Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 17:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Пояснення лампочок на щитках приладів авто
22:19
Пояснення лампочок на щитках приладів авто

Пояснення лампочок на щитках приладів авто

Ця стаття для тих, хто вперше бачить щиток приладів автомобіля, та й для тих хто мало звертає увагу на лампочки, стрілочки, покажчики, які зроблені для інформування водія, про стан систем автомобіля.Еслі ви не автоелектрик, а просто автолюбитель, то ця стаття для вас.

Звичайно якщо, що можна звернутися в автосервіс, але я думаю, що кожен водій повинен знати хоча б основні прилади та їх призначення, а от в автосервіс можна звернутися з кузовним ремонтом.

Всі лампи поділяються на 3 кольори: червоний, жовтий і всі інші (зелені сині, фіолетові ....) Червоний колір попереджає про несправності системи, які можуть призвести до серйозних наслідків, жовтий здебільшого інформаційний, є винятки, що стосуються включення повного приводу і інших спеціальних пристроїв.

 
Лампа аварійного тиску масла. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути через кілька секунд. Якщо мотор працює, а лампа продовжує горіти більше 10ти сек, то мотор слід заглушити і перевірити рівень масла. Якщо все в порядку - то спробувати завести мотор ще раз, і якщо лампа знову не згасла, то слід звернутися в автосервіс. При роботі мотора лампа не повинна мигати, і якщо це відбувається-то слід перевірити рівень масла, якщо треба - довести рівень до норми. Якщо з рівнем масла все в порядку, а лампа продовжує горіти блимати, то слід відбуксирувати машину в сервіс. Експлуатація мотора з миготливою або палаючої лампою аварійного тиску масла, може призвести до серйозних пошкоджень двигуна.

 
Лампа справності генератора. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути, кажучи про те, що генератор справний. Якщо вона горить, то їхати не рекомендується. Слід перевірити наявність на призначеному місці ременя генератора, і якщо він на місці, то слід їхати в сервіс. Лампа може загорітися в дорозі, тоді слід перевірити ремінь генератора, при неможливості усунути несправність, їхати далі. Враховуючи те, що чим новіше акумулятор, і менше включено споживачів (фари, музика, мотор отопітеля, обігрів заднього скла) - тим далі можна виїхати, перш ніж мотор затихне.

   
Лампа справності подушок безпеки (AIR BAG). Спалахує при включенні АСС або запалювання, через кілька (3-5) секунд гасне, інформуючи про справність системи. Якщо продовжує горіти, або взагалі не загоряється, значить система несправна. На машинах не обладнаних подушками безпеки, або укомплектованими механічними подушками, ця лампочка відсутня. При продажу нечесні продавці, можуть встановити таймер на лампочку, який буде її включати, і показувати що все в порядку. На це теж варто звернути увагу, перевірити можна шляхом примусового включення режиму діагностики системи, в діагностичному роз'ємі.

 
Лампа перегріву масла в АКПП. Зазвичай встановлюється на машини підвищеної прохідності, і підвищеної спортивності. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Інформує водія про те, що температура масла в трансмісії близька до критичної, слід припинити рух, і дати маслу охолонути, глушити двигун при цьому не треба.

 
Лампа справності АБС (анти блокувальною системи коліс). Спалахує при включенні запалення і гасне через кілька секунд. При цьому під капотом повинен бути чутний звук включається на 1 сек. електромотора, інформуючи про те що система справна. Якщо вона горить, то система не працює і бажано їхати в сервіс. Експлуатувати машину можна, тільки треба враховувати що система АБС на працює (при натисканні педаль гальма в підлогу, колеса заблокують), при цьому гальмівна система працює як звичайно. Може запалитися при повній несправність ламп стоп-сигналу.

Лампа відкритих дверей. Загоряється завжди коли відкривається будь-які двері. Якщо горить при закритих дверях, то, швидше за все якась двері не щільно закрита. На деяких автомобілях може бути відсутня.

 
Лампа перевір двигун, CHECK ENGINE або MIL (Motor Inspect Lamp) При включенні запалення вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути, кажучи про те, що система управління двигуном справна. Якщо вона не згасла, або загорілася під час роботи двигуна, значить, в системі управління виявлена ​​помилка. Треба доїхати до сервісу і з'ясувати причину і усунути несправність. Механічні пошкодження ця лампа не реєструє, тільки несправності електронної системи.

 
Лампа нагадування про заміну ременя ГРМ. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Інформує про те, що наближається 100 000 км рубіж, і час заміни ременя ГРМ. Якщо лампа горить при роботі мотора, а на спідометрі і близько немає 100 000 км, значить ваш спідометр скручений. Звичайно є на дизельних двигунах.

 
Лампа наявності води в паливному фільтрі. Присутній на дизельних двигунах. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Якщо вона горить, значить, в паливному фільтрі є вода. Її бажано злити з фільтра, і більше не заправлятися на тій заправці.

Лампа холодного і перегрітого двигуна. При включенні запалення загоряються разом (для контролю справності), або спочатку червона потім синя. Показують водієві температуру двигуна за відсутності стрілочного покажчика температури. При нормальному температурному режимі жодна з ламп не горить.

 
Лампа включення 4й передачі АКПП. Ця лампа показує водієві, чи є у коробки можливість включення 4й (підвищувальної) передачі. Якщо вона горить, машина їде на 3х передачах, якщо погашена - на 4х. Якщо лампочка горить постійно, не залежно від положення вимикача О / D, то електронний блок управління коробкою виявив помилку, і треба потрапити в сервіс, для виявлення та усунення несправності.

 
Лампа справності стопів і задніх габаритів. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Якщо спалахує при включенні габаритів, або натискання педаль гальма-значить перегоріла якась з ламп. Треба перевірити і поміняти лампу. На сучасних машинах цю функцію може виконувати АБС, при несправності всіх ламп стоп-сигналу, загоряється лампа АБС і система перестає працювати.

Покажчики температури і палива, і вибраного режиму АКПП. Паливо як правило показує постійно, навіть при виключенні запалення. Не варто з цього приводу напружуватися, електрику при цьому не витрачається і це не є несправністю. Температура - зазвичай прогрітий мотор тримає стрілку по середині шкали, якщо стрілка поповзла вище середини-значить, пішов перегрів. Не треба чекати відходу стрілки в червону зону, це вже зовсім погано. На деяких моделях стрілочного покажчика температури немає, його там замінюють 2 лампочки. А ряд ламп з буквами-це покажчик селектора передач, в якому положенні він знаходиться, а не яка передача зараз включена. P-паркінг (стоянка), R-задній хід, N-нейтраль, D-рух вперед на всіх передачах, 2 - використання тільки 1й і 2й передачі, L-рух тільки на 1й передачі.

 
Лампи покажчики повороту. Лампа своїм миготінням показує в який бік включений покажчик повороту. Якщо увімкнути аварійну сигналізацію, то ці лампочки будуть моргати одночасно. Якщо якась з ламп моргає в два рази частіше ніж зазвичай, то перегоріла зовнішня лампа, і слід перевірити зовнішні покажчики поворотів.

 
Лампа аварійного рівня гальмівної рідини. При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Якщо вона продовжує горіти-слід перевірити рівень рідини в гальмівному бачку. При зносі гальмівних колодок, рівень в бачку може зменшиться, і лампа буде горіти, спочатку слід перевірити стан гальмівних колодок, а потім доливати рідину в бачок. Ігнорування цієї лампочки може призвести до втрати гальм. На деяких моделях поєднана з покажчиком ручного гальма.

 
Лампа стоянкового гальма, горить завжди, при включонном запалюванні, коли піднятий ручник (гальмо стоянки), інформуючи водія про те, що перед поїздкою треба знятися з ручника, інакше машина буде погано розганятися, і їсти багато палива.

 
Лампа не пристебнутого ременя безпеки. Спалахує при включенні запалення, і не гасне до тих пір, поки застебнете ремінь безпеки. За наявності подушок безпеки, бажано пристібатися завжди. Під час зіткнення, і спрацьовування подушки безпеки, що не пристебнутий водій сильніше вдаряється об відкриті подушку, ніж пристебнутий.

 
При включенні запалювання вона повинна горіти, інформуючи про те, що вона справна, і при запуску мотора повинна згаснути. Інформірут водія про те, що пора долити рідини в бачок омивача.

 
Лампа включення зимового режиму АКПП. Спалахує при натисканні на спеціальну кнопочку, і показує водієві те, що його автомобіль рушає з другої передачі, минаючи першу. Це зроблено для зрушення з місця, без пробуксовки ведучих коліс, в умовах ожеледиці, або сильного снігопаду. На дорогах оброблених антиожеледними реагентом цей режим можна не використовувати.

 
Лампа індикації включення передніх протитуманних фар, спалахує при включених габаритах, ближньому і дальньому світлі. Якщо вона горить-значить протитуманні фари включені, якщо ні-фари не горять.

 
Лампа індикації включення задніх протитуманних ліхтарів. Горить при натисканні відповідної кнопки, і показує що задній протитуманний ліхтар включений. Використовується під час снігопадів, туманів, та за умов поганої видимості. На більшості праворуких машин відсутня.

 
Лампа індикації включення обігріву заднього стекла.Работает при включеному запалюванні вказує що заднє скло обігрівається. Включається відповідної кнопочкою.

 
Лампа перегріву каталізатора. Спалахує при включенні запалення, гасне при запуску двигуна. Якщо лампа загоряється під час роботи двигуна-то значить виникли проблеми з двигуном, і каталізатор перегрівається, про що свідчить зажевріли лампа. Якщо вона загоряється разом з лампами АКБ, Несправності задніх ламп, то швидше за все вийшов з ладу генератор.

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 605 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz