Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 19:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Перевірте свою сигналізацію
22:26
Перевірте свою сигналізацію

Перевірте свою сигналізацію
Ми часто чуємо про те, як грамотні і вмілі лиходії в одну мить викрадають автомобіль! Власник зі сльозою в голосі розповідає, що він і «охранку» включив, та й відбув-то на хвилину ... Таку можливість охоче підтвердили нам і «добрі дяді» з якоїсь силової структури, скромно похвалившись наявним у них особливим електронним пристроєм. Пристрій недешеве - ціна, кажуть, під 300 тисяч рублів) однак проти нього нібито не встоїть ніяка охоронна система! Виходить, від талановитого злодія порятунку немає?
Тоді ми запропонували «дядькам» конкретну справу - «викрасти» наш автомобіль, оснащений серійної, але правильно встановленою системою. Її творці тримали парі - якщо, мовляв, зумієте, то отримаєте гідний приз! Через посередника обмовили навіть правила «дуелі», час і місце, але на світанку прискакав посильний і повідомив, що поєдинок скасовується .... З чого б? Напевно, неспроста розумний вовк не нападе на здорового лося-можна ж і копитом отримати! Він краще підкараулив хворого. З точки зору фахівця з охоронних систем, «хворі» - це системи несправні, неправильно встановлені, своєчасно не обслуговуються і т. д. Таких, зауважте, дуже багато-у нас прийнято міняти фільтри, масло, перевіряти тиск у шинах, а «охранці »приділяється традиційно мало уваги: ​​відгукується на кнопку - і ладно! Згадайте, коли була встановлена ​​сигналізація на вашій машині і чи перевірялася потім хоча б раз ...
ІСПИТ НА ДОМУ
Ставимо автомобіль на охорону. Закрилися Чи замки? С; плином часу вони зношуються, слабнуть, взимку і зовсім можуть лише лузати, що не замкнувши дверей. Коротше, посмикати ручки іноді дуже корисно.
Перевіримо датчик удару: постукаємо кулаком по кузову спереду і ззаду, Качний машину. Налагоджена система повинна крякнути.
Наступний - датчик руху. Сідаємо в машину, ставимо на охорону. Пробуємо повернути голову, помахати руками, нахилитися. Якщо нічого не відбувається, система не працює. Можливо, датчик руху (об'єму) в комплект не входив, встановити його не запропонували, а ви про існування такого і не знали. Проникнувши в салон не захищеного ним автомобіля, зловмисник безшумно відключить охоронну систему - і шукай вітру в полі!
Знову ставимо машину на охорону, зсередини відкриваємо по черзі двері, капот, кришку багажника. Після кожної операції знову ставимо систему на охорону. При цьому враховуємо затримку салонного світла! Рідкісний автомобіль здасть цей іспит на «відмінно», особливо якщо систему ставили рік тому або, гірше того, всі десять. Концевпкі іржавіють, збивається їх налаштування, відламуються дроти ...
Але, припустимо, описана перевірка показала, що все в порядку. Тоді, сидячи в салоні при включеній охорони, пробуємо завести мотор. Заробив як годинник? Не дивно. Згадайте: поки вам ставили охоронну систему, вдалося випити три чашки кави. Багато це чи ні? Справа в тому, що блокування систем двигуна-справа інтимна, сумлінну монтаж охоронного комплексу у хорошого фахівця часом займає не годинник, а дні!
До речі, якщо мотор при цій пробі не запустився, спробуйте зняти з блоку системи роз'єми. Швидше за все, двигун відразу заведеться, як ніби ніякої «охранки» на ньому і не було, - адже при спрацьовуванні сигналізації контакти блокувальних реле розривають охоронювані ланцюга! Висмикнув роз'єм-і був такий. Ось це - одна з ознак халтури. Злодію в таких ситуаціях нема чого втрачати час, шукати блок, роз'єми: відрізав дроти - і користуйся машиною. Але якщо «охранку» грамотно переробити, то і після обрізання її проводів пустити мотор посто-'роннему не вдасться. Зрозуміли, в чому слабке місце вашого захисту? Вирушайте до фахівця, нехай ои ще попрацює.
Коротше, мало-мальськи знати особливості своєї охоронної системи і регулярно перевіряти її роботу не менш важливо, ніж, скажімо, міняти масло в двигуні. Інакше дуже може бути, що цим займуться інші.
РОДЗИНКИ НА ДЕСЕРТ
Днем да в людному місці не всякий злодій зважиться зламувати двері або бити скло. Важливо сісти в машину, як ii власну. Засоби давно відомі. Наприклад, не дати вам включити охорону з брелока або ж відкрити двері, підробивши його сигнал. Зрозуміло, у лиходія є при собі якесь електронний пристрій, який перехоплює радіосигнал вашого брелока. Як захиститися? Можна скористатися функцією пасивної постановки на охорону, яка є в будь-якій системі. Вона активується сама при закритті останньої двері. Радіосигналу НЕ i шлчі1, ні заглушити, ні скопіювати його не можна, і тут електронна система злому марна. Звичайно, при користуванні цією функцією не варто забувати брелок у салоні! Але з ким не буває ... Якщо вже це сталося, виручить датчик на склі: настукав на ньому монеткою морзянку-пароль - двері відкрилися. Зауважу, доповнити такою корисною функцією стару систему нескладно - допоможе, наприклад, програмований пристрій «Сіліч».
Скопіювати сигнал брелока, тобто зробити його дублікат, моту i п ті. кому ви довірили машину на якийсь час. Однак практично в будь автосигналізації можна перевірити кількість активних брелоків. Зайві записи-брелоки після перевірки видаляємо.
Якщо на машині з ТСУ розряджена батарея, харчування на електрозамки дверей можна подати від іншої батареї показаним тут способом. Тут 1 - запобіжник гальмівної системи; 2 - діод (Шотки), 3 - вимикач стоп-сигналу, 4 - вимикач лампи «стоп»; 5 - штепсельний роз'єм ТСУ.
Наші закони зобов'язують будь-яку фірму, що використовує системи кодів, S розкривати свої секрети «кому слід». Здогадуєтеся - кому? А в підсумку таємне стає явним для кожного, хто заплатить. Злодії вдосконалюють конструкції електронних сканерів, граббер - по суті, «фомок» для розтину охоронних систем. Але можна ускладнити злодієві і це завдання. У будь-якої охоронної системі передбачені додаткові канали, керовані з брелока. Розірвемо, наприклад, ланцюг харчування електрозамків дверей через додатковий канал. Тоді електронний зломщик, маючи сигнал доступу, можливо, і зніме машину з охорони на кілька секунд, але електрозамки не відчиняться - вони ж знеструмлені. А зовнішні (механічні) замки на правильній «охранці» мають бути відключені, щоб їх не можна було розкрити «сверткой».
Управляти додатковим каналом можна, натискаючи в певній послідовності кілька кнопок. Злодієві, навіть заволодів брелоком, цей код невідомий, так що приховано він в машину не проникне.
Але, на жаль, буває і гак: людина повернувся з відрядження і виявив, що за місяць стоянки акумулятор сів, двері закриті, а зовнішні замки завбачливо давним-давно відключені. Гут приємно буде виявити в затишному місці колись виведений сюди «плюсової» провід! Якщо від когось «прикурити», двері відкриються. Я, наприклад, зробив, як показано на схемі: паралельно контактам вимикача гальма 3 поставив у зворотній полярності діод 2. Якщо сіла моя батарея, подаю «плюс» від іншої батареї до шостого контакту (сигнал «стоп») розетки 5 тягово-сцени пристрою. Електрозамки отримають харчування через діод. Звичайно, можливі й інші варіанти.
Охоронні системи найлегше здаються злодіям, якщо встановлені формально, без будь-якої родзинки. Тільки про яке творчому підході може йти мова, коли майстер-установник жене план, а за воротами - черга бажаючих? Про можливості доведення системи, підвищення її кріптостойкос ги і надійності автовласник часто і не підозрює, л установникові морочитися цим ні до чого....

Категория: Автосигналізації та протиугонки | Просмотров: 439 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz