Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 19.04.2024, 11:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Обхід штатних іммобілайзерів своїми руками
22:05
Обхід штатних іммобілайзерів своїми руками

Обхід штатних іммобілайзерів своїми руками

Зараз все частіше зустрічаються автомобілі з вбудованими іммобілайзерами. Найбільш часто зустрічаються автомобілі, обладнані системою RFID (Radio Frequency Identification) і VATS (Vehicle Anti-Theft System). Сенс іммобілайзеров в тому, що автомобіль можна завести тільки «рідним» ключем. Тобто ключем, який прописаний в «мізках» у автомобіля (якщо авто обладнаний іммобілайзером RFID) або ключем, які мають характеристики, необхідні для запуску двигуна (для авто, обладнаних VATS). Простіше кажучи, простий болванкою автомобіль не заведеш.

Перший тип іммобілайзерів (RFID) зустрічається у більшості автомобілів азіатського і європейського виробництва. Другий тип іммобілайзерів (VATS) - майже у всіх автомобілів американського виробництва.

Як же бути, якщо Вам хочеться в свій автомобіль поставити автосигналізацію з автозапуском, а на авто є вбудований іммобілайзер!?

Обхід іммобілайзера системи RFID.

Цей тип іммобілайзерів характеризується тим, що всередині ключа запалювання знаходиться маленький «чіп», званий трансподера., Який передає RF-сигнал маленької потужності. Цей сигнал зчитується антеною штатного іммобілайзера, яка розташована на замку запалювання. Можна, звичайно, витягнути «чіп» з ключа і примотати його до антени на замку запалювання. Але тоді іммобілайзер автоматично деактивується і автомобіль можна вже завести простий болванкою. Тут на допомогу приходять модулі обходу іммобілайзерів. Всі обхідники дуже схожі і за складом і по підключенню. Розглянемо для прикладу обхідник іммобілайзеров Scher-Khan BP-2.

Модуль являє собою коробочку, куди лягає додатковий ключ (на малюнку 3) (якщо у Вас немає другого ключа, то необхідно його зробити, в Красноярську виготовлення такого ключа коштує 1500-10500 залежно від автомобіля). У цій же коробочці знаходяться ще реле (на малюнку 1) і зчитує антена (на малюнку 2).

Підключати модуль обходу іммобілайзера просто.

Покладіть додатковий ключ чіпом всередину зчитує антени в модуль обхідника іммобілайзера.
Зовнішню антену модуля обходу іммобілайзера необхідно закріпити на циліндрі замка запалювання. Дуже важливо, що б відстань між штатної антеною RFID і антеною обхідника було мінімальним. Буквально кілька міліметрів різниці - і автозапуск не працює! До речі, штатна антена RFID може перебувати і не на замку запалювання. Приклад тому - Toyota Prius.
Один дріт, в BP-2 - це червоний, підключаємо до +12 Вольт. Другий - чорний, до якого-небудь «мінуса». Сенс у тому, щоб не було одночасно «плюса» і «мінуса» на цих двох проводах поки автомобіль не заводиться дистанційно. При спробі автоматичного або дистанційного запуску двигуна необхідно, щоб на обох вище зазначених проводах з'являлися сигнали. До яких ланцюгах Ви будете підчіплювати - це вже залежить від автомобіля і Вашої кмітливості. Наприклад, червоний - «плюс» постійна, чорний - «маса», що з'являється на виході додаткового каналу автосигналізації при спробі автозапуску. Або, чорний - «маса», що з'являється на виході додаткового каналу автосигналізації при спробі автозапуску, червоний - «плюс», що з'являється на виході силового проводу стартера (запалювання) автосигналізації при спробі дистанційного запуску. Коротше, варіантів багато. Найчастіше, звичайно, використовують перший варіант підключення.

Тепер перевіряйте роботу дистанційного автозапуску, і якщо все працює - двигун заводиться без ключа в замку запалювання з брелка автосигналізації, то можна ховати обхідник іммобілайзера подалі від очей. При збірці кожуха рульової колонки не посуньте антену обхідника! Знаєте, як прикро, коли все зібрав, переодягнувся, зібрався додому, починаєш робити контрольну перевірку, а автомобіль не заводиться! І знову переодягатися, розбирати кожух, рухати туди-сюди антену обхідника на замку запалювання ... погано, коротше.

Може статися й так, що начебто все правильно підключили і антена обхідника впритул з антеною штатного іммобілайзера, а автозапуск не відбувається. У цьому випадку, швидше за все (якщо Ви впевнені, що з модулем обхідника іммобілайзера все в порядку) необхідно замінити обхідник на інший.
Справа в тому, що не всі обхідники іммобілайзеров підходять до всіх автомобілів. Наприклад, виробники обхідників іммобілайзера Scher-Khan радять використовувати Scher-Khan BP-2 для автомобілів азіатського походження, а Scher-Khan BP-3 - для автомобілів європейської збірки.
Якщо Ви не впевнені, який саме обхідник іммобілайзера підійде до автомобіля, візьміть так званий «універсальний» модуль обходу іммобілайзера. Наприклад, 556U. Цей обхідник іммобілайзера має кілька способів підключення. У нього 9 проводів для підключення (6 харчування і 3 антенних) і всередині перемичка на дві позиції. Тільки за допомогою такого обхідника вдалося перемогти Skoda Octavia, BMW якусь. Ну і прості автомобілі він як горішки клацає. Вартість його, правда, в 2-3 рази вище тих же Scher-Khan.
Буває, що петля антени обхідника занадто мала для того, щоб її надіти на замок запалювання або туди, де знаходиться антена штатного іммобілайзера. Тоді знову ж доведеться підбирати інший модуль обходу іммобілайзера. Для таких випадків я рекомендую обхідник AME. У нього плюс в тому, що його антена просто-напросто величезна петля. Цю петлю можна надіти хоч куди. Ще один плюс даного обхідника іммобілайзера в тому, що його петлю можна обмотати кілька разів навколо штатної антени, тим самим збільшуючи ймовірність обходу штатного іммобілайзера. До речі, за допомогою саме обхідника AME вдалося перемогти Toyota Prius. Тут знадобилася і його величезна петля і можливість кілька разів обмотати її навколо штатної антеною RFID.

Я сподіваюся, Ви зрозуміли принцип роботи обхідника іммобілайзера. Під час дистанційного запуску двигуна спрацьовує реле (пам'ятаєте червоний та чорний провідники Scher-Khan BP-2 - це не що інше, як дроти, що живлять обмотку реле обхідника), що знаходиться в модулі обходу іммобілайзера. Через нормально-розімкнуті контакти реле сигнал, лічений антеною в обхідника іммобілайзера з додаткового ключа, передається на зовнішню антену обхідника. З зовнішньої антени обхідника іммобілайзера сигнал зчитує вже антена штатного іммобілайзера, розташована на замку запалювання. А там вже по штатній проводці сигнал пішов в «мізки» автомобільні і т.д.

Ще один спосіб обійти штатний іммобілайзер - самому зробити щось на зразок обхідника. Все що потрібно - «чіп» або рідний другий ключ, реле, дріт і терпіння. Терпіння тому, що вгадати число витків ті так і просто, особливо якщо у Вас до цього не було навичок в такому виді діяльності. В інтернеті повно таких рад, тому я не буду на цьому зупинятися.

У висновку хочу сказати, що згадані вище модулі обходу іммобілайзерів не є панацеєю. Просто це ті обхідники, з якими мені доводилося найчастіше працювати.

Обхід іммобілайзеров системи VATS.

Автомобілі з системою VATS оснащені ключем запалювання з вмонтованим у нього резистором. Якщо при запуску двигуна декодер системи VATS не виявить необхідний опір, ланцюги стартера і паливного насоса можуть бути заблоковані.
Визначте номінал резистора ключа. Зазвичай резистор має опір 390-11800 Ом. Виберіть резистор з похибкою не більше 5%.
Знайдіть дроти VATS. Провід VATS - два дроти малого перетину, що виходять з району рульової колонки. Колір їх може бути різним, але вони часто укладені в помаранчевий, білий або чорний кембрік - це або два білих проводи або один пурпурний / білий, а інший - білий / чорний.
Далі скористайтеся наведеної нижче схемою обходу VATS при дистанційному запуску.
При підключенні до проводів VATS неважливо, який з проводів перерізати.

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 522 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz