Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Воскресенье, 28.04.2024, 22:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Сирени, прості й стандартні, взаємозамінність і проблеми.
20:40
Сирени, прості й стандартні, взаємозамінність і проблеми.

Сирени, прості й стандартні, взаємозамінність і проблеми.

У конференціях часто зустрічаються питання про типи сирен, їх взаємозамінності та підключенні. У цій статті викладені деякі думки на тему простих сирен, в надії, що це стане в нагоді будь-кому при встановленні або заміні сирени.

Дуже важливо: підключаючи масу сирени бажано завжди використовувати приварений штатний болт або гайку на кузові.

Прості сирени.

Прості або автономні сирени часто називають дзвіночками, вони бувають одно тональними, багато тональними, різнитися за потужністю і формою корпусу. Але спільне у них - це всього два дроти для підключення. Найчастіше чорний дріт підключається на масу, а червоний до сигналізації. Точне підключення краще перевіряти за схемою установки сигналізації. Бувають сигналізації, які керують сиреною по сигналу мінус (маса), наприклад Clifford Cyber ​​5. У таких випадках плюсової провід сирени підключають до позитивної клеми акумулятора з використанням запобіжника.

Великий недолік цих сирен в тому, що обрізавши дроти сирена замовкає, як і у випадку якщо буде скинутися клема акумулятора або він буде розряджений.

Але є й гідності - ці сирени можуть бути компактними і не вимагають обслуговування, а значить, їх можна сховати в малодоступні місця. Такі сирени зручно ставити як додаткові, замінювати ними стандартні автономні сирени або встановлювати їх таємно у салоні автомобіля.

Звичайно, є і виключення, Кліффордовскіе сирени типу Medalion або тому подібні, які представляють собою динамік. Але виводяться вони з ладу аналогічним способом.

Якщо Ваша сирена багато тональна, то кількість тонів можна зменшити до одного або вибрати вподобані. На деяких моделях на корпусі сирени є віконце закрите гумкою, під нею розташовується шість перемичок - джамперів їх видалення відключає відповідний тон сирени, пізніші моделі мають перемички на платі у вигляді зволікань або друкованих провідників, розрізання яких призводить до аналогічних результатів.

Зазвичай споживання таких сирен не перевищує 2А.
Підключення простих сирен

Будь-які прості сирени взаємозамінні. Ними так само можна замінювати автономні сирени з виконанням відповідного підключення залежно від сигналу управління.

Зустрічаються дефекти цих сирен проявляються у вигляді тихого звуку або повністю його відсутності.

Працездатність сирени перевіряється подачею сигналу (+) з клеми штатного АКБ на червоний дріт сирени, в цьому випадку другий дріт сирени повинен бути надійно підключений до маси автомобіля. Якщо сирена управляється сигналом маси, то подачею цього сигналу на чорний дріт сирени, при цьому на другий провід повинен бути надійно підключений в (+) клеми акумулятора з використанням запобіжника.

Зауважимо, що провід маси сирени завжди буває чорного кольору, а провід управління сигналом (+) може бути іншого кольору, наприклад білим як у сигнализациях Scher-Khan.

Якщо сирена заробила при подачі сигналу, значить несправність полягає або в обриві проводу управління від сигналізації, або у виході з ладу керуючого транзистора. Цілісність проводу перевіряється подачею керуючого сигналу на провід безпосередньо йде від роз'єму сигналізації. Справність транзистора перевіряється пробником складається з світлодіода і резистора. При позитивному керуючому сигналі до виходу сигналізації на сирену послідовно підключається резистор номіналом 1кОм, до резистори анод світлодіода (у вигляді трикутника зображуваних на схемах), катод світлодіода підключається на масу (на схемах зображується рискою). При негативному управлінні катод світлодіода підключається на вихід сигналізації, анод до резистори, а інший висновок резистора до позитивної клеми АКБ. При справному вихідному транзисторі і включенні сигналу паніки, світлодіод повинен загорятися.

Якщо сирена не запрацювала при прямій подачі керуючого сигналу, значить причина несправності криється в самій сирені. Це може бути обрив котушки динаміка, вихід з ладу транзисторів вихідного каскаду сирени або схеми формування тональності. При тихому сигналі сирени можливе часткове вигоряння вихідного каскаду, або потрапляння води в відображає дефлектор сирени. Остання причина усувається свердлінням невеличкого отвору в дефлекторі сирени.

Дуже важливо: підключаючи масу сирени бажано завжди використовувати приварений штатний болт або гайку на кузові.

Стандартні автономні сирени.

Стандартними ми їх називаємо, що б відрізнити від сирен моделі Clifford, Cobra, Sikura та ін Відмінність автономних сирен від тих що були описані в попередній статті, в наявності сервісного ключа і вбудованого акумулятора, а так само чотирьох проводів для керування та живлення.

Відключення ключем автономної сирени не є відключення сигналізації та її блокувань, за винятком специфічних сирен і моноблочних сигналізації. Два останніх типи відрізняються наявністю більше чотирьох проводів управління і живлення.
Міні-сирена Автономна сирена
Автономна сирена

Завжди присутні червоний і чорний дроти, вони відповідно підключаються до плюса АКБ і до маси автомобіля. З масою зрозуміло, про це було сказано на самому початку. Плюс підключається до живлячої проводу сигналізації і якомога ближче до гнізда. Поясню для чого. Перше - сирена буде захищена запобіжником, друге - якщо перерізується джгут сигналізації йде під капот, то автономна сирена відразу включить сигнал через втрату живлення (за умови, що вона була включена ключиком).

Залишилися ще два дроти, які і викликають питання - куди їх підключати. Зверніть увагу, що при перевірці сирени, а саме при підключенні плюса і маси вона не кричить, причому не залежно від того, включений ключик чи ні. Ось для того щоб сирена закричала і служать ці два дроти. Зазвичай їх підписують "positive trigger" - позитивний тригер і "negative trigger" - негативний тригер. Один з цих проводів підключається відповідно до проводу управління сигналізації. Якщо в режимі "Паніка" на дроті з'являється сигнал (+), то використовується позитивний тригер, а якщо сигнал маси (-), то відповідно негативний тригер. При такому підключенні сирени основне споживання йде по дроту живлення від акумулятора, а від сигналізації тільки слабкострумове управління. І в цьому випадку можна підключити за бажання додаткову просту сирену.

Деякою різновидом автономних сирен, звичайно з обмовкою, можна навести як те, що є сирени навіть з вимкненим ключем при подачі сигналу на управління можуть кричати. Інші ж необхідно обов'язково включати ключиком.

Гідністю цих сирен, як було сказано вище, є те, що обрізавши дроти сирена продовжує кричати за рахунок власного акумулятора. Звичайно вона кричить кілька тихіше, але від цього викрадачеві не легше. А при хорошому внутрішньому акумуляторі може кричати досить довго, хоча вночі буде достатньо і п'яти хвилин, що б виконати свою функцію. Стан внутрішнього АКБ сирени, бажано зрідка перевіряти, отсоединяя клему штатного АКБ або виймаючи запобіжник сигналізації при включеній ключиком сирені, що б це гідність не перетворилося на недолік.

Про недоліки. Оскільки є ключик і замочок, значить повинен бути доступ до сирени, і при цьому її далеко не сховаєш. Внутрішні акумулятори сирени можуть руйнуватися при цьому сирена перетворитися на просту з автономної, або гірше того почне споживати підвищений струм, тим самим, розряджаючи штатний АКБ.

Перевірити справність сирени і вихідного каскаду сигналізації можна за методикою викладеної в кінці статті про простих сиренах. З тією лише різницею, що харчування на червоному проводі має бути обов'язково присутня, а сигнал управління подається на відповідний вхід для перевірки працездатності сирени. Залишається доповнити тільки те, що можлива несправність замку сирени, який іноді розсипається або згортається, що викликає неможливість або включення або виключення сирени.

Схеми підключення сирен:

Для перевірки працездатності сирен - провідник з точкою "А" є місцем подачі сигналу керування. Методика перевірки описана в статті про звичайні сирени. Обов'язковою умовою є присутність харчування і маси на проводах сирени.

А) Підключення сирени з позитивним управлінням від сигналізації. Пунктиром зображено можливе підключення додаткової простий сирени.

При заміні автономної сирени на просту, за схемою в точці "А" відключається управління від автономної сирени, і проста сирена стає основною. Провід живлення автономної сирени заізолювати.
Схема підключення (+)

Б) Підключення сирени з керуванням сигналом маси. Пунктиром зображено можливе підключення додаткової простий сирени.

При заміні автономної сирени на просту, за схемою в точці "А" відключається управління від автономної сирени, і проста сирена стає основною. Провід живлення автономної сирени заізолювати.
Схема підключення (-)

В) Підключення автономної сирени із захистом від відключення роз'єму сигналізації. На схемі показано два варіанти.

Перший - з використанням штатного роз'єму. Якщо в роз'ємі є закинутий провід - наприклад позитивний тригер дверей або вихід на додатковий канал, то відрізавши друкарський провідник можна підпаяти навісну перемичку всередині плати. Цей контакт стане проводом харчування автономної сирени і при пропажі живлення сирена включиться за рахунок вбудованого акумулятора.

Другий варіант - якщо всередині сигналізації до контакту харчування припаяти дріт і вивести в джгут сигналізації, то виходить однаковий результат при обриві проводу або відключенні роз'єму.
Захист від перерізання проводів

Аналогічно можна захистити сирену з керуванням по масі.

Г) Підключення декількох сирен.

Використовуючи цю схему можна підключити декілька додаткових простих сирен, заховавши їх наприклад в салоні, багажнику або у важкодоступних місцях під капотом. Запобіжник 15 Ампер - є основним для живлення додаткових сирен, реле розв'язує вихід сигналізації по струму. Трехамперние запобіжники на кожну з дод. сирен потрібні у випадку якщо викрадач знаходить сирену і замикає дроти, менший номінал запобіжника даної сирени згорить, а решта залишаться працювати. В аварійному випадку загальний запобіжник можна відключити.
Т.к. харчування автономної сирени береться від загального харчування сигналізації, то і в цьому випадку її можна захистити за схемою (В).

 
Підключення декількох сирен...

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 425 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz