

Все про високовольтних дротах.
Призначення високовольтних проводів, загальні відомості
Основним завданням високовольтних проводів є передача електричних імпульсів від котушки запалювання на свечі.Поетому вони повинні:

- Витримувати високу напругу (до 40 000 В),

- Передавати імпульси з невеликими втратами,

- Забезпечувати мінімум перешкод для радіоелектронної апаратури,

- Мати хорошу ізоляцію для запобігання витоків струму,

- Зберігати свої властивості в широкому інтервалі температур - від мінус 30 ° С взимку до плюс 100 ° С і більше при роботі двигуна влітку.

Для передачі високовольтного імпульсу з мінімальними втратами бажано зменшити електричний опір проводу. Тому багато років тому з успіхом використовувалися дроти з мідною струмопровідної жилою. Але з початком широкого розповсюдження радіоелектронних пристроїв (радіоприймачів, телевізорів, електронних бортових систем в самому автомобілі і т.д.) став проявлятися їх основний недолік - випромінювання великої кількості електромагнітних перешкод.

Для їх зниження в високовольтної ланцюга системи запалювання використовують додаткове електричне опір.

Помехоподавительного резистор може бути вбудований в ротор розподільника (бігунок), свічку або її ковпачок у різних поєднаннях. Крім того, опором володіє вугільний електрод у кришці розподільника.

В даний час ефективним і найбільш поширеним способом зниження перешкод є використання високовольтних проводів з розподіленим опором.
Пристрій високовольтних проводів запалювання
Сучасні дроти складаються з струмопровідної жили, ізоляції (захисного шару), металевих контактів і ковпачків (рис. 1).

Струмопровідна жила (рис. 2) буває декількох типів:

* Мідна багатожильний з опором 0,02 Ом / м (Ом на метр довжини дроту). З такими проводами необхідні додаткові помехоподавительного резистори;

* Неметалічна з металевою "обвивка" - розподілене опір до 2 кОм / м. Центральну частину сердечника виготовляють з скловолокна, просоченого графітом, льняної нитки або кевлара3. Часто буває покрита шаром ферропласта4, який за рахунок своїх властивостей також перешкоджає поширенню перешкод. Поверх навивается тонка металева дріт. Потрібні, як правило, додаткові помехоподавительного резистори;

* Неметалічна з високим розподіленим опором. Провід з такою житловий встановлюють без резисторів.

Жила такого типу може бути виготовлена ​​з різних матеріалів, наприклад часто зустрічаються варіанти виконання з:

* Бавовняної пряжі, просоченої сажевим розчином. Іноді зверху її підсилюють бавовняної або капроновою опліткою. Опір 15-40 кОм / м;

* Полімерної "жили" з опором 12-15 кОм / м. Всередині неї може бути пропущена упрочняющая нитка;

* Скловолоконних ниток з графітової засипкою.

Ізоляція - одношарове або багатошарове захисне діелектричне покриття струмопровідної жили (рис. 3). Призначена для:

* Запобігання витоків електричного струму;

* Запобігання жили від впливу вологи, пально-мастильних матеріалів, шкідливих парів і високих температур в моторному відсіку, а також механічних пошкоджень.

Виконується з різних видів пластмас (наприклад, поліхлорвінілу), силікону, гуми в різних поєднаннях. Іноді механічну міцність ізоляції збільшують за рахунок тканинної, бавовняної, капронової, стеклотканевой або полімерною обплетення.

Металеві контакти (наконечники) забезпечують електричне з'єднання струмопровідної жили з відповідними контактами (гніздами, високовольтними висновками) свічки і котушки запалювання або кришкою розподільника. Основні вимоги:

* Надійний контакт з струмопровідної житлової дроти. Досягається обтиском або паянням (з мідним сердечником);

* Міцність кріплення на дроті. Досягається щільним обтиском і іноді додатково "зубцями" та спеціальної опуклістю (мал. 4);

* Надійне з'єднання з висновками свічки і котушки запалювання або кришки розподільника. Для цього контакт проводу може мати виступ, пелюстка або спеціальну пружину;

* Достатня корозійна стійкість для збереження надійного контакту в процесі експлуатації. Досягається використанням кольорових металів або покриття, що захищає від зовнішніх впливів.

Контакти, з якими з'єднується високовольтний провід, бувають декількох типів. Використовувані найчастіше показані на рис. 5, причому на різних кінцях дроти вони можуть різнитися.

Ковпачки захищають місця з'єднань контактів дроти з відповідними висновками котушки, розподільника і свічок запалювання від агресивних впливів зовнішнього середовища і запобігають витік електричного струму. Основні вимоги до них:

* Максимально щільне з'єднання з деталями системи запалювання, щоб пил і волога не проникали до контактів. Іноді після тривалої експлуатації зняти ковпачки вдається тільки за допомогою спеціального інструменту;

* Стійкість до впливу високих і низьких температур, а також до їх різкого перепаду.

Ковпачки мають різну форму, виготовляються з гуми, силікону, пластмаси або ебоніту. В деякі з них вбудовують додатковий помехоподавительного резистор (рис. 6) або металевий екран для зменшення перешкод.
Несправності високовольтних проводів запалювання
Основні несправності проводів - розрив електричного кола і витік струму.

Розрив електричного кола відбувається найчастіше в місці з'єднання металевого контакту дроту з струмопровідної житлової та іншими деталями системи запалювання, наприклад при:

* Зняття проводу;

* Поганому з'єднанні з висновками відповідних елементів системи запалювання;

* Окисленні або руйнуванні жили.

У місцях порушення з'єднання відбувається іскріння і нагрів, що ще більше погіршує ситуацію і може призвести до вигоряння металевих контактів або жили.

Витік електроенергії відбувається через забруднені дроти, свічки, кришку розподільника і котушку запалювання, а також при пошкодженні ізоляції і ковпачків дроти, тому їх діелектричні властивості в процесі експлуатації погіршуються.

При низьких температурах високовольтні дроти стають жорсткішими, збільшується ймовірність пошкодження їх ізоляції і ковпачків. Крім того, через постійної вібрації, що супроводжує роботу двигуна, розхитуються місця з'єднань, що може призвести до погіршення контакту, наприклад в кришці розподільника. Від підвищеної температури більше за інших страждають свічкові ковпачки, так як вони знаходяться найближче до нагрітих деталей двигуна і до того ж часто виходять з ладу при знятті.

З часом всі елементи системи запалювання неминуче покриваються шаром пилу і бруду, вологою і парами пально-мастильних матеріалів, які є провідниками струму і значно збільшують витоку, особливо у вологу погоду і при пошкодженнях ізоляції. Крім того, від потрапили вологи та бруду відбувається подальше збільшення мікротріщин.
Рекомендації щодо вибору високовольтних проводів запалювання ВАЗ
При виборі високовольтних проводів бажано орієнтуватися на рекомендації як їх виготовлювачів, так і виробників двигуна.

При покупці корисно уважно вивчити упаковку. Бажано, щоб на ній російською мовою були вказані моделі автомобілів або двигунів, для установки на які призначені ці дроти. Відсутність вказівки заводу-виробника проводів і його "координат" - достатня умова для відмови від покупки. Також не варто купувати дроти, на упаковці яких зустрічаються орфографічні помилки, найчастіше в слові silicon. Слід враховувати, що на високовольтні автомобільні дроти є тільки міжнародний стандарт ISO 3808, а вітчизняних не існує, тому наявність і зміст написів на них визначає сам виробник.

Якщо система запалювання дає високовольтний імпульс з невеликою енергією, наприклад у автомобілів з контактною системою запалення (більшість задньопривідних ВАЗів), то ставити дроту з високим розподіленим опором не варто. Це знизить потужність іскри і, за несприятливих умов, можливі пропуски займання горючої суміші (наприклад, при зимовому пуску холодного двигуна).

Опір дроти можна виміряти за допомогою тестера. Однак для проводів з обвивка струмопровідної жили цей спосіб не коректний, тому що при роботі на двигуні величина їх опору змінюється. Це обумовлено їх конструктивними особливостями.

Рівень перешкод, створюваних як електрообладнанням автомобіля в цілому, так і високовольтними дротами, можна оцінити за допомогою встановленого в ньому приймача (автомагнітоли). Порядок робіт при подібній перевірці дан на схемі.

Вибираючи дроти по матеріалу ізоляції, слід враховувати напругу в системі запалювання конкретного автомобіля. При максимальних його значеннях, які можуть бути зазначені в керівництві з ремонту, ізоляція не повинна допускати пробою. Переважно дроти з ізоляцією і ковпачками, матеріал яких не стає жорстким і ламким на морозі і витримує високу температуру в моторному відсіку, наприклад з силікону. Крім того, він менше змочується водою, а значить, знижується ймовірність електричного пробою. Силікон на дотик восковитость, і дроти з нього допускають сильні перегини.

У процесі експлуатації автомобіля насамперед необхідно утримувати дроти чистими і сухими. Для цього можна, наприклад, періодично протирати бензином зняті з автомобіля кришку розподільника, котушки запалювання, ізолятори свічок і самі дроти з ковпачками.

Часто вдається визначити пробій ізоляції при роботі двигуна на слух (чути клацання) або візуально. Якщо відкрити моторний відсік в темний час доби, то місце витоку струму буде видно по проскакує іскра. У темряві іноді помітно світіння (сяйво) навколо приладів системи запалювання через вологість і іонізації повітря, наприклад перед грозою, або при великих витоках струму.

Обрив дроту в обвивка неметалевої струмопровідної жили (рис. 2, б) може не виявлятися на холостих обертах коленвала і при невисоких навантаженнях, в той час як на підвищених - двигун буде "троить", якщо пошкоджений провід, що йде до свічки, або глухнути, якщо несправний центральний.

Хороший контакт в наконечниках запобігає втраті енергії імпульсу, переданої до свічок. Тому бажано періодично перевіряти, чи добре вставлені наконечники в гнізда відповідних елементів системи запалювання.

Для запобігання пошкоджень дроти його рекомендується знімати, починаючи з ковпачка, а не висмикуючи за ізоляцію.

Герметичність ковпачків в місцях з'єднання проводів зменшує окислення наконечників і подальше погіршення контакту. Тому важливо до кінця надягати ковпачки, а при виникненні на них тріщин - замінювати.

Перешкоди утворюються через імпульсів напруги великої частоти в системі запалювання. Для вітчизняних автомобілів їх величини наступні: ротор - до 8 кОм, свічка - 4-10 кОм, ковпачок свічки - 4-13 кОм, центральний електрод - 8-14 кОм. Гнучкий штучний матеріал, що володіє високою міцністю. 20% полівінілхлоридного пластикату ПДФ і 80% ферритового або марганець-нікелевого і нікель-цинкового порошку. Порівняти енергію іскри з тими чи іншими проводами можна, приєднавши розрядник замість свічок на автомобілі і провернувши колінвал двигуна стартером. При цьому бажано, а на автомобілях з каталітичним нейтралізатором відпрацьованих газів - обов'язково, відключити подачу палива. Велике загальний опір у вторинній ланцюга зробить іскру більш блідою і тонкою. Розрядник являє собою два електроди в ізолюючому корпусі, відстань між кінцями яких 7 мм. Імітувати розрядник можна, надійно закріпивши наконечник високовольтного проводу на цій відстані від металевої деталі двигуна.

До проводів високовольтної напруги багато автолюбителів ставляться як до другорядної деталі, та й у спеціалізованих виданнях їм мало уваги приділяється. А більшість продавців в торгових точках нічого путнього не можуть сказати, радять що купувати, грунтуючись на особистих симпатіях, та власну вигоду. І то справа - прокинути дроти між котушкою запалювання і свічками, струм проводять. Провід, вони на те й дроти, щоб струм проводити. Яка може бути між ними суттєва різниця, що впливає на роботу автомобіля? Але не все так просто.
Проводити і захищати
Основним покликанням високовольтних проводів є надійна передача електричних імпульсів високої напруги від котушки запалювання до свічок. Залежно від системи запалювання напруга, що генерується може становити від 25 кВ, до 50 кВ. І, здавалося б, чим менше електричний опір, тим менше буде втрат енергії, тим краще буде працювати система запалювання. Однак, існує зворотний бік близького до нуля електричного опору - високий рівень електромагнітних перешкод, убивчо впливає на роботу, напханий електронікою сучасного автомобіля. Тому, девіз якісних високовольтних проводів звучить майже як у американської поліції: «Проводити і захищати». Функції захисту зводяться не тільки до придушення перешкод, але і запобігання інших несприятливих явищ. По-перше, самі дроти повинні бути стійкими до агресивного середовища під капотом авто, витримувати різний температурний режим (від -60 ° С до +240 ° С) і не втрачати своїх струмопровідних якостей. По-друге, проста на вигляд конструкція високовольтних проводів, повинна запобігати витоку струму аж до контакту з наконечниками свічок. Неякісні або несправні дроти здатні вивести з ладу деякі пристрої автомобіля, наприклад електронну систему, а також ускладнити роботу двигуна іншими неприємностями. Витік струму або підвищений опір призводять до зменшення сили імпульсу і як наслідок, або до уповільнення запалювання, або до «трійнят» і «завмирання» двигуна на підвищених оборотах, або взагалі до відсутності іскри, особливо якщо свічки мають навіть невелике забруднення. У результаті падає динаміка, зростає витрата палива (на 4-7%) і токсичність вихлопу.
Ціна чи ресурс?
Високовольтні дроти складаються з струмопровідної жили, ізоляції (захисного шару), металевих контактів і ковпачків. Додатковим елементом є гребінки, які збирають дроти в джгут. Якщо поділяти по застосовуваних матеріалів і технології виробництва, то всі високовольтні дроти можна умовно віднести до трьох категорій.

Перша категорія - це проводи з мідною багатожильної струмопровідної жилою з оболонкою з ПВХ пластика. Друга - одножильні дроти з ізоляцією з ПВХ або EPDM (різновид поліуретану). Подібні вироби вимагають додаткових помехоподавительного резисторів, крім того, ізоляція з ПВХ з часом під дією парів бензину, морозу і високої температури покривається мікротріщинами, в дроти них проникає вода, опір різко знижується і відбувається витік струму. Саме такими проводами оснащувалися й оснащуються більшість автомобілів вітчизняного виробництва. Найбільш технологічними сьогодні визнані дроти, де в якості сердечника використовується струмопровідна жила з неметалевих матеріалу, будь то скловолокно, полімери, графіт, льон, бавовна, кевлар, а також їх поєднання. А ізоляція з силікону (в крайньому випадку, із силіконової гуми), забезпечує високу пробивну напругу і відсутність втрат в системі запалювання, що дає підвищення загальної потужності іскри, більш повне згоряння палива, збільшення потужності двигуна і оптимальний витрата бензину.

Всі три категорії за своїми характеристиками повністю відповідають технічним вимогам і відрізняються двома факторами: ціною і ресурсом. Наприклад, силіконові дроти, що випускаються концерном «Цитрон» (Ставропольський край) здатні прослужити не менше 160 000 тисяч кілометрів без обмеження терміну експлуатації. У той же час несіліконовие - 30.000-50.000 кілометрів або ж 2-3 роки експлуатації в суворих російських умовах. При цьому більш технологічні силіконові дроти коштують в 3-4 рази дорожче своїх побратимів. Так що вибір сьогоднішнього покупця стоїть між ціною і ресурсом.

Високовольтні дроти завтрашнього дня відрізняються новітніми матеріалами, які підвищують стійкість до агресивного середовища, володіють кращими ізоляційними та екологічними характеристиками. Наприклад, американська корпорація «Delphi Packard Electric Systems» пропонує світовому автопрому кабель на основі технології PPO, який більш довговічний і опір тертю в 4 рази вище в порівнянні з аналогами. І в той же час дозволяє на 25% знизити масу виробу. Проводами з цього кабелю планується оснащувати з 2007 року Мерседеси С-класу. Варто відзначити, що саме «Delphi Packard» є світовим лідером з виробництва кабельної продукції з силікону. З її матеріалів зроблені високовольтні дроти більшості американських автомобілів. Одним з перших у Росії матеріали «Delphi Packard» у виробництві проводів почав використовувати концерн «Цитрон» і забезпечив собі гідне місце на ринку.
Пробиває там, де рветься ...
Щоб не промахнутися при виборі високовольтних проводів варто врахувати кілька рекомендацій. По-перше, слід звернути увагу на інформацію, зазначену як на упаковці, так і на самих проводах: виробник, застосовність і т.п.. Дуже часто «ліві» виробники помиляються в написанні слова «силікон» по-англійськи. Правильний варіант «silicone». Це настільки часта помилка, що навіть одне з найвідоміших російських автовидань у великому матеріалі вказало «silicon», що російською означає «кремній». По-друге, зверніть увагу на ковпачки проводів. Вони повинні забезпечувати герметичність з'єднання і захищати контактні наконечники. Якісні ковпачки виробляються з гуми на основі силіконового каучуку. Товщина стінок повинна бути не менше 3 мм. Саме в місцях з'єднання контакту з струмопровідної жили та іншими деталями системи запалювання найчастіше і відбувається порушення електричної мережі. Відбувається це, як правило, або при знятті проводів (нерідко смикають прямо за дроти) або поганому з'єднанні з висновками відповідних елементів системи запалювання внаслідок окислення, нещільною посадки і т.п. По-третє, слід звернути увагу на якість самого кабелю високовольтних проводів. Кращі - робляться з силікону, перевірити їх надійність можна простими способами. Піднести кабель у відкрите полум'я - якісна ізоляція не повинна легко оплавлятися або запалати. Міцно скрутіть кабель. Ознаки зміщення, ковзання між оболонкою і житлової, а також хрускіт вказують на погану якість механічного зчеплення між оболонкою і ізолятором. Також спробуйте поздовжньо зрушити ізоляційний шар. Кабель повинен бути практично монолітом, в іншому випадку при монтажі та знятті дроти можливе порушення захисту....
Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 2904 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz