Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 28.03.2024, 16:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 2 » "Накручування" одометрів
22:21
"Накручування" одометрів

"Накручування" одометрів
Як накрутити одометр, спідометр схема.

З розвитком систем упорскування на вітчизняних автомобілях з'явився стійкий попит на пристрої, які "намотують" електронні одометри. Навіщо це треба, запитаєте Ви? Відповідь очевидна: для водіїв державних (службових) автомобілів це спосіб списувати бензин. А він, як відомо, нині став недешевий ... Раніше, коли існували тільки механічні одометри, дану задачу вирішували різними, також механічними способами. Потім з'явилися перші електронні одометри, і «просунуті електрики» різних автобаз знайшли простий і ефективний спосіб намотувати одометри, простягаючи провід з додатковою клеми генератора до панелі приладів. Але електроніка не стояла на місці, і коли, одного разу підключивши вищеописаним чином чарівний проводок електрик виявив що машина не заводиться, нічого не залишалося робити, як посилати стражденного водія шукати інші шляхи вирішення завдання.

А почалося все з звичайних Газелей і Соболів з 405-ми моторами, яких на нашому містоутворювальному підприємстві розвелося достатньо. Саме вони і стали глухнути при використанні вищевказаного методу.

Методика боротьби дуже проста і ефективна. До ЕБУ піддослідного автомобіля підключається ПАК «Комбілоадер» і зчитується серійна програма управління двигуном. Далі, вона відкривається в програмі СTPro і з комплектації забирається прапор датчика швидкості. І з таким невеликим зміною в ЕБУ записується вже модифікована програма управління двигуном. В принципі, після цього можна кликати «просунутого електрика з автобази», який надурить чарівний проводок з генератора і процес, як мовиться, піде ... Але це не наш метод.

Методом об'ємного монтажу виготовляється найпростіший генератор з трьох деталей (див. схему нижче).

 

Тумблер S1 перемикає сигнал йде на панель або з нашого генератора, або зі штатного датчика швидкості. Генератор заживлюємо від плюса замку запалювання. Таким чином, головною перевагою такого рішення є те, що намотувати пробіг можна не заводити авто (досить включити запалювання), а також прямо на ходу автомобіля «рухаючись зі швидкістю 200 км / год» на заздрість колег по автопарку.

Кілька зауважень за схемою. Звичайно, вибагливий електронник обов'язково порекомендує поставити ще один резистор послідовно з підлаштування, щоб у крайньому лівому положенні його движка генерація не зривати. А також обов'язково захисний діод від переполюсовкі схеми. Але нам з Вами це не треба, ми акуратні, уважні і неквапливі. З зазначеними на схемі номіналами резистора і конденсатора схема генерує прямокутні імпульси амплітудою 12 Вольт в діапазоні частот від ≈ 180 Гц до ≈ 1,5 кГц, що до цих пір перекривало потреби в застосуванні даного пристрою на різних авто.

При необхідності оперативно змінити діапазон частот генеруються потрібна заміна конденсатора. При його зменшенні частота збільшується і навпаки.

Інший варіант схеми генератора на мікросхемі 555 (1006ВІ1) ...

Увага! Ці варіанти робилися для напруги живлення 24V (Камаз).

Ось ще одна схема генератора на 176 (561) ЛА7 або HEF4011


Нижче наведена таблиця, в якій описані авто, з особисто нами доробленими одометрами.

 
Марка автомобіля Рік Короткий опис установки
Газель з 2002 Роз'єм Х3 комбінації приладів:
11 контакт зелений провід - сигнал ДС.
Жовтий провід - + запалювання.
Чорний провід маса.
KIA Magentis
Hyindai Sonata 2004 Датчик швидкості є, звичайний трьохпровідний, великий роз'єм комбінації приладів, вид з боку контактів, коричневий провід.

Hyindai Elantra


2004


На комбінації приладів три роз'єми:
жовтий великий; білий великий; білий маленький. У білому великому роз'ємі стрілкою на рісункеуказан провід ДС, вид з боку контактів, провід сірий з коричневою смугою.


Forg Tourneo Connect
(В принципі, можна застосувати до Mondeo, але не перевірялося)


2003


Датчик швидкості є, звичайний трьохпровідний, але його сигнал йде на ЕБУ, а вже з ЕБУ по цифровій шині передається на панель управління. Тому рвати довелося білий з синьою смугою проводок на контакт № 3 ЕБУ.
VOLVO S70 1997

Датчика швидкості немає, сигнал на приборку приходить з ABS-ки, представляє з себе 6-ти вольта синус. Тому наш пристрій було живиться від найпростішого стабілізатора з вихідним напругою 6 Вольт, типу КР142ЕН5Б (або будь-який малопотужний імпортний аналог) і на виході у нього вже були 6-ти вольтові прямокутні імпульси, які спокійнісінько «переварила» приборка. На панелі роз'єм А - зверху-праворуч. 3 контакт - синій провід - вхідний сигнал скорості15 контакт - коричневий провід - масса18 контакт - синій з червоною смугою - + запалювання.
Toyota Camry 2003 Великий роз'єм комбінації приладів, 35 контакт - провід з ABS та інформацією про швидкість. Якщо придивитися прямо на проводах є нумерація. (Величезне спасибі Coldun-ам за допомогу)
КАМАЗ





МАЗ




Увага! +5 V (середній верхній контакт) виходить з приладу! Берегти від замикань при подачі напруг. Мотається до 5 кГц.
УАЗ Патріот

УАЗ Хантер

 



Мотається до 1 кГц
Рено "Логан"

2005

7 - чорний, маса

10 - жовтий: 15 клема замку запалювання

22 - зелений: датчик швидкості
 
Міцубісі - Панджер

дизель 2005

На панелі стоять три роз'єми - один чорний (перший зліва від дверей водія) і два білих. На чорному роз'ємі крайній праворуч провід (жовто-білий з сріблястими кільцями) ДС. Пристрій для підмотки будь на виході з відкритим колектором (наприклад, пристрій для перевірки ланцюга ДС, наведене у статті Олега Браткова). Природно ще потрібен перемикач.
Renault

KANGOO
Ззаду приладової панелі два роз'єми - сірий (два ряди) і червоний (однорядний), звертаємо увагу на червоний: 15 контактів, задіяно 6:

2 - бузковий
10 - коричневий (1)
11 - зелений (1)
12 - жовтий
13 - коричневий (2)
15 - зелений (2)

Терморегулятори зліва на право; від центру панелі (сірого роз'єму) до краю. Нас цікавить 13й - коричневий (2), він і відповідає за показання спідометра і рахунок одометра.

Подавав прямокутник ~ 500 герц, шпаруватістю 50%, класичною схемою генератора на 561серіі, крутить за 200.
Mazda Tribute (aka Ford Maverick, Escape), американець. Підключався безпосередньо до ДС. ДС двухпроводной, стоїть на АКПП ближче до моторного щита. Генератор звичайний на 561ЛЕ5, тільки в розрив виходу сигналу швидкості потрібно ставити конденсатор (0.1 мкФ, кераміка), мабуть там сигнал синусоїда потрібно. Спокійно мотає з швидкість 250 км / год, далі йде зрив. Чек не загорається.

HYUNDAI
Santa Fe
2007

На завершення позначимо приблизний алгоритм пошуку одного єдиного, потрібного проводка через який на одометр панелі приладів надходить інформація про пробіг.

1. Огляд коробки передач, приводів, задніх мостів з метою виявлення датчика швидкості.

2. Якщо датчик швидкості (або щось схоже на нього) виявлений, то необхідно переконатися що це саме він. Зняти з нього роз'єм і здійснити невеликий тест-драйв. Повинен перестати працювати спідометр або одометр.

3. Якщо виявлений датчик швидкості трьохпровідний, то небхідно проміряти напруги на його роз'ємі і визначити сигнальний провід. Далі цей сигнальний провід видзвонити до панелі приладів, щоб підключати намотчик в салоні. Якщо датчик двопровідний, то необхідно визначити форму сигналу, яка приходить на панель. Це можна зробити, вивісивши ведучі колеса і змусивши їх крутитися, контролювати осцилографом сигнали, що приходять на панель.

4. Якщо в пункті 1 не знайдений датчик швидкості, то дуже можливо що сигнал про швидкість панель отримує з ABS. Тоді методом, описаним у пункті 3 необхідно шукати цей сигнал осцилографом, на роз'ємах панелі приладів.

Звичайно, якщо у Вас є докладні інформаційні матеріали з тієї моделі авто, яку Ви зібралися піддати подібному «тюнінгу», то завдання дуже сильно спрощується. Але в будь-якому разі не забувайте, що Ви дієте на свій страх і ризик і тому три рази перевіряйте ще себе, перш ніж необдумано «чогось до чого-небудь примотати». Також хочеться відзначити, що в даному короткому огляді висвітлено загальні принципи вирішення даної задачі, а конкретна реалізація на конкретному авто може сильно відрізнятися в бік ускладнення. Якщо у Вас інформація щодо підключення до інших типів автомобілів, надсилайте, із задоволенням поповнимо таблицю "вживаності"

Деякі зауваження щодо створення намотувальника для
Ford Mondeo & Ford Focus, 2006 років випуску, Toyota Camry

Дані автомобілі в якості сигналу швидкості використовують сигнали з датчиків ABS. На даних моделях ці датчики є струмовими, це означає при обертанні колеса змінюється струм в ланцюзі. Зміни складають приблизно 7/14 мА, тобто, якщо підключити осцилограф паралельно до датчика до при обертанні колеса ми повинні побачити меандр розмахом приблизно 0.5 Вольта на тлі 12 Вольт. Наведена нижче схема імітує повністю роботу такого датчика.

Плюсової провід можна визначити, знявши роз'єм з датчика і помірявши тестером напруга на проводці при включеному запалюванні. Ми використовували повну ручну перекомутацію, тобто, щоб здійснити намотування клієнт відкриває капот, виймає заглушки з роз'ємів, на місце заглушок підтикає намотчик. Включає запалювання, виробляє необхідну намотування. Після закінчення виймає з роз'ємів намотчик, і підтикає в роз'єми заглушки, які відновлюють заводське з'єднання блоку управління ABS з датчиками. Звичайно, можна було все це комутувати на реле, але з'являлося багато зайвих проводів під капотом, а в розділ кута була поставлена ​​маскування. Слід обов'язково використовувати два колеса, так як з одним швидкість не піднімається вище 30 км / ч.

Тепер розглянемо автомобіль TOYOTA CAMRY, 2006 модельний рік. Панель у даного авто називається Оптитрон, і має неонове підсвічування. Машина 3.5 літра на автоматі. Сигнал швидкості також береться з датчиків ABS, але являє собою синус амплітудою близько 1 Вольта і частотою прямо пропорційною швидкості обертання. Тобто датчик ABS застосований індуктивного типу. У даному випадку була застосована наведена нижче схема. Транзистор застосовується будь типу КТ3102. Резистивний дільник зменшує амплітуду вихідного сигналу, а конденсатор ємністю від 0,1 мкФ до 0,47 мкФ прибирає постійну складову сигналу. У результаті на виході був сформований, звичайно, корявенько сигнальчик, але блок управління ABS його прекрасно проковтнув і потрібний результат був отриманий. Також слід зауважити, що такий сигнал необхідно подавати на два передніх колеса. Правда в цьому випадку складних комутацій не треба було, і необхідні сигнальні дроти були примотані прямо до штатної проводки.

На закінчення хотілося б нагадати що ABS відноситься до важливих систем, що впливає на безпеку, і якщо Ви вже зважилися втручатися в неї, то повинні чітко уявляти наслідки і відповідно з цим роботи виконувати на належному якісному рівні.

         
І ще хочу відзначити один момент, всі ми сідаючи в автомобіль зі своїми дітьми повинні подумати про їх безпеки. Ось для цих цілей існують дитячі автокрісла, дитячі коляски прогулянкові, щоб дитині було комфортно не тільки в автомобілі, а й у не його. Бережіть своїх дітей..

Категория: Одометри, спідометри | Просмотров: 776 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz