Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 19.04.2024, 06:16
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 4 » Відновлення підігріву дзеркал.
21:09
Відновлення підігріву дзеркал.

Відновлення підігріву дзеркал.
Автоэлектрик.Восстановление підігріву дзеркал.

У мене в машині Volkswagen Golf 3 були встановлені електродзеркала, але чомусь без підігріву. Як з'ясувалося при знятті скелець - підігрів є, просто модулі підігріву в дзеркалах перегоріли. У цій замітці я розповім як я відновлював підігрів дзеркал у своїй машині, хоча ці дії універсальні і підійдуть власникам будь-яких машин. В принципі якщо підігріву не було спочатку, то дії для його установки залишаться такими-ж, тільки додасться необхідність прокласти дроти для підключення підігріву.

Спочатку необхідно зняти дзеркальний елемент. У VW Golf 3 для цього треба трохи його відігнути і підчепити тонкої викруткою пластикові засувки, після чого зняти елемент. Якщо ееркальний елемент вже був з підігрівом, але перегорів - відключіть дроти, відповідні до нього із зворотного боку, і заізоліруйте висновки з боку машини, щоб уникнути короткого замикання.

Для того, щоб переконатися в тому, що несправність викликана саме перегорілим підігрівом в дзеркальному елементі, а не проблеми з проводкою необхідно тестером перевірити опір між контактами на елементі. Для заспокоєння совісті я так-же перевіряв наявність напруги на проводах, які підключаються до дзеркального елементу з боку машини (напруга міряти при включеному запаленні і відповідній кнопці - у мене це кнопка обігріву заднього скла і дзеркал).

Отже, дзеркальний елемент складається з склеєної пластикової оправлення з фіксаторами і самого дзеркала. У разі наявності підігріву між ними вклеєна ще й модуль підігріву, який представляє з себе плівку з нанесеними струмопровідними доріжками. Я купував нові модулі підігріву в Санкт-Петербурзі у представництва фірми "Онікс" (http://onyxmef.narod.ru/) У них є універсальні модулі, які на моє переконання повинні непогано підійти до більшості дзеркал - називаються вони ГЕН-55, але коли я купував їх у наявності не було і чекати треба було місяць, тому я вибрав найбільш підходящі за розмірами - такими виявилися модулі для ВАЗ 2109. Варто все задоволення в межах 200рублей за обидві сторони.

Отже, почнемо.

Спочатку треба відмочити в гарячій воді знятий дзеркальний елемент протягом 5-10 хвилин, підливаючи гарячу воду.

 

Далі треба акуратно відокремити пластикову оправлення від самого дзеркала

 

Після цього якщо початкове дзеркало було з підігрівом, то необхідно видалити залишки старого нагрівального елемента.

 

Як видно на фото, в моєму випадку під ним утворилася повітряна порожнина, в яку забилася пил.

 

Весь бруд необзодімо видалити, дзеркало вимити і дати висохнути.

У разі використання нагрівального елементу для ВАЗ2109 виникає проблема, пов'язана з невдалим розташуванням і типом контактів. До речі відразу обмовлюся, що я правий і лівий нагрівальний елемент поміняв місцями бо на мій погляд так вдаліше площа, що покривається обігрівом. Контакти, наявні на нагрівальному елементі необхідно якомога коротше обрізати, залишивши тільки невеликі контактні площадки.

 

Виглядати вони повинно приблизно так

 

Далі полчівшіеся контактні площадки необходмо по можливості випрямити, наприклад, поклавши елемент на стіл контактами нагору і натискаючи на обидва краї контакту торцем трохи прочинених плоскогубців.

Після випрямлення необхідно підрівняти краю нагрівального елемента - у мене він вистпал на пару міліметрів за межі дзеркального елемента, що не припустимо. При обрізанні країв нагревательго елемента дуже важливо стежити за тим, щоб не пошкодити струмоведучі доріжки. Підігнаний елемент наклееваем на дзеркало за допомогою самоклеїться шару.

Обидві вийшли контактні площадки необхідно залудити і прип'ять до них заздалегідь куплені в магазині дроти з контактами, відповідними використаним на старих нагрівальних елементах. До речі майданчики краще розгорнути більш довгим кінцем у бік, ближню до "рідного" для автомобіля розташуванню контактів - в наслідку менше допрацьовувати доведеться.

 

До речі синім маркером позначені початкові положення контактів автомобіля, до яких нам і треба прагнути.

 

У результаті має вийти дзеркальний елемент з робочим підігрівом і роз'ємами для підключення до авто, але без кріплення.

Для перевірки працездатності можна підключити вийшов дзеркальний елемент до джерела живлення з напругою 12 в. Я для цього використовував блок живлення працюючого комп'ютера (чорний і жовтий дроти чотирьохконтактного роз'єму для живлення вінчестерів і т.д.)

 

Тепер необхідно підготувати пластикову оправлення для дзеркала. Для цього необхідно на ній розмітити необхідні прорізи для розміщення контактних майданчиків підігріву та виведення проводів.

 

Далі пропоюємо або пропилюємо необхідні отвори для того, щоб у підсумку проводи вийшли в місці споконвічного розташування штатного роз'єму.

 

У підсумку необхідно добитися того, щоб дроти і контактні площадки без проблем поміщалися в дані пропили при суміщенні дзеркала і оправлення. При пропоює необхідно не забути підрівняти краї для уникнення появи виступів у бік.

 

Тепер все готово для остаточного склеювання. Я використав епоксидний двухкомпонент клей "Епокси Титан". Деякі користуються двостороннім скотчем, але я б не радив цього робити тому що по-перше це менш надійно, а по-друге з часом в щілину буде набиватися пил і не без участі вібрації рано чи пізно таке дзеркало відвалиться.

 

Після змішування клей необхідно нанести рівномірно на всю поверхню.

 

 

Далі необхідно за допомогою затискачів закріпити дзеркало і оправлення в міцно стисненому стані для кращого склеювання.

 

 

До речі у разі використання хороших клеїв необхідно не забути видалити надлишок клею, який виступає по швах, до тужавіння складу. Так-же потрібно відтерти від скла сліди клею якщо випадково заляпали - для цього зручно використовуватися змочену в мильній воді тканину.

За відсутності затискачів як на фото або аналогічних можна зробити набагато простіше - для це потрібно всього декілька не дуже товстих цвяхів. Для цього згинаємо гвоз по середині до кута, приблизно, в 45 градусів.

 

Далі одягаємо на край склеімового дзеркала і за виступаючу частину затискаємо плоскогубцями, щоб забезпечити надійне стиск елементів.

 

Я за допомогою таких затискачів забезпечував стиск довгих сторін, на які у мене не вистачило основних затискачів - тут позначається вигнута форма дзеркала.

Для прискорення висихання і збільшення міцності клейового з'єднання я пішов раді інструкції по нагріванню склееваемих деталей до 60-70 градусів і під'єднав дроти вклеюються підігріву до джерела живлення.

Готове дзеркало необхідно спочатку підключити до проводів в машині. Полярність значення не має.

 

У зв'язку з тим, що на відміну від "рідного" жорсткого розташування контактів на зворотному боці дзеркального елемента, у нас контакти розташовані на гнучких проводах - можливо замикання їх між собою. Для уникнення короткого замикання необхідно їх заізолювати.

 

 

Далі, акуратно поклавши наші подовжені (порівняно з оригіналом) проводи, поєднуємо засувки і защелкиваем дзеркало на законне місце.

 

Тепер можна повернутися в салон машини, натиснути заповітну кнопочку і радіти не покривається інеєм, не пітніє і т.д. дзеркалам!...

Категория: Електросхеми | Просмотров: 473 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz