Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 18:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 19 » Підключення автосигналізації до центрального замку'
22:55
Підключення автосигналізації до центрального замку'

Підключення автосигналізації до центрального замку

Для пошуку ланцюгів намагайтеся використовувати вольтметр (особливо в автомобілях останніх років випуску) , так як при використанні лампового пробника можливе пошкодження автоелектрики автомобіля!

Як правило , підключення до центрального замку є найскладнішою і довгої завданням при установці сигналізації . Для підключення до центрального замку потрібно знати - який саме тип центрального замку стоїть на Вашому авто. Типів цих не так вже й багато.

1-ий тип : центральний замок , керований негативним імпульсом . Простіше кажучи , є два дроти , при подачі мінуса на які двері замикаються або відмикаються . Сідаємо пробником на масу і тикати в дроти , що виходять з дверей ( пробник повинен бути не діодний , а саме з лампочкою , інакше мінуса може не вистачити для управління центральним замком ) . При попаданні на потрібний дріт двері закриються або відкриються . Ось вони - потрібні нам проводочки ! Обов'язково перевірте , що б ці два дроти працювали і при закритій водійських дверей . Якщо Ви не можете знайти дроти з дверей , але точно впевнені , що у Вашій машині саме центральний замок , керований мінусом , значить треба шукати проводу в інших місцях.

Де , наприклад , у Вашому авто знаходиться блок центрального замка ? Відкривайте - закривайте двері за допомогою пульта д.к. або за допомогою кнопки управління центральним замком і слухайте , де клацають реле. Ці реле знаходяться в блоці центрального замка . Подивіться, що являє собою цей блок ? Якщо його не складно розібрати - розберіть . Бачите - там релюшкой (і ) коштує ( ят ) . Пробуйте подати пробником мінуси на ноги реле. У більшості випадків , якщо вдається розібрати блок центрального замка , знаходяться дві точки , при подачі мінуса на які , відбувається управління дверима. Сюди й треба буде впаяти проводами від сигналізації .

Ще одне місце пошуку проводів , керуючих центральним замком - двері водія (у Хондах багатьох , до речі , і блок центрального замка знаходиться в двері водія). Пробуйте через пробник подавати мінуси на дроти в дверей, не відключаючи при цьому блок управління склопідйомників і кнопку управління центральним замком. Може бути , потрібні дроти саме тут. Тягніть дроти від сигналізації у двері.

Як Ви вже зрозуміли , в даному випадку нам потрібно , що б від сигналізації до проводів , керуючим центральним замком , приходили мінуси. Якщо у Вас автосигналізація зі слабкострумовими негативними виходами на управління центральним замком , то підключайтеся цими проводами прямо до тих, які Ви знайшли з допомогою пробника . Якщо у Вас автосигналізація зі слабкострумовими негативними / позитивними виходами (це коли на одному проводі сигналізації мінус при постановці , наприклад , в охорону , а на другому в цей час плюс ) , то підключайтеся так само , як написано вище , але через діоди - мінус йде на дроти центрального замка , плюс - не йде. Це важливо - інакше можете спалити сигналізацію або , що ще гірше , якесь обладнання в авто. Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами на центральний замок ( з вбудованими реле ) , то підключайтеся так: нормально - розімкнені (НР ) контакти вбудованих реле на мінус , нормально - замкнуті ( НЗ ) контакти не використовуються , загальні ( О) контакти до знайдених проводах управління .

2-й тип : центральний замок , керований позитивним імпульсом . Знову , як у 1- му типі , є два керуючих дроти , при подачі на які плюса , двері будуть відпиратися або замикатися . Методика пошуку абсолютно ідентична вищеописаної ( з негативним керуючим імпульсом ) , тільки пробником сідаємо не так на мінус , а на плюс. У даному підключенні до центрального замку нам потрібно , що б від сигналізації до проводів , керуючим центральним замком , приходили плюси. Якщо у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними виходами на управління центральним замком , то необхідно використовувати додаткові реле і підключатися так: загальні контакти реле до знайдених проводах , НЗ контакти не використовуються , НР контакти і одна сторона котушок реле - на плюс , друга сторона котушок до проводів від автосигналізації. Якщо у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними / позитивними виходами , то підключайтеся прямо до знайдених проводах через діоди - плюси йдуть на дроти центрального замка , мінуси - ні. Це важливо - інакше можете спалити автосигналізацію або , що ще гірше , якесь обладнання в авто. Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами на центральний замок ( з вбудованими реле ) , то підключайтеся так: НР- контакти вбудованих реле на плюс , НЗ - контакти не використовуються , О- контакти до знайдених проводах управління .

3-ій тип : центральний замок з змінною полярністю . Це такий тип шкідливий ( частенько у американців зустрічається ) . Тут доведеться підключатися прямо до силових проводах . Сідаємо пробником на плюс і шукаємо дроти , на яких висять мінуси ( лампочка пробника горить ) , управляємо центральним замком з пульта або кнопки. Якщо лампочка пробника згасла при закритті або відкритті , а потім знову загорілася , то пробник пересаджуємо на мінус і тикати в той же самий провід і знову керуємо центральним замком. Якщо лампочка пробника загорілася при закритті або відкритті , то це один з потрібних нам проводів . Аналогічно шукаємо другий силовий дріт . Грубо кажучи , ми знайшли дроти , які безпосередньо керують приводами дверей . А що таке приводу ? Так звичайні моторчики ! Плюс на одному дроті , мінус на іншому - моторчик в одну сторону закрутився , і двері закрилися , поміняли полярність - моторчик в інший бік закрутився , і двері відкрилися .

При підключенні сигналізації до такого замку потрібно бути особливо уважними. Справа в тому , що тут доводиться розривати знайдені силові дроти і в розриви підключатися сигналізацією. І якщо Ви переплутаєте кінці ( наприклад , підчепити дротом від сигналізації до кінця , який йде до кнопки , а треба було до кінця , який йде до приводу ) , то можете спалити небудь важливе і дороге ( в кращому випадку полетять запобіжники ) . Тому - обережність і сім разів відміряй , перевір , подумай - потім тільки зроби !

Отже, ми знайшли силові дроти (зазвичай вони виходять з дверей водія) , тепер підчіплюють . Для початку розрізаємо знайдені провода.Еслі у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними / позитивними виходами , то потрібно використовувати 2 реле. Підчіплюють наступним чином . НР- контакти додаткових реле на плюс , НЗ - контакти додаткових реле до проводів , що йдуть до кнопки управління центральним замком або до блоку центрального замка , О- контакти додаткових реле до проводів , що йдуть до приводів дверей . Виходи від сигналізації підчіплюють до котушки додаткових реле ( до будь-якій стороні ) , а другу ногу релюха садіть на плюс чи мінус (залежно від виходів Вашої автосигналізації : якщо негативні - то на плюс , якщо позитивні - то на мінус) . Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами , то підключаємося так: НР- контакти до плюса , НЗ - контакти до проводів , що йдуть до кнопки управління центральним замком або до блоку центрального замка , О- контакти до проводів , що йдуть до електроприводів дверей .

Якщо, припустимо , Ви знайшли , де стоїть блок центрального замка , але не можете його розібрати , то знайдіть виходять з нього силові дроти на електроприводи дверей і підчепив до них як до центрального замку зі змінною полярністю . Особливо так простіше , коли в сигналізації є силові виходи на управління центральним замком , а подача мінусів / плюсів на керуючі дроти блоку центрального замка нічого не дає (такі блоки стоять на Нива Шевроле , деяких Хондах , на вітчизняних ВАЗах із заводським центральним замком і т. д.).

До речі , якщо Вам необхідно поставити свої приводу ( немає у Вас в авто центрального замка) , то підключення аналогічно цьому типу , з тією лише різницею , що НЗ - контакти реле (як вбудованих , так і виносних ) треба підключати на мінуси. Ну і , звичайно , нічого розрізати не треба - Ви ж кидаєте свої дроти і до них чіпляєтеся (тобто , О- контакти реле йдуть на приводу) .

Ще один тип центрального замка , 4-ий : вакуумний . Зустрічається , в основному , у німецьких виробників авто. Тут управління йде по одному дроту , при відмикання на цьому проводі плюс , при замиканні мінус. Провід цей знаходиться або у компресора ( в багажнику або під заднім сидінням ) або відходить від кнопки управління центральним замком. Шукаємо його : сідаємо пробником на мінус , тикали в дроти і управляємо центральним замком. При відкритті повинна загорітися лампочка пробника . Пересідаємо пробником на плюс - на цьому ж проводі повинна з'явитися маса при закритті . Перерізуємо знайдений провід та підчіплюють в розриви , але акуратно , як у попередньому типі , інакше загрожує наслідками для електроніки авто або для сигналізації . Для впевненості , що знайдено саме той провід , виконайте наступне: подайте через пробник в розрив знайденого дроти до тієї сторони , яка йде до компресора , плюс , а потім мінус. Двері повинні спочатку відкритися , потім закритися. Якщо у Вас автосигналізація з вбудованими силовими реле , то робимо так: НР -контакт реле відмикання на плюс , НР -контакт реле замикання на масу , НЗ -контакт реле відмикання в розрив проводу до кнопки управління центральним замком , НЗ -контакт реле замикання к Про -контакту реле відмикання , О- контакт реле замикання в розрив з боку компресора. Якщо сигналізація із слабкострумовими негативними виходами , то підключайтеся так само , як сказано вище , використовуючи додаткові реле. Від сигналізації дроти йдуть до котушок реле , інший бік котушок садіть на плюс. Якщо сигналізація із слабкострумовими позитивними виходами , то підключення аналогічно попередньому , тільки одну зі сторін котушок садіть не так на плюс , а на мінус. Іноді при підключенні до такого типу центральниого замку доводилося розбирати Пневмонасос і прямо всередині перерізати силові дроти управління мотором помпи.

Звичайно , тут описані не всі способи і хитрощі підключення до замків авто. Але , володіючи цими знаннями , Ви з легкістю підключіться до більшості центральних замків.

Деякі схеми підключення до центрального замку можете знайти в автосоветах Схеми підключення до центрального замку , більш докладно робота реле описана в автосоветах Що таке реле і як воно працює. Завантажити відео пошуку проводів управління центральним замком можна звідси.

І ще: (це чисто наша думка ) впаяти куди-небудь для управління центральним замком - це останнє , якщо вже немає інших виходів . Краще постаратися все зробити поза блоками за допомогою реле , діодів , транзисторів і т.п.
У крайньому випадку , є ж такі модулі узгодження , які дозволяють підключити сигналізацію до автомобіля через CAN - шину ! Використовуйте їх.

Категория: Пошук ланцюгів | Просмотров: 1639 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz