Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 28.03.2024, 16:11
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 4 » Установка парктроника своїми руками
21:37
Установка парктроника своїми руками

Установка парктроника своїми руками
Чому сам це-ж вже не Жигулі все таки, можна було вчинити по іншому як солідна людина - приїхати в авто сервіс і через якийсь час все було-б встановлено. Чи варто було морочитися? Зізнаюся, що такі думки були. І досить часто мене відвідували. З іншого боку, установка в сервісі має свої нюанси:

    
Комплект недешевий, з установкою опція виходить дорожче на 100 уе;
    
Не факт, що в сервісі зроблять правильно і нічого не зіпсують. Задовго до встановлення став придивлятися до чужих бамперам, так ... деколи таке побачиш, ні, краще вже самому.
    
Судячи з монтажною інструкції та враховуючи попередній досвід, шанси впоратися своїми силами досить високі. Головне - зняти бампер!

Тому вирішив: робити своїми руками. .
Комплект


"Рідний" Шкодовський парктронік відрізняється мінімумом можливостей і пристойною вартістю, якщо брати до уваги співвідношення ціна / можливості. Однак я принципово не хотів нічого ставити окрім оригінального комплекту BEA 300001, який і був закуплений за ціною в 5600 руб. На додаток до нього по настійною рекомендацією продавця взяв ще і комплект накладок під датчики BEA 300001002, які я потім повернув за непотрібністю. Як звичайно, рівень професійної підготовки продавців продовжує вражати уяву здивованих покупців!

Читання інструкції в спокійній обстановці показало, що для рестайлінгового автомобіля (FACE-LIFT) є тільки один варіант установки датчиків - в бампер і без всяких додаткових елементів.

Всі необхідні інструменти мене вже були за винятком фрези на 20 мм для різання отворів в пластиці бампера. На ринках мені сказали, що фреза рідкісна і дорога, ціна може досягати 1000 рублів за фірмовий екземпляр. Тому вирішив замінити її відповідним аналогом. Для перевірки зробив деяку кількість отворів в різних сортах пластику і результатом залишився задоволений - фрезу не виводила в бік, кромка зрізу виходила досить рівною. Тому в один вихідний день приступив до інсталяції.

Установка

Бампер потрібно було зняти. Розумів, що це не повинно бути складно, не складніше ніж на "матрьошці", наприклад. Адже це моє перше втручання у внутрішньо пристрій автомобіля, перша спроба за півроку експлуатації ... Однак перед цим я познімав пластикові накладки всередині багажника і відігнув м'яку оббивку, отримавши доступ до болтів кріплення бампера
Знімаємо накладку бампера. З багажника відкручуємо два болти на 10, попередньо відсунувши м'яку обшивку.
Відкручуємо саморізи кріплення бризковиків, знадобиться "зірочка" на 6. Ще кілька саморізів кріплять бампер знизу.
Якщо є відчуття що всі болти знайдені і відкручені, можна спробувати потихеньку бампер відокремлювати від кузова.
Видно сопла вентиляції кузова і отвори кріплення бампера до крила.

Попередньо капнув трохи WD40 в місця посадки фіксаторів. Трохи розгойдуючи, став тягнути бампер на себе - він відокремився без особливих проблем, груба сила не знадобилася. Тепер головне - не подряпати його!
Відзначені отвори, в які входять пластикові фіксатори, вони ж напрямні.
Під ліхтарями видно білі пластикові втулки для кріплення накладок.

Бампер поставив фарбою вгору і заходився робити розмітку. Для цих цілей на місця імовірної установки датчиків наклеїв малярський скотч і строго за інструкцією відміряв необхідні відстані.
Осьова лінія бампера проходить саме через центральну "блямбочку" під накладкою з боку фарби, від неї і відміряв потрібні відстані.
Звичайно, знятий бампер досить нестійка конструкція. Довелося притулити його до дверей гаража, попередньо підклавши під кути його шматочки гуми щоб не зіпсувати фарбу.
Про всяк випадок вирішив провести тестове свердління, для цього вибрав місце під накладкою (молдингом), там все одно не буде видно.
Стало зрозуміло, що свердлити потрібно саме з боку фарби для отримання рівних країв зрізу.

Сім разів перевірив точність розмітки, наколов центри майбутніх отворів шилом і почав свердлити. Щоб пластик не плавився під фрезою, на неї лили воду з пляшки. До речі, довелося свердлити шуруповертом, так як в той день у всіх гаражах скінчилося електрику. Все-таки м'який пластик краще свердлити на високих обертах, тому ІМХО дриль тут більш доречна.
Після наколювання центру свердління скотч зняв.
Свердлили удвох - сусід допомагав лити воду з пляшки.
Отвір вийшло більш ніж прийнятне, точно 20 мм, хоча датчик входить до нього з зазором ... Але фрезу на 19 або 18 я не знайшов.

Просвердлений бампер поклав на ганчірку і став прилаштовувати джгут з проводами. Спочатку просто очистив і просушив поверхню, потім місця під приклейку обробив рідиною із пляшечки і дав їй як слід просохнути. Потім приклеїв датчики і майданчики під нейлонові стяжки.
Ніяких додаткових заходів по зміцненню датчиків в бампері робити не став. Подивимося, чи спрацює німецька технологія в наших умовах ;-)
Сам чутливий елемент знаходиться всередині герметичної гумової оболонки. Особисто мені така конструкція вселяє довіру ...
Сюрприз чекав мене після очищення внутрішньої поверхні бампера - там виявилася розмітка під датчики, яка трохи відрізнялася від наведеної в інструкції ... Круто, звичайно, нічого не скажеш ...

Встановив бампер на місце, попередньо протягнувши джгут проводів в спеціально заготовлене для цього отвір. Після цього почав установку блоку управління і підключення до електричного ланцюга автомобіля.
Щоб легше витягувати і встановлювати такі заглушки як на фото, я завжди попередньо наношу трохи WD-40 на місце контактів. Рідина потім випаровується, не залишаючи сліду.
Джгут проводів обмотав ганчір'яної ізолетни. Сам блок теж кріпиться на двосторонній скотч, так само як і датчики. Так, відбувається це все в районі ніші запасного колеса, в багажнику ...

Підключення

Блок встановлений, залишилося лише підключити живлення до лампи заднього ходу і встановити "пискавку" ближче до вух водія.
Роз'єм, що підключається до лівого заднього ліхтаря. Його потрібно акуратно розібрати, витягнути коричневий провід і вставити подвійний коричневий з комплекту. Коротше, в інструкції все гранично ясно, переплутати неможливо!
Зліва - підключення закінчено.
Проводи від пищалки простягнув по салону під накладками порогів і вивів випромінювач в ліву стійку. Там його і приклеїв штатним способом акурат під скобою ременя безпеки.

Перевірив роботу системи - прекрасно, всі чотири датчика реагують на перешкоди практично однаково. Поїздив трохи заднім ходом - супер, інсталяцію можна вважати закінченою. Закріпив на всі болти бампер, повернув по місцях оббивку і всі накладки в багажнику.
Щоб не залишати щілину між бампером і датчиком, акуратно заповнив порожнину чорним силіконовим герметиком. Через півгодинки часу стер надлишки ганчірочкою, злегка змоченою в бензині. Результатом залишився задоволений ...
Датчики сидять як рідні, наче так і було з самого початку. Добре, що не довелося їх фарбувати, у кожного кольору кузова свої переваги.

Висновки

Єдиний мінус - немає індикації і не можна визначити, з якого боку наближається перешкоду. Останнє ж просто відмінно, звукова індикація дозволяє без проблем паркуватися, ніяка додаткова настройка не знадобилася. У надійності системи особливо не сумніваюся, так як багато знайомих катаються з такими комплектами, причому ставлять їх не тільки на Шкоду ...

Також не пошкодував, що взявся за встановлення самостійно. Комплект встановився чітко за інструкцією, яка, чесно сказати, настільки повна, що мої коментарі не особливо-то й потрібні. До того ж за півроку володіння автомобілем перший раз заглянув під обшивку, отримавши чималу естетичне задоволення від внутрішнього устрою

Категория: Парктроніки | Просмотров: 561 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz