Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Суббота, 27.04.2024, 04:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 21 » Стробоскоп на лазерній вказівкою
21:27
Стробоскоп на лазерній вказівкою

Стробоскоп на лазерній вказівкою

Автолюбителі знають, яке значення має правильна установка початкового моменту запалення палива в карбюраторних двигунах для хорошої їзди. Пропонованим приладом можна не тільки встановлювати початковий момент запалювання на оборотах холостого ходу, але і знайти непрацюючу свічку, перевірити роботу котушки запалювання, проконтролювати роботу відцентрового і вакуумного регулятора кута випередження моменту запалювання до 3000 оборотів в хвилину. Велика частота просто небезпечна для двигуна, що працює без навантаження. Схема стробоскопа дана на малюнку 1.

Імпульси з високовольтного проводу через диференціюються ланцюжок C1, R2 і резистор R1 запускають режиму одновібратор на елементах DD1.1, 1.2. Імпульси одновібратора, тривалістю близько 1,5 мілісекунди, проходять через ключовий каскад на транзисторах VT1, VT2 і включають світлодіод лазерної указки. Лазерна указка використовується з розширює в лінію насадкою. Це може бути насадка із зображенням людини, динозавра, риби або птиці - головне, щоб зображення нагадувало лінію. При сонячній погоді, але в тіні, можна використовувати указку і без насадки, направляючи промінь тільки на рухливу мітку. Без насадки яскравість лазерного променя збільшується. Нерухома мітка на корпусі двигуна при сонячному освітленні добре видна.

Друкована плата стробоскопа дана на малюнку 2 для варіанту із застосуванням мікросхеми з планарних висновками - а й мікросхеми з висновками в корпусі DIP-14 - б. Цифри під платою позначають місця установки резисторів з номером, відповідним схемою на рісунке1. Тонкими лініями позначені провідники з боку установки мікросхеми. З цього ж боку в отвори (Е-К-Б) встановлюється транзистор VT1. Транзистор VT2 і конденсатор C2 встановлюються з боку друкованих провідників. Резистор R3, для варіанта з мікросхемою з планарних висновками, так само можна поставити з цього боку друкованої плати. Друкована плата розроблена так, щоб вона помістилася в батарейний відсік лазерної указки. Вхідні ланцюг (C1, R1, R2) розміщена на торці дерев'яної білизняний прищіпки (ріс.3б).

Роботу плати спочатку перевірте на двигуні з будь-яким світлодіодом, підключивши його у відповідній полярності замість лазера.

Указку можна розібрати двома способами - видавлюванням з боку батарейного відсіку або витягуванням з боку насадки. Викручується насадка, і під неї встановлюється підходяще кільце товщиною 1-2 мм так, щоб кільце впиралося в корпус. Потім вкручується насадка, поступово випрессовивая корпус з лазером. Якщо треба, операція повторюється з кільцем більшої товщини. Можна обійтися без кілець, підкладаючи під насадку викрутку, але тоді пошкоджуються краю алюмінієвого корпусу указки. Другим способом під кришку батарейного відсіку підкладається гайка М5, М4 або будь-який інший круглий щільний предмет. Поступово, закручуючи кришку, видавлюємо корпус з лазером. Тут треба стежити за тим, щоб не пошкодити кнопку включення лазера. Коли звільниться кнопка, її треба витягнути з корпусу. Цим способом розбирання указки потрібно користуватися ОБЕРЕЖНО, не докладаючи великих зусиль, тому що можна пошкодити лазер.

У розібраної вказівкою випаюється кнопковий вимикач (рис. 4).

Плата коротшає бокорезами так, щоб залишилася одна смужка друкованого провідника, яка використовувалася вимикачем. Тут треба працювати акуратно, щоб не пошкодити резистор поверхневого монтажу на 68-82 Ом. Якщо ви його все-таки пошкодили - не біда. Збільште номінал резистора R5 до 270 Ом, а провідники, де стояв резистор поверхневого монтажу, закоротити. Транзистор VT2 і конденсатор C2 встановлюються з боку друкованих провідників. Конденсатор С1 краще взяти типу КТ - трубчастий, так як вони розраховані для роботи з великою напругою. Під мікросхему 564ЛЕ5 і транзистор КТ815 підкладіть ізолюючі прокладки з паперу або целофану. Зібрану плату перевірте, вставивши її в циліндр корпусу указки. Всередину корпусу, де буде стояти плата, вставте целофан, якщо немає штатного. Після перевірки плати на вільне проходження в корпус указки, можна спаяти указку і плату в моноліт мідним дротом, пропущеним через отвори установки кнопкового вимикача. Можна з'єднати плату і указку проводом МГТФ-0, 07. Обов'язково припаяйте провід плюса харчування на друкарський провідник біля лазера, що йде на корпус, місце пайки показано на малюнку 4. Вставте плату і запресуйте указку в корпус.

Провід живлення необхідної довжини забезпечите затискачами типу «крокодил» з маркуванням або роз'ємом, що входять в роз'єм штатної переносної лампи-підсвічування. Якщо підключення до роз'єму лампи-підсвічування не однозначне, то в розрив плюсового дроти треба поставити будь-який діод плюсом до гнізда для захисту від переполюсовкі. Провід, що йде на затискач до високовольтного проводу, повинен бути екранованим. Для безпеки роботи з включеним двигуном, затискач до високовольтного проводу зроблений з дерев'яної прищіпки (рис.3). З пачки дерев'яних прищіпок жодної не знайшлося із співпадаючими отворами, тому краще просвердлити нове отвір Ф6 мм ближче до краю губок. Отвір легко просвердлити, якщо прищіпку затиснути в лещатах. Одна з губок прищіпки обертається жерстю, шириною не більше 3 мм або кількома витками лудженої дроти. Із зовнішнього боку прищіпки кінці жерсті Міцно припаяти разом. Сюди ж припаюється конденсатор С1. Екранований провід кріпиться на прищіпки мідної скобою. Високовольтні дроти на автомобілі можуть мати тріщини, які візуально не виявляються. Якщо токос'емник-прищіпка буде встановлена ​​на дріт з тріщиною, то відбудеться пробій і стробоскоп згорить. Тому необхідно токос'емник обгорнути кількома витками ізоляційної стрічки або залити герметиком.

Перевірте стробоскоп на працездатність (спочатку з світлодіодом!) І загерметизуйте корпус з боку плати та проводів, а також дільник на прищіпки силіконовим герметиком. Щоб насадка лазера НЕ забилася брудом в «бардачку» автомобіля, підберіть на неї кришку від медичних бульбашок.

Працювати зі стробоскопом просто. Перед роботою протріть білу фарбу на мітки корпусу і шківа коленвала. Якщо мітки не пофарбовані, то пофарбуйте їх білою фарбою - це стане в нагоді в майбутньому. Увімкніть добре прогрітий двигун на холостих обертах (600-800). Підключіть затискачі напруги живлення. Затисніть прищіпкою високовольтний провід першої свічки і направте лазер на нерухому позначку, розташовану на корпусі. Потім знайдіть променем лазера рухливу мітку на шківі маховика. Якщо установка моменту запалення на вашому автомобілі порушена, то рухома мітка може знаходитися далеко від нерухомої мітки. Обертанням корпусу розподільника запалювання добийтеся збігу рухомого (на шківі коленвала) і нерухомої тегів. Зафіксуйте розподільник в цьому положенні. Далі можна короткочасно збільшити обороти і спостерігати розбіжність тегів. При збільшенні оборотів запалювання повинно бути більш раннє, для перевірки якого існують дві інші нерухомі мітки, розташовані через 5 градусів випередження запалювання. На 3000 оборотів в хвилину кут випередження запалювання для автомобілів ВАЗ повинен бути в межах 15-17 градусів. Чи не збільшуйте обороти понад 3000! Це небезпечно для двигуна та лазерної указки! Для перевірки роботи свічок запалювання по черзі затискайте прищіпкою високовольтні дроти. Якщо свічка пробиває на корпус або відбувається пропуск запалювання, то спалаху лазера будуть меншої частоти. УВАГА! Не спрямовуйте промінь лазера в очі! Не забудьте, що корпус стробоскопа знаходиться під напругою плюс 13,8 вольт (або інша напруга, що видається регулятором), тому не можна класти його на корпус автомобіля з включеним лазером, якщо корпус стробоскопи не ізольований....

Категория: Авто поради | Просмотров: 613 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz