Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Понедельник, 29.04.2024, 05:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Що таке ксенон і чи потрібен він
20:40
Що таке ксенон і чи потрібен він

Що таке ксенон і чи потрібен він

Яка споживана потужність у HID ламп (ксенонових ламп)?

У середньому 35W споживає ксенонова лампа. 55W і більше - звичайна. Світловий потік, що забезпечується ксеноном - 3000 люменів проти 1550 у стандартної галогенової лампи потужністю 55Вт.

Який середній термін служби ксенонових ламп?

Середній термін служби ксенонових ламп D2S (R), наприклад, становить порядку 2800-4000 годин. Гарантований термін служби галогенових 100-500 годин.

Як переносять ксенонові фари російські дороги?

Висока вібростійкість забезпечується відсутністю нитки розжарювання. Мораль така - ні нитки - нічому обриватися.

Чи справді оглядовість краще при "ксенонові" освітленні?

Так, краще. Всі ми знаємо, як важлива оглядовість в темний час доби, дощову, туманну або снігову погоду. Світло, що випромінюється ксеноновим лампою, маючи в порівнянні із звичайним в 2,5 рази більшу інтенсивність, значно допомагають водієві поліпшити видимість дороги. Геометрія освітленої ділянки дороги також поліпшується, оскільки Пучек світла фари, оснащеної ксеноновим лампою, ширше. Важливим також є те, що "ксенонове" світло в силу особливості свого спектрального складу дозволяє водієві побачити об'єкти, що знаходяться на проїжджій частині і узбіччях дороги (включаючи дорожні знаки) на значно більшій відстані.

Наочне порівняння галогенок і ксенону:

 

Не сліпить чи відбитий від снігу і дощу яскравий ксенонове світло?

Навіть у дощ і туман ксенонові фари не створюють перед Вашими очима "світлову стіну". Промені ксенонового світла легко "пробивають" туман і висвітлюють НЕ краплі дощу або туману, а саме полотно дороги.

Чи сильно гріється ксенонова лампа?

Ксеноновий лампа гріється набагато менше ніж галогенні. Так при споживаної потужності в 35 Вт у ксенону в тепло йде близько 7% енергії, в той час, як у галогенової лампи при споживанні мінімум 55 Вт у тепло йде близько 40% енергії.

Всі нахвалюють ксенонові фари, а чи є у них недоліки?

Недоліки ксенонових фар відносні. Можна виділити два очевидних недоліки:

    
Дорожнеча (Крім великої вартості лампи треба мати на увазі наступне, - у разі заміни ксенонових ламп краще міняти їх в парі, оскільки з часом (всі лампи біліють приблизно через 200 годин напрацювання.) Спектр випромінювання ксенонової лампи змінюється.)
    
Необхідність у спеціальному блоці управління (Спочатку необхідно подати на лампу напругу близько 25000 вольт, а далі підтримувати 80 вольт з частотою 300 Гц, для цього іспользуються пристрої, які називають "блоками підпалу" або "баластних блоками")

Чув, що буває підроблені ксенонові фари, як відрізнити їх від справжніх? Чи дійсно вони гірше оригінальних?

Так, існують цілий ряд ламп, які називають "ПсевдоКсенону". Справа в тому, що багатьох автолюбителів чарує блакитне світло ксенонових фар. Виробники, знаючи про такий стан речей, почали випуск звичайних галогенних ламп розжарювання, що створюють саме таке голубувате, або просто більш яскраве, біле світіння. Досягається це завдяки покриттю колби голубуватими барвниками, збільшенням споживаної потужності. У першому випадку освітленість дороги в нічний час ще гірше ніж при використанні простої лампи, а в другому фара сильно нагрівається, при попаданні води часто лопається її скло. Спроби наблизити спектр випромінювання галогенних ламп до газорозрядним (ксеноновим) виробляються не тільки безіменними фірмами з Китаю і Кореї, а й іменитими фірмами начебто Philips з їх Blue Vision, Osram, PIAA і т.д. Проте досягти таких же показників спектрального складу і світлового потоку на основі нитки розжарювання не виходить. Однак, такі галогенні лампи дозволені до використання, і на відміну від ламп фантомних виробників, служать довше.

Чи зможу я зняти ксенон і поставити штатні лампи у фари при продажу машини?

Так, це робиться без проблем.

Хто основні виробники ксенонових ламп і блоків підпалу?

Основні виробники блоків підпалу:

    
Osram
    
Philips
    
Hella
    
PIAA
    
Bosch
    
Matsushita

Перші три бренду належать німецьким виробникам. Правда Хелу насправді робить Philips, а Hella згодом лише продає ці блоки під торговою маркою Hella. Блоки Osram за своїми характеристиками ідентичні Philips & Hella. Відмінності в сумісності різних блоків з різними лампами. Баластні блоки Bosch і Matsushita (саме ця компанія володіє торговою маркою Panasonic) крім усього іншого об'єднує схемотехніка (від основного блоку йде дріт на якому є маленький блочок, основною деталлю якого є підпалює трансформатор, таким чином, високовольтна частина винесена за межі основного блоку), завдяки якій ці блоки не так вимогливі до довжини проводів від блоку до лампи. Баластні блоки PIAA дорожче інших.

Тепер поговоримо про лампах. Спочатку, ксенонові лампи першими почали випускати німці ... І так було мало не до 2000 року, коли крім німецьких концернів OSRAM & PHILIPS виробництвом автомобільних джерел світла з використанням ксенонових технологій зайнялися корейці. Практично всі корейські виробники (наприклад, Eagleye) сьогодні використовують за основу вироби двох німецьких гігантів Philips і Osram. Однак, при цьому лампи D2R Philips самі жовті (4150К), за ними йдуть D2S (4250К) того ж виробника. Практично не відрізняються від них лампи Osram (4200K & 4300K ​​соответсвенно). Зате корейські лампи бувають 5200К, 5400К, 6000К .. і навіть 7000К. До того ж німці роблять тільки два види ламп (D2S & D2R), а от в Кореї до цього питання підійшли ширше і освоїли випуск ксенонових ламп з цоколями D2S, H1, H3, H4 (HB2), H7, 9004 (HB1), 9005 (HB3), 9006 (HB4), 9007 (HB5) ... Незабаром і біксенон під Н4 з'явився.

Є ще й інші виробники ксенонових ламп з готовим цоколем. Там ситуація трохи відрізняється від варіантів з Eagleye. Наприклад, - лампи Galaxy (6000 і 8000К) світять трохи не так, як Eagleye і запалюються з будь-яким блоком підпалу. Є ще й блоки так званої четвертої генерації. Наприклад корейці почали робити блок зовні дуже схожий на всім відому Хелу, а Хелла зняла з виробництва свої блоки третього покоління, і, тепер випускає зовсім інші блоки (сам блок і палій рознесені в різні корпуси, блок тонше в два рази в порівнянні зі старим блоком ). Залишається лише додати, що насправді не Хелла випускає блоки, а безпосередньо Філіпс, але чомусь у нас в країні всі вважають "Хелловскіе" блоки "рідними". Хоча Hella лише продає під своєю торговою маркою продукцію Philips.

Що таке світлова температура і чому цей показник такий важливий?

Світлова температура - це температура на поверхні джерела випромінювання світла. Для прикладу у Сонця вона десь 5000-6000 градусів за шкалою Кельвіна, у галогенової лампи ця температура близько 2800К. Якщо ж розглядати газорозрядні лампи (у народі ксенонові), то у них світлова температура від 4000K і вище.

На конвеєр, як правило, йдуть лампи з 5200К (D2S Osram), хоча на частину автомобілів на заводах ставлять лампи PHILIPS (що не бувають вище 4250K). Але у зв'язку з великою різницею в ціні, лампи з температурою понад 5000К, саме від німецьких виробників, в нашій країні великого поширення не отримали. Зате асортимент корейських ламп з температурами аж до 15000К повністю представлений.

Із збільшенням світловий температури світло лампи стає все більш яскравим, білим, а його відтінки зміщуються від жовтувато-червоних у ламп з температурою 4000K до синюватих у ламп з температурою 7000K.

У мене на машині стоять лампи H4. Які ксенонові лампи мені вибрати?

Найчастіше ставлять:

    
Корейські лампи з готовим цоколем Н4 і шторкою
    
D2S (R) через перехідник
    
Біксенон (режими ближнього і дальнього світла працюють або за рахунок руху шторки (варіант гірше), або за рахунок пересування самої колби (краще, ніж при варіанті зі шторкою))

У перших двох випадках доводиться жертвувати дальнім (рідше-ближнім) світлом. У третьому випадку залишаються і дальнє і ближнє світло. У звичайної лампи H4 торець колби зафарбований непрозорою фарбою, щоб через торець не проникало світло. учше знайти для покупки ксенонової лампи в якій ковпачок для прикриття торця лампи прісутствует.Остается згадати, що корейські лампи бувають з прозорою або блакитний колбою і з температурами 5200К, 6000К, 6500К, 7000К і 8000К, аж до 15000К.

Біксенон під H4 реалізований за рахунок руху колби. Хто виробляє?

Eagleye, Polar, CATZ, Xenotex і Pro.Light.

У чому відмінність D2S від D2R?

D2S для лінзованой оптики, а D2R для рефлекторної. Cправеділво тільки для фар, спеціально розроблених під ксенон. У D2S яскравіше світіння, вище світлова температура, спектр світла білішими....

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 477 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz