Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 16:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 3 » Пояснення лампочок на щитках приладів авто
20:31
Пояснення лампочок на щитках приладів авто

Пояснення лампочок на щитках приладів авто

Ця стаття для тих , хто вперше бачить щиток приладів автомобіля , та й для тих хто мало звертає увагу на лампочки , стрілочки , покажчики , які зроблені для інформування водія , про стан систем автомобіля.Еслі ви не автоелектрик , а просто автолюбитель , то ця стаття для вас.

Звичайно якщо , що можна звернутися в автосервіс , але я думаю , що кожен водій повинен знати хоча б основні прилади та їх призначення , а от в автосервіс можна звернутися з кузовним ремонтом.

Всі лампи поділяються на 3 кольори : червоний, жовтий і всі інші ( зелені сині , фіолетові .... ) Червоний колір попереджає про несправності системи , які можуть призвести до серйозних наслідків , жовтий здебільшого інформаційний , є винятки , що стосуються включення повного приводу і інших спеціальних пристроїв.

 
Лампа аварійного тиску масла. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути через кілька секунд. Якщо мотор працює , а лампа продовжує горіти більше 10ти сек , то мотор слід заглушити і перевірити рівень масла. Якщо все в порядку - то спробувати завести мотор ще раз , і якщо лампа знову не згасла , то слід звернутися в автосервіс. При роботі мотора лампа не повинна мигати , і якщо це відбувається - то слід перевірити рівень масла , якщо треба - довести рівень до норми. Якщо з рівнем масла все в порядку , а лампа продовжує горіти блимати , то слід відбуксирувати машину в сервіс. Експлуатація мотора з миготливою або палаючої лампою аварійного тиску масла , може призвести до серйозних пошкоджень двигуна.

 
Лампа справності генератора. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути , кажучи про те , що генератор справний. Якщо вона горить , то їхати не рекомендується. Слід перевірити наявність на призначеному місці ременя генератора , і якщо він на місці , то слід їхати в сервіс. Лампа може загорітися в дорозі , тоді слід перевірити ремінь генератора , при неможливості усунути несправність , їхати далі. Враховуючи те , що чим новіше акумулятор , і менше включено споживачів ( фари , музика , мотор отопітеля , обігрів заднього скла) - тим далі можна виїхати , перш ніж мотор затихне.

   
Лампа справності подушок безпеки ( AIR BAG ) . Спалахує при включенні АСС або запалювання , через кілька (3-5 ) секунд гасне , інформуючи про справність системи . Якщо продовжує горіти , або взагалі не загоряється , значить система несправна. На машинах не обладнаних подушками безпеки , або укомплектованими механічними подушками , ця лампочка відсутня. При продажу нечесні продавці , можуть встановити таймер на лампочку , який буде її включати , і показувати що все в порядку. На це теж варто звернути увагу , перевірити можна шляхом примусового включення режиму діагностики системи , в діагностичному роз'ємі .

 
Лампа перегріву масла в АКПП. Зазвичай встановлюється на машини підвищеної прохідності , і підвищеної спортивності . При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Інформує водія про те , що температура масла в трансмісії близька до критичної , слід припинити рух , і дати маслу охолонути , глушити двигун при цьому не треба.

 
Лампа справності АБС (анти блокувальною системи коліс) . Спалахує при включенні запалення і гасне через кілька секунд. При цьому під капотом повинен бути чутний звук включається на 1 сек. електромотора , інформуючи про те що система справна. Якщо вона горить , то система не працює і бажано їхати в сервіс. Експлуатувати машину можна , тільки треба враховувати що система АБС на працює (при натисканні педаль гальма в підлогу , колеса заблокують ) , при цьому гальмівна система працює як звичайно. Може запалитися при повній несправність ламп стоп -сигналу.

Лампа відкритих дверей. Загоряється завжди коли відкривається будь-які двері . Якщо горить при закритих дверях , то , швидше за все якась двері не щільно закрита. На деяких автомобілях може бути відсутня.

 
Лампа перевір двигун , CHECK ENGINE або MIL ( Motor Inspect Lamp ) При включенні запалення вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути , кажучи про те , що система управління двигуном справна. Якщо вона не згасла , або загорілася під час роботи двигуна , значить , в системі управління виявлена ​​помилка. Треба доїхати до сервісу і з'ясувати причину і усунути несправність. Механічні пошкодження ця лампа не реєструє , тільки несправності електронної системи .

 
Лампа нагадування про заміну ременя ГРМ. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Інформує про те , що наближається 100 000 км рубіж , і час заміни ременя ГРМ. Якщо лампа горить при роботі мотора , а на спідометрі і близько немає 100 000 км , значить ваш спідометр скручений. Звичайно є на дизельних двигунах.

 
Лампа наявності води в паливному фільтрі. Присутній на дизельних двигунах. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Якщо вона горить , значить , в паливному фільтрі є вода . Її бажано злити з фільтра , і більше не заправлятися на тій заправці.

Лампа холодного і перегрітого двигуна. При включенні запалення загоряються разом (для контролю справності ) , або спочатку червона потім синя . Показують водієві температуру двигуна за відсутності стрілочного покажчика температури. При нормальному температурному режимі жодна з ламп не горить.

 
Лампа включення 4й передачі АКПП. Ця лампа показує водієві , чи є у коробки можливість включення 4й ( підвищувальної ) передачі . Якщо вона горить , машина їде на 3х передачах , якщо погашена - на 4х. Якщо лампочка горить постійно , не залежно від положення вимикача О / D , то електронний блок управління коробкою виявив помилку , і треба потрапити в сервіс , для виявлення та усунення несправності .

 
Лампа справності стопів і задніх габаритів. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Якщо спалахує при включенні габаритів , або натискання педаль гальма - значить перегоріла якась з ламп . Треба перевірити і поміняти лампу. На сучасних машинах цю функцію може виконувати АБС , при несправності всіх ламп стоп- сигналу , загоряється лампа АБС і система перестає працювати.

Покажчики температури і палива , і вибраного режиму АКПП. Паливо як правило показує постійно , навіть при виключенні запалення . Не варто з цього приводу напружуватися , електрику при цьому не витрачається і це не є несправністю . Температура - зазвичай прогрітий мотор тримає стрілку по середині шкали , якщо стрілка поповзла вище середини - значить , пішов перегрів . Не треба чекати відходу стрілки в червону зону , це вже зовсім погано. На деяких моделях стрілочного покажчика температури немає , його там замінюють 2 лампочки . А ряд ламп з буквами- це покажчик селектора передач , в якому положенні він знаходиться , а не яка передача зараз включена . P- паркінг (стоянка ) , R- задній хід , N- нейтраль , D- рух вперед на всіх передачах , 2 - використання тільки 1й і 2й передачі , L- рух тільки на 1й передачі.

 
Лампи покажчики повороту. Лампа своїм миготінням показує в який бік включений покажчик повороту. Якщо увімкнути аварійну сигналізацію , то ці лампочки будуть моргати одночасно. Якщо якась з ламп моргає в два рази частіше ніж зазвичай , то перегоріла зовнішня лампа , і слід перевірити зовнішні покажчики поворотів.

 
Лампа аварійного рівня гальмівної рідини. При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Якщо вона продовжує горіти - слід перевірити рівень рідини в гальмівному бачку . При зносі гальмівних колодок , рівень в бачку може зменшиться , і лампа буде горіти , спочатку слід перевірити стан гальмівних колодок , а потім доливати рідину в бачок. Ігнорування цієї лампочки може призвести до втрати гальм. На деяких моделях поєднана з покажчиком ручного гальма.

 
Лампа стоянкового гальма , горить завжди , при включонном запалюванні , коли піднятий ручник ( гальмо стоянки ) , інформуючи водія про те , що перед поїздкою треба знятися з ручника , інакше машина буде погано розганятися , і їсти багато палива .

 
Лампа не пристебнутого ременя безпеки. Спалахує при включенні запалення , і не гасне до тих пір, поки застебнете ремінь безпеки. За наявності подушок безпеки , бажано пристібатися завжди . Під час зіткнення , і спрацьовування подушки безпеки , що не пристебнутий водій сильніше вдаряється об відкриті подушку , ніж пристебнутий .

 
При включенні запалювання вона повинна горіти , інформуючи про те , що вона справна , і при запуску мотора повинна згаснути . Інформірут водія про те , що пора долити рідини в бачок омивача.

 
Лампа включення зимового режиму АКПП. Спалахує при натисканні на спеціальну кнопочку , і показує водієві те, що його автомобіль рушає з другої передачі , минаючи першу . Це зроблено для зрушення з місця , без пробуксовки ведучих коліс , в умовах ожеледиці , або сильного снігопаду. На дорогах оброблених антиожеледними реагентом цей режим можна не використовувати.

 
Лампа індикації включення передніх протитуманних фар , спалахує при включених габаритах , ближньому і дальньому світлі . Якщо вона горить - значить протитуманні фари включені , якщо ні- фари не горять.

 
Лампа індикації включення задніх протитуманних ліхтарів. Горить при натисканні відповідної кнопки , і показує що задній протитуманний ліхтар включений . Використовується під час снігопадів , туманів , та за умов поганої видимості. На більшості праворуких машин відсутня.

 
Лампа індикації включення обігріву заднього стекла.Работает при включеному запалюванні вказує що заднє скло обігрівається . Включається відповідної кнопочкою .

 
Лампа перегріву каталізатора. Спалахує при включенні запалення , гасне при запуску двигуна. Якщо лампа загоряється під час роботи двигуна - то значить виникли проблеми з двигуном , і каталізатор перегрівається , про що свідчить зажевріли лампа . Якщо вона загоряється разом з лампами АКБ , Несправності задніх ламп , то швидше за все вийшов з ладу генератор.

Категория: Розпіновки | Просмотров: 703 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz