Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 09:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 6 » Парктроніки, звукова та світлова індикація
17:54
Парктроніки, звукова та світлова індикація

Парктроніки, звукова та світлова індикація

Давно минули ті часи, коли припаркувати машину не складало особливих труднощів. Зараз цей процес нагадує маніпуляції канатохідця в цирку, який не використовує страховки. Один неправильний рух, і проблеми неминучі. Знайома ситуація? Але не все вже так безнадійно, як здається на перший погляд. У цій статті поговоримо про те, що таке паркувальні радари звукова і світлова індикація.

 

 

Останнім часом з'явилися спеціальні прилади, парктроніки, які допомагають у процесі паркування уникнути багатьох неприємних моментів, і зберегти автомобіль у повній цілості. Поступово власники автомобілів дізналися про ці системи і оцінили достоїнства нового помічника. Особливо корисними ці системи можуть бути для власників автомобілів, які є шанувальниками тюнінгу, затемнених стекол, тонування, спойлерів, декоративних наклейок на задньому склі.

 

Але не тільки в цих випадках паркувальні радари зі світловою і звуковою індикацією можуть бути корисними, а часом і незамінними у використанні. Часто, з'їхавши з центральною, яскраво освітленій траси, магістралі чи вулиці, можна опинитися в погано освітленому провулку або дворі, де припаркувати машину стає проблематично, а зробити це необхідно. Ось тут паркувальний радар може надати незамінну допомогу, подавши, наприклад, звуковий сигнал про наближення стороннього предметі, який неможливо підчас помітити, особливо в тому випадку, коли автомобіль дає задній хід.

 

Кожен власник машини може пригадати випадок, і, мабуть, не один, коли на початку своєї водійської практики, паркуясь навіть при гарному освітленні, він калічив бампер свого автомобіля. Автомобіль в цей момент злегка підкидає вгору і лунає просто огидний звук, звук чергових витрат, фара розбита, бампер пом'ятий. Особливо проблематично стало паркуватися у великих містах. Часто доводиться бачити, як водій машини перетворюється, образно кажучи, в ювеліра, трохи неправильно вивернув кермо, і позбувся дзеркала огляду, або позбавив дзеркала огляду близстоящих машину, що нітрохи не краще. Тому установка таких пристроїв, як паркувальний радар із звуковою і світловою індикацією - це на сьогоднішній день саме правильне рішення, яке допоможе уберегти автомобіль від аварій, а гаманець від невиправданих витрат.

 

Першими, хто оцінив переваги установки парктроника - це власники дорогих, і старих японських автомобілів, і це зрозуміло. Заміна бампера або фари на цих класах автомобілів коштуватиме недешево, на відміну від машин вітчизняного виробництва.

 

Паркувальні радари бувають ультразвуковими і стрічковими.

 

На якому ж принципі заснована їхня робота? Ви знаєте, як кажани орієнтуються в просторі? Правильно - за допомогою ультразвуку, відбитого від предметів. Ось цей принцип і використовували спочатку винахідники, а згодом і виробники цих приладів - відбитий ультразвук.

 

Сучасний паркувальний радар ультразвукового типу (парктронік) - це прилад укомплектований датчиком, електронним блоком і пристроєм індикації. Парктронік здатний визначити наявність стороннього, що заважає руху автомобіля, предмета на відстані від 0,2 до 1,5 метра, незалежно від того де, спереду або ззаду, цей предмет знаходиться.

 

Все залежить тільки від того, яка модель паркувального радара встановлена ​​на автомобілі. У той момент, коли парктронік фіксує присутність стороннього, небезпечного для машини, предмета, лунає звук, що попереджає водія.

 

Існують паркувальні радари, оснащені звуковою та світловою індикацією. У цьому випадку інформація про виникнення перешкоди, у вигляді шкали або цифрового індикатора, передається на дисплей, який, як правило, встановлюється на панелі управління.

 

Є ще й, так звані, «ємнісні» системи. Тут в якості чутливого елемента виступає плоска стрічкова антена, яка прикріплюється до внутрішньої поверхні бампера. Якщо порівнювати ці два типи парктроников в надійності при використанні, то обидва зразка практично рівні. У Росії власники машин використовують в основному ультразвукові радари.

 

Скільки датчиків встановлювати, щоб убезпечити автомобіль від пошкоджень?

 

Давайте розглянемо іншу класифікацію цих приладів - цінову.

 

Це питання далеко не останній у прийнятті рішення про купівлю та встановлення паркувального радара, а для деяких авто-власників, може бути і головний.

 

Найдоступніші, але не найпопулярніші - це двухдатчіковие і трехдатчіковие системи. Двухдатчіковие системи в основному встановлюють на недорогі машини імпортного чи вітчизняного виробництва. Встановлення більш дорогих парктроников на ці машини не має сенсу з економічної точки зору. Їх єдиною гідністю є низька ціна.

 

Є й недоліки - це наявність тільки двох датчиків, що створює, так звану, «мертву зону». Відбувається це, тому що ультразвук, що виходить від датчиків, відбивається від сторонніх предметів, що знаходяться на його шляху, під певним кутом. Це є неминучим недоліком двухдатчіковой системи.

 

Подібні системи іноді використовують власники досить дорогих машин, таких як мікроавтобуси та джипи. Відбувається це в силу того, що у цих моделей автомобіля на задній поверхні встановлено запасне колесо. Установка більше двох датчиків стає неприйнятна, оскільки третій датчик буде сприймати запасне колесо як перешкода, сторонній предмет, і постійно нагадувати власникові машини про це.

 

Четирехдатчіковие радари відносяться до систем із середньою ціною. Безумовне їх перевага полягає в тому, що вони здатні повністю контролювати, що відбувається

з автомобілем спереду і ззаду під час його паркування. Ця система, особливо оснащена дисплеєм, на якому виводяться свідчення в сантиметрах до найближчого предмета чи машини, виявиться незамінним помічником і в міських пробках. Вона допомагає оцінити відстань між автомобілями і, таким чином, уникнути випадкової аварії. Можна уявити, що станеться, якщо вчасно не зорієнтуватися і «поцілувати» попереду стоїть машину.

 

Але, жоден прилад не буває без недоліків. Є вони й у паркувального радара.

 

По-перше, маленькі предмети, що складають у діаметрі менше 15 см, радар може й пропустити. Цілком можливо, що автомобіль стане жертвою недобросовісної роботи двірника або дорожніх служб, які не захотіли, або просто забули прибрати невеликий шматок арматури або труби.

 

Згадаймо трохи шкільну програму. Кут падіння дорівнює куту відбиття. Цей принцип лежить і в основі пристрою радара. Якщо кут нахилу стороннього предмета має нахил менше 400, щодо обрію, то для радара він перетворюється на невидимку. Снігові замети теж можуть виявитися невидимими для парктроніка.

 

Безперечно, що для безпеки автомобіля найкращим є установка мініатюрної відеокамери на задній бампер, яка укомплектована дисплеєм. Дисплей встановлюється, як правило, на панель управління. У цій ситуації водій при русі автомобіля може орієнтуватися на дисплей відеокамери і паркувального радара, що, безумовно, зробить парковку безпечніше. У цьому випадку власник автомобіля повинен мати чималі кошти. Купівля та встановлення цих приладів обійдеться досить дорого, і не кожен власник автомобіля може це собі дозволити.

 

І, мабуть, останнє, на що варто звернути увагу. Настільки набило оскому словосполучення, як «людський фактор». Скільки б електроніки не було встановлено на автомобіль, якщо його власник неуважний, і не стежить за тим, що відбувається під час паркування автомобіля, то навряд чи йому зможе допомогти навіть бездоганна електронна система...

Категория: Інші статті | Просмотров: 433 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz