Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 05:16
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Немає зворотного зв'язку з брелоком
22:28
Немає зворотного зв'язку з брелоком

Немає зворотного зв'язку з брелоком

Автоелектрік.Нет зворотного зв'язку з брелоком


На різноманітних автомобільних форумах найбільш поширений питання про несправності сигналізацій: немає зворотного зв'язку з брелоком. Досить часто перестає працювати сигналізація, ламаються брелки. Причиною поломки брелка може стати що сіла батарейка або розряджений акумулятор. Але, звичайно, бувають несправності і серйозніша.

 

Виявляється, сигналізація зі зворотним зв'язком доставляє багато клопоту. Значно більше несправностей трапляється взимку. У літній час їх значно менше. Брелки та сигналізації приходять в несправність в рівній мірі. Цікаво, що в більшості випадків водії самі винні в несправності сигналізації, коли у неї немає зворотного зв'язку з брелоком.

 

    
Механічні пошкодження брелка.

 

Всі поломки блоків і брелків сигналізації поділяють на дві групи: механічні та електронні. Механічні несправності виникають в результаті удару, впливу хімічних речовин. Електронні - збої в налаштуваннях системи. Часто, під час падіння брелока на асфальтове чи будь-яке інше тверде покриття, удару його чимось важким, пошкоджується внутрішній устрій, електроніка, процесор. При цьому може прийти в непридатність корпус, подряпатися, тріснути дисплей. Користуватися брелоком, в такому випадку, стає неможливим.

 

Найпоширеніша і класична несправність, що виникає від удару і деформації корпусу брелка, поломка дроселя ланцюга живлення в перетворювачі. Ця деталь виготовляється з фериту, крихкого до механічних впливів матеріалу. Як відомо, заміна дроселя проводиться виключно в сервісному центрі за певну плату.

 

У результаті досить сильного удару або тиску, відбувається пошкодження корпусу та електронної плати, на ній пошкоджуються висновки процесора. Звичайно, усунути таку неполадку можна. Необхідно припаяти деталі до плати, але якість роботи брелка буде гірше.

 

Механічні пошкодження включають в себе згубну дію вологи на електроніку. Дуже часто брелки сигналізації виявляються утопленими в різноманітних рідинах, що приводить їх в непридатність. Звертатися із брелоком потрібно вкрай обережно, адже не обов'язково його повністю намочити, контакт з мокрими руками теж може викликати корозію. Вологе середовище діє повільно, але процес все одно незворотній, адже корпус брелка не герметичний. Потрібно пам'ятати про це.

 

Для внутрішнього устрою брелка однаково неприпустимо попадання навіть самого мінімальної кількості вологи. Він не буде повноцінно працювати, бо виходить з ладу електроніка.

 

Великої шкоди доставить брелка потрапляння всередину побутової хімії. Під впливом хімічних елементів дуже швидко відбувається окислення деталей. Якщо протягом доби не провести ремонт, брелок вже неможливо буде відновити, електроніка вийде з ладу. Якщо брелок опинився в «агресивному» рідини, необхідно дуже швидко звернутися в сервісний центр або спробувати все виправити самому. Потрібно відкрити брелок, дістати батарею і витерти все спиртом, потім просушити всі гарячим повітрям (100 градусів) за допомогою звичайного фена. Але немає ніякої гарантії, що все це допоможе, все залежить від того, наскільки постраждала електроніка. Волога дуже швидко проникає в усі поверхні.

 

Необхідно пам'ятати ще про один момент, часто власник брелка сам винен у його несправності.

 

Для того щоб вилучити з корпусу батарейку, її витягують дуже гострим ножем або іншим предметом. У результаті цього брелок може отримати дуже багато пошкоджень: великий ризик деформації корпусу і досить ніжною електроніки. Всі ці процеси незворотні. Ремонт треба виробляти правильно і акуратно.

 

Намагайтеся не розкривати брелок без крайньої необхідності.

 

    
Електронні несправності брелка.

 

Давайте розглянемо причини неполадок електроніки. Є ще досить рідкісний вид несправності електроніки. Винуватцем такої поломки є статичну електрику. Брелки окремих моделей мають такий пристрій, що через карабін статичний розряд доходить до електроніки, сильно пошкоджує її, знищує процесор. У результаті необхідно міняти процесор. Ось тут і починаються проблеми: потрібна індивідуальна прошивка для певного брелка, потрібно буде чекати, коли виробник зробить і доставить новий брелок.

 

    
Механічні несправності блоків сигналізації.

 

Давайте обговоримо особливості поломок блоків сигналізації. Серед них також розрізняють: механічні та електронні несправності.

 

Винуватцем механічної поломки самого блоку сигналізацій не можна вважати власника автомобіля, тут, найчастіше, недопрацював установник. Якщо у випадку встановлення буде допущена помилка у виборі місця і, можливо, попадання води: під час мийки, дощу, з дорожніх калюж.

 

Досить часто блок виявляється поруч із патрубками грубки. У результаті розриву патрубка, на блок потрапляє дуже шкідлива для електроніки хімічна рідина - антифриз. Блок приходить в непридатність протягом доби. Випадки такі не можна назвати регулярними, але зустрічаються досить часто.

 

Обов'язково потрібно згадати ще про один пункт. Часто власники автомобілів під час миття скла всередині авто використовують рідину для зовнішнього застосування, в тому місці, де розміщуються модулі антен. При попаданні цієї рідини всередину корпусу антенного модуля, прилад виходить з ладу. Потрібно уточнити, що після «миття», швидко розвивається корозія, антенний модуль відновити вже неможливо. За новий модуль доведеться викласти близько 1000 рублів.

 

    
Електронні несправності блоків сигналізації.

 

Багато незручностей доставить невірна установка і неправильна експлуатація.

 

Ні для кого не секрет, що велика кількість фірм, що виготовляють сигналізації дуже люблять економити, то, без чого прилад, в принципі, може працювати, вони практично ніколи не ставлять в систему. Найчастіше відсутня і «захист від дурня». У підсумку, немає ніякої гарантії, що при встановленні сигналізації в правильне місце, можливі помилки установника під час монтажу.

 

Але все в порядку черги.

 

Не виключено, що при встановленні сигналізації або, загалом, при монтажі автомобільної електроніки можливі помилки установника, підключивши до сигналізації + на звичайні 12 В, і відключивши негативний контакт, або не перевіривши, наскільки добре вставлений контакт, отримаємо пробій електрики через кінцевик капота.

 

В результаті, сьогохвилинно згоряє процесор блоку сигналізації. Але справа цим не обмежиться, вся наявна в наявності автомобільна електроніка теж накаже довго жити. По видатках підсумок вийде не надто веселий.

 

Все ж, це не найбільша проблема блоку сигналізації. Звичайно, немає диму без вогню, і присутні такі моменти. Виходить так, що більшість сигналізацій не може витримати перепад напруги більше 18 вольт. Чомусь власники автомобілів при покупці сигналізації це не пам'ятають. Як кажуть, пам'ять повертається в зимовий час при спробі автомобіль прикурити. Коли в цьому процесі беруть участь два легкових авто, блок сигналізації може ще витримати (але можуть мати місце й інші варіанти). При використанні ж приладу потужніший, наприклад, випрямляча від 220 В, відбувається згорання блоку. У разі зняття клеми з АКБ на занедбаному авто, це досить часто призводить до поломки автомобільної електроніки. Також, коли контакти клем акумулятора прилягають нещільно, наприклад, окислилися і іскрять, це дзвіночок до того, що вашій сигналізації не доведеться довго попрацювати. З цієї причини в зимовий час можна спостерігати досить великі черги невезучих автомобілістів біля настановних центрів, у яких вийшли з ладу сигналізації. Загалом, через перепади напруги трапляється близько 90% більшості неполадок блоку сигналізації.
Втім, неполадки, в яких винні реле, теж встречаются.Есть моделі сигналізації, оснащені слабкими за потужністю реле. Під час невірного монтажу, при якому реле приєднають до ланцюгів, по яких проходить дуже сильний струм, його контакти, природно, згорають. Для того щоб це виключити, на силових електричних ланцюгах рекомендується не ставити таке реле. Найкраще взяти реле набагато потужніше.

Категория: Автосигналізації та протиугонки | Просмотров: 545 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz