Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 02:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 21 » Поради автоелектрика
20:00
Поради автоелектрика

Поради автоелектрика

1) Високовольтні дроти , що мають багатожильний провід в перетині , стають перешкодою радіотрансляції , тому що їх опір дорівнює нулю , тому при покупці проводів загляньте в торець наконечника. Має бути видно ледь помітний волосок (як у штатних проводів) , або чорний шнур (силіконові ) .

2 ) У імпортних силіконових в / в проводів дуже великий внутрішній опір ( у буржуїв вельми жорсткі вимоги до захисту ефіру від перешкод ) . Застосування таких проводів в контактній системі запалювання призводить до неприпустимого ослаблення іскри. Як результат - утруднений запуск двигуна взимку .

3 ) Не захоплюйтеся промиванням двигуна. По-перше , якісні масла мають миючі присадками , а по-друге , промивка зашлакованому двигуна може призвести до зриву шлаків і закупорювання масляних каналів .

4 ) На дев'ятці треба стежити за чистотою зливного отвору , що знаходиться біля монтажного блоку. Як правило , воно забивається і скупчилася вода проникає до контактів монтажного блоку.

5) Якщо хочете , щоб двері не била струмом - позбавляйтеся від синтетики в одязі , і на сидінні. Можна ще повісити хвіст - антистатик . Але тільки не мучте електрика , вимагаючи знайти замикання . З проводкою все в порядку.

6 ) Часто причиною незрозумілих явищ стає окислення торцевих крайок запобіжників. При цьому , не витягуванні запобіжник виглядає абсолютно нормально .

7 ) Якщо ви вирішили відрегулювати CO на око - не закручуйте занадто багато гвинт якості . Сильне зниження CO викликає настільки ж сильне підвищення показника CH ( вуглеводні) . Штраф заплатите той же.

8 ) Якщо після розбирання і подальшого складання щитка приладів на 41 -му москвичі погіршилася підсвічування приладів , а всі лампи горять , то швидше за все , неправильно вставлені призми . Переверніть їх.

9) Якщо треба екстрено замінити згорілий запобіжник , то до ремонту використовуйте сигаретну фольгу ( обернути в один шар !) , І ніколи не вставляйте монети або перемички. Це рівносильно ковтанню анальгіну замість походу до стоматолога. Наслідки будуть плачевні в обох випадках.

10 ) Якщо трамблер на дев'ятці не зрушується у бік більш пізнього запалювання , а запас по обертанню є, то виною тому стягнутий гвинт хомута тосолового патрубка . Послабте хомут і перейдіть його трохи вниз .

11 ) Кипіння електроліту в акумуляторі може бути викликано не тільки перезарядом (напруга бортсети > 14.5В ) , але і зниженою щільністю електроліту при нормальній зарядці.

12 ) У електросхемі ВАЗ -2110 відсутня реле сигналу ( як не дивно) , тому не намагайтеся встановлювати додатковий сигнал паралельно штатним без установки проміжного реле. Сигнали звучатимуть слабо , а вся ланцюг піддасться підвищеного струму навантаження , на який вона не розрахована . Проміжне реле знімає ці побоювання.

13 ) Якщо доведеться купувати комутатор (ВАЗ - 2109 ) , то майте на увазі , що за співвідношенням " ціна / якість " кращими , на мій погляд , є угорські комутатори " Remix " . У ціні вони значно дешевше бошівських , а за якістю перевершують вітчизняні .

14 ) на Газель відсутні реле ближнього і дальнього світла . І якщо штатні лампи (55 - 60 ват) ріденький перемикач світла ще сяк витримує (і то на шкоду яскравості) , то заміна ламп на більш потужні автоматично примовляє перемикач до смерті. Вихід в установці додаткових реле (дві штуки).

15 ) Щоб не заклинювало краник обігрівача , періодично рухайте його з одного крайнього положення в інше . Зробіть так кілька разів влітку ( краник весь час закритий) , і кілька разів взимку ( завжди відкритий ) . Пам'ятайте , що насильницьке відкриття прикипілого краника призведе до підтікання тосолу .

16 ) Якщо для усунення течі з радіатора двигуна одноразово і безуспішно застосовувався порошкоподібний герметик , то не намагайтеся досягти результату повторними засипками . Текти все одно не закриє , але закупоряться трубки радіатора отопітеля , про що дізнаєтеся з настанням холодів .

17 ) Власникам передньопривідних ВАЗів слід пам'ятати , що затримка із заміною зношеної стартерної втулки , може призвести до того , що нова втулка в гнізді кожуха вже триматися не буде ( розбите ) , і доведеться міняти кожух коробки.

18 ) Для зняття ізоляції з середини дроти , я використовую запальничку (яка стала таким же інструментом , як викрутка і ключ). Підігрітий ділянка ізоляції без зусиль розсувається в обидві сторони бокорезами не пошкоджуючи струмонесучих провідників.

19 ) Якщо вас перестала задовольняти яскравість фар , то перш ніж приймати рішення про покупку більш потужних ламп , зверніть увагу на стан оптики ( іржа і відшаровування дзеркального покриття). І не забувайте , що можливості генератора небезмежні .

20 ) Місце зрощування антенного кабелю стане джерелом перешкод , навіть якщо пропаяни встик обидві пари проводів . Щоб не морочитися з екрануванням використовуйте антенний подовжувач.

21 ) скрутками проводів поза салону повинні пропоювати в обов'язковому порядку , в незалежності від токонагрузкі скручуваних проводів . Можна не пропоювати внутрісалонного скрутки слабкострумових ланцюгів .

22 ) Як і будь вольтметр , контрольна лампа повинна мати як можна більшу вхідний опір , тому для виготовлення контрольки використовуйте саму малопотужну лампу ( з 12 -вольтів ) яку тільки зможете знайти , наприклад лампа підсвічування штатних вимикачів , або (що ще принциповіше ) лампу підсвічування шкали автомагнітоли . Для пошуку замикань , навпаки , лампу слід брати потужніший (не менше 21Вт ) .

23 ) нагрівся контакт проводки необов'язково свідчить про наявність замикання. Це може бути викликано підвищеним опором контактуючих поверхонь (власне, це і є поганий контакт ) . Головна ж відмінність між нагріванням від замикання і нагріванням від поганого контакту в тому , що при поганому контакті нагрівається тільки сам контакт , але при замиканні ще й підводять до контакту проводу.

24 ) Якщо двигун погано відгукується на карбюраторні регулювання холостого ходу , то перш ніж знімати карбюратор , перевірте зазори в свічках. Маленькі зазори можуть бути причиною цього.

25 ) Зазвичай , блок ЕПХХ привертає до себе увагу , лише коли двигун втрачає оберти ХХ . Існує ще одна несправність при якій ХХ не пропадає , але підвищується витрата бензину в міському циклі.

26 ) Якщо з якоїсь причини знімалося рульове колесо , то перед зворотною установкою змастіть густим мастилом сигнальне кільце ( кільця) на кермі. Скрипу буде менше , та й контакти прослужать довше.

27 ) Катушку запалювання від контактної системи можна ставити (з втратою мощі іскри ) на безконтактну . Однак , зворотня заміна неможлива .

28 ) Якщо на вашій машині інжектор ( наприклад ГАЗ -3110 ) , і ви вирішили помити двигун на мийці високого тиску , то перед виїздом перевірте наявність буксирувального троса в багажнику , тому що своїм ходом з мийки ви не поїдете.

29 ) Найкращий спосіб згноїти машину - це мити кузов з подальшою установкою в теплий гараж ( " щоб на ранок чиста була " ) . Небезпека підстерігає взимку .

30 ) Для того , щоб витягти замок запалювання на класиці встановіть ключ в горизонтальне положення , натиснете чим-небудь гострим в бічну щілину кронштейна і тягніть замок на себе. Якщо ключ загублений ( або зламаний ) , то доведеться витягувати личинку .

Категория: Авто поради | Просмотров: 767 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz