Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 18.04.2024, 21:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 2 » Що таке іммобілайзер
22:08
Що таке іммобілайзер

Що таке іммобілайзер
Щоб зрозуміти, в чому принципова відмінність іммобілайзерів від традиційних сигналізацій, доведеться в черговий раз повернутися до розмови про функціональність протиугінних пристроїв. Набір функцій сигналізацій іноді буває дуже широкий. Окремі зразки мають до 50 функцій, причому чималу їх частину можна назвати сервісними або допоміжними. Навіть незважаючи на те, що автомобіля, здатного реалізувати всі можливості окремих систем, просто не існує, виробники сигналізацій наполегливо продовжують нашпиговувати свої вироби додатковими функціями.


Іммобілайзери подібної широтою натури не відрізнялися ніколи. Наявність охоронних і сигнальних функцій зустрічається у них дуже рідко, а ті, що є, в більшості випадків не задіюються; сервісні мають особливу специфіку, а головний акцент робиться на протиугінні і захисні.
Іммобілайзер - це пристрій, який будучи встановлене на автомобілі, у разі викрадення, буде перешкоджати його руху своїм ходом. Це досягається шляхом блокування (розриву) всіх основних життєво важливих ланцюгів автомобіля - запалювання, стартера, подачі палива. У деяких моделях іммобілайзерів схема роботи кілька інша. Вона передбачає можливість пуску двигуна і початку руху автомобіля своїм ходом. У цьому випадку досягається абсолютно певна мета - викрадач, почавши рух, заспокоюється (основна робота зроблена), але через кілька десятків метрів шляху двигун раптом починає працювати з перебоями, а в кінці кінців зовсім глухне. Так зловмисник виїхавши з спокійних умов (гаража або темного порожнього двору) потрапляє з несправним автомобілем на світлу людну вулицю. У такій ситуації автомобіль, швидше за все буде злодієм кинутий. Основна маса іммобілайзерів має вбудовані реле розриву ланцюгів (зазвичай їх 3, рідше 2). Останнім часом для розривів ланцюгів використовуються «мікроіммобілайзери» - спеціальні реле, керування якими центральний блок здійснює використовуючи проводку автомобіля і високочастотні сигнали. Встановлений у дальньому кутку салону, такий мікроіммобілайзер дуже важко знайти і знешкодити, так як до нього не йдуть дроти від центрального блоку. За зовнішнім виглядом таке реле ні чим не відрізняється від стандартного. Іноді навіть мікроіммобілайзер вставляється в блок запобіжників замість штатно і відрізнити їх практично неможливо. Варто відзначити, що таких мікроііімобілайзеров може бути в деяких системах до 10 штук, а отже пошук вживлені в проводку автомобіля реле блокування може бути дуже довгий.
Останнім часом на ринку автомобільних охоронних систем з'явилися іммобілайзери з транспондерних (безконтактним) управлінням системою технологія TIRIS). Це означає, що приймальна антена системи ховається під обшивку салону в раніше обумовленому з господарем місці, а керує всім іммобілайзером брелок або картка (за формою і розмірами повторює кредитну). Сідає такий господар в свій автомобіль і непомітно підносить зв'язку ключів з висить на ній брелоком від іммобілайзера до захованої антени і система знімається з охорони і розблокує всі ланцюга. Це принцип використаний в іммобілайзера Motorola Car Guard 2M, Green Bux, Може бути і по іншому. Водій носить у внутрішній кишені картку (Black Bug), а система сама дізнається господаря коли той сідає за кермо. Як це відбувається. У кожній такій системі є антена, яка посилає сигнал у простір. Брелок або картка приймають цей сигнал, трансформують його і віддають назад. Природно, що сигнали кодовані і кожен брелок або картка унікальні. Транспондери «вічні». Це означає, що в них немає елементів живлення, тобто вони повністю пасивні.
Взагалі варто окремо зупинитися на фірмі Geolink Electronics - виробнику систем Black Bug. Вітчизняна фірма вперше вийшла на світовий рівень у виробництві автомобільних охоронних систем. Безсумнівно, при складанні своєї продукції вони використовують комплектуючі, зарубіжних фірм - лідерів електронної галузі, але така схема - вітчизняні ідеї + якісна елементна база дає дуже хороший результат. Досягається небачена досі гнучкість виробництва і, як наслідок, можливість маневрувати, найбільш повно задовольняючи потреби ринку.
Тепер докладніше про іммобілайзера Black Bug. Існують дві моделі цієї системи - Black Bug 51 і Black Bug 71 (він же Black Bug Plus).

Модель 51 має одне реле, кероване з окремих дротах і блокує запалювання у випадку, якщо за кермом виявляється людина не має картки - транспондера. Система дає можливість автомобілю почати рух (це справедливо як у випадку з включеним двигуном, так і з вимкненим), а потім імітує несправність - двигун починає працювати з перебоями, після чого зовсім знерухомлює автомобіль.
71 модель у стандартному комплекті теж має одне реле, але це вже не просто реле, а мікроіммобілайзер, для управління якого використовується штатна проводка автомобіля. Ця модель має назву «Plus» тому, що може керувати не тільки одним реле. За бажанням клієнта можна розірвати ланцюги стартера, подачі палива, і т. д. Всього можна розіпхати по автомобілю до 10 мікроіммобілайзеров. Чим їх більше, тим складніше буде викрадачеві справитися з автомобілем. Іммобілайзери завжди були істотно дешевше, компактніше сигналізацій і з цих причин справедливо розцінювалися як додаткові протиугонні пристрої. Наприклад, іммобілайзер може стати непоганим доповненням для автомобілів, що вже мають заводську сигналізацію. Чи здатні іммобілайзери на самостійність? Безперечно. Більше того, можна відзначити три якості, які позитивно виділяють їх на тлі традиційних сигналізацій.
Перше з них - дуже висока захищеність від спроб інтелектуального злому. На відміну від сигналізацій, більшість з яких управляються з великої відстані по радіоканалу, іммобілайзери віддають перевагу "близький" контакт між ключем і замком, а значить - зводять нанівець роботу будь-якого "радіоперехватчіка". (Правда є винятки, наприклад радіоканальний іммобілайзер Defa.)
Або інша ситуація. Дорогі автомобілі, як відомо, нерідко залишають своїх законних власників після відвідування сумнівних автосервісів, де, поряд з ремонтом, іноді ще доглядають автомобілі для викрадачів. Дублікат ключа будь-якої конфігурації зараз роблять за кілька хвилин, а "прошити" зайвий брелок від сигналізації фахівець може "не відходячи від каси". Зробити ж електронну копію ключа іммобілайзера, не маючи в розпорядженні майстер-карти, практично неможливо.
Друга перевага - компактність. Габарити і конструктивне виконання іммобілайзерів розраховані на дійсно прихований монтаж, так що якщо установники НЕ схалтурять, визначити тип протиугінної системи буде непросто.
Третій плюс полягає в можливості пасивної (без участі водія) реалізації функції "Захист від пограбування". Похвалитися умінням захистити автовласника в такій ситуації можуть, правда, далеко не всі (у нашому випадку - лише вироби з торговою маркою Black Bug, Pearson), проте принципова можливість протидії насильницькому викраденню у сучасних іммобілайзерів є.

РАДИМО ...

    
завжди мати як мінімум два активних електронних ключа: один із собою, другий - вдома;
    
у випадку втрати ключа негайно перекодувати систему;
    
не вішати ключ від іммобілайзера на загальну в'язку;
    
для максимальної дальності розпізнавання транспондера-картки або таблетки орієнтувати його паралельно площині антени пристрою, що зчитує, а транспондер у вигляді циліндра - перпендикулярно;
    
встановлювати іммобілайзер тільки в спеціалізованих центрах, бажано - у авторизованих дилерів;
    
витратити вечір на вивчення інструкції..

Категория: Іммобілайзер | Просмотров: 543 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz