Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 09:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » MITSUBISHI Коди помилок для авто Мітсубісі, MITSUBISHI
20:32
MITSUBISHI Коди помилок для авто Мітсубісі, MITSUBISHI

MITSUBISHI
Коди помилок для авто Мітсубісі, MITSUBISHI

MITSUBISHI Specific Trouble Codes

P1103 Turbocharger Wastegate Actuator.
P1104 Turbocharger Wastegate Solenoid.
P1105 Fuel Pressure Solenoid.
P1300 Ignition Timing Adjustment circuit.
P1400 Manifold Differential Pressure Sensor circuit.
P1500 Alternator FR Terminal circuit.
P1600 Serial Communication Link.
P1715 Pulse Generator Assembly.
P1750 Solenoid Assembly.
P1751 A / T Control Relay.
P1791 Engine Coolant Temperature Level Input circuit.
P1795 Throttle Position Input circuit to

При включенні запалення на щитку приладів загоряється лампа "Check Engine". Після заклади двигуна і за відсутності діагностованих ECM несправностей інжекторної системи, лампа повинна згаснути. Якщо цього не відбувається, то інжекторная система Вашого авто потребує ремонту, починати яку бажано зі зчитування кодів самодіагностики.
 
Після підключення стрілочного вольтметра до контактів № 1 і № 12 (connect the voltmeter positive lead to terminal No.1 and other lead to terminal No.12) діагностичного роз'єму (DLC) включіть запалення (Ignition to "ON", Engine - no run) , але двигун не заводьте. Проведіть зчитування кількості коливань стрілки вольтметра (Codes will present by long and short 12 volt pulses on voltmeter).
 
Звертайте увагу на тривалість імпульсів напруги і тривалість часу між ними. Інтерпретація кодів наведена в таблиці.
  
Після зчитування кодів, успішного закінчення ремонту необхідно очистити пам'ять від кодів помилки. Це відбувається при відключенні акумулятора на кілька десятків секунд. After repairs have been made, clear the trouble codes by disconnecting the vehicle battery negative terminal for longer 20 seconds.
Призначення контактів діагностичного роз'єму:

pin # 1 - Engine (MPI)
pin # 2 - EPS
pin # 3 - ECS (Electronic Control Suspension System),
pin # 4 - ABS (Anti-Lock Brake System),
pin # 5 - CRUISE CONTROL
pin # 6 - ELC A / T (Electronic Automatic Transaxle)
pin # 7 - A / C
pin # 8 - SRS (Air Bag)
pin # 9 - ETACS (Electronic Time & Alarm Control System)
pin # 10 - Diagnosis Control (In 6G72 MPI SOHC, Mirage 1.5L, 1.8L short to GND if check and adjust idle or connect the voltmeter positive probe for read DTC ECS)
pin # 11 - Vehicle Simulated Speed ​​(?) or Free
pin # 12 - GND (Ground)
* Cледует розрізняти DLC і DLC Terminal ID

 
Для зчитування кодів самодіагностики (DTC) різних електронних систем можна використовувати "перехідник". До кожного інформаційного виходу підключений окремий СД (LED-indicator) і загальна кнопка управління. Таким чином спрощується ця, і без того нескладна, процедура ...

 

 

 


  
Слід пам'ятати, що в автомобілях після '93 іспользуетсяраз'ем для підключення Multi-Use Tester (MUT-II, III), але ініціалізація системи OBDII-діагностики ще простіше: контакт No.1 з'єднати з GND і після включення запалення, порахувати кількість спалахів лампи " Check Engine ". Для спрощення цієї процедури, можна використовувати відповідні "девайси".


 
 
ІНІЦІАЛІЗАЦІЯ самодіагностики СИСТЕМИ уприскування палива "MITSUBISHI MPI" І ІДЕНТИФІКАЦІЯ ЇЇ КОДІВ НЕСПРАВНОСТЕЙ.

На панелі приладів автомобілів, обладнаних даною системою уприскування палива, встановлена ​​лампа індикації несправностей "CHECK ENGINE". Вона спалахує при наявності будь-яких помилок в роботі системи вприскування і вказує на необхідність проведення діагностики та усунення несправності. У пам'яті ел.блока управління запам'ятовується дворозрядний код помилки, який може бути лічений за допомогою мульти-тестера або звичайним аналоговим вольтметром постійного струму з межею вимірювання 25-30 вольт.

Стирання кодів помилок в пам'яті ECU відбувається при відключенні харчування. Якщо Вам потрібно їх стерти, необхідно при вимкненому запаленні відключити плюсову клему акумулятора на 10-15 сек. Відповідно самодіагностику потрібно проводити не менше ніж через 10-20 хв. експлуатації автомобіля (краще на різних навантаженнях), після останнього відключення акумулятора.

На автомобілі "Lancer" читання кодів помилок здійснюється за допомогою роз'єму встановленого в підніжному просторі ліворуч, поруч з коробкою запобіжників. Для цього мульти-тестер підключається до даного роз'єму. Далі необхідно слідувати інструкції конкретного тестера. Для читання кодів помилок за допомогою вольтметра, необхідно при вимкненому запаленні підключити вольтметр до 1 висновку роз'єму (+) і 12 (маса). Зазвичай 12 висновок з'єднаний з масою проводом з ізоляцією чорного кольору, проте краще попередньо його продзвонити на масу. Плюсової висновок (1) роз'єму діагностики розташований діагонально-протилежно. Підключення слід проводити при вимкненому запаленні, в іншому випадку можна вивести з ладу ел.блок управління.

Читання кодів проводиться при включеному запалюванні (Не стартере). У момент включення запалення стрілка вольтметра повинна короткочасно відхилитися. Потім ECU почне видавати коди помилок - спочатку більш тривалі імпульси (старший розряд коду), потім короткі імпульси (молодший розряд). Вам слід записати кількість імпульсів і по таблиці визначити напрям пошуку несправності.

Наявність імпульсів однієї тривалості (тільки короткі імпульси) відповідає відсутності кодів помилок збережені в пам'яті ECU. У цьому випадку за наявності несправності, необхідно провести пробну поїздку тривалістю не менше 10-15 хв. і повторити самодіагностику.

Якщо стрілка вольтметра відхилилася один раз і не повернулася до нуля, значить несправність присутній в ECU.

Після читання кодів помилок необхідно виключити запалювання, відключити тестер або вольтметр і приступити до усунення несправності. Після цього слід при вимкненому запаленні відключити плюсову клему акумулятора на час не менше 10-15 сек. і справити пробну поїздку. Потім слід повторити самодіагностику. Якщо кодів помилок ECU не видає повторення вищеописаних операцій не вимагається, якщо отримано новий код помилки, то необхідно усунути наступну несправність і повторити самодіагностику ще раз.

Таблиця кодів помилок ECU "Mitsubishi MPI"

11


Лямбда-зонд

12


Вимірювач повітряного потоку

13


Термодатчик повітряного потоку

14


Датчик положення дросельної заслінки

15


Датчик положення коленвала

21


Термодатчик охолоджуючої рідини

22


Датчик кутового положення коленвала

23


Датчик ВМТ першого циліндра

24


Датчик швидкості автомобіля

25


Датчик тиску повітря

31


Датчик детонації

36


Момент запалювання

41


Форсунки

42


Паливний насос

44


Котушка запалювання

код 15 відповідає тільки двигуну 1,5 л.
код 36 відповідає тільки двигуну 1,5 л.
код 42 може вказувати і на несправність реле управління
код 44 відповідає тільки 16-ти клапанним двигуном

P.S.
Слід зазначити, що прочитані коди помилок не завжди однозначно вказують на несправність якого-небудь датчика або елемента системи упорскування. При діагностиці системи упорскування необхідно зіставляти дані ECU, конструктивну реакцію датчиків і конкретну поведінку двигуна на холостому ходу і під навантаженням.

 

 

Автомобілі фірми "Mitsubishi" також мають систему самодіагностики, прочитати їх коди несправностей можна за допомогою спеціального діагностичного обладнання або використовуючи вольтметр. У салоні автомобіля під панеллю, поряд з запобіжниками є 11-голковий роз'єм. Підключаючи до пелюсток цього роз'єму вольтметр можна діагностувати різні системи автомобіля. На різних моделях можуть бути присутні й інші спеціальні роз'єми для діагностики сканерами різних фірм, але цей, 11-голковий, є майже у всіх машин фірми "Mitsubishi".

Буває, що в цьому роз'ємі не в усі гнізда вставлені пелюстки контактів, але це говорить лише про неповну "комп'ютеризації" даного автомобіля. Для виклику кодів до двох пелюсткам діагностичного роз'єму треба підключити вольтметр (діапазон 15 вольт) і включити запалювання. Стрілка вольтметра почне видавати двозначні коди несправності (тип 11). Якщо в автомобілі все справно, це буде просто послідовність імпульсів тривалістю 1,5 секунди з такою ж паузою між ними. Якщо є якась несправність (у пам'яті комп'ютера зафіксований певний код), то три секунди після включення запалення приладзареєструє широкі імпульси (по 1,8 сек) з коротким інтервалом між ними (0,5 сек). Кількість таких імпульсів збігається зі значенням десятків у двозначному числі коду. Потім йде двухсекундную пауза і короткі імпульси по 0,5 секунди з такою ж паузою між ними. Кількість цих імпульсів збігається зі значенням одиниць у позначенні коду. Наприклад, код 24 виглядає так: пауза (3 сек) - один широкий імпульс (1,5 сек) - пауза (0,5 сек) - другий широкий імпульс (1,5 сек) - пауза (2 сек) - один короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - другий короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - третій короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - четвертий короткий імпульс (0,5 сек). Всі коди, присутні в пам'яті комп'ютера демонструються по черзі в порядку зростання.

Коди несправностей двигунів фірми "Mitsubishi" (тип 11)

Код


Несправність

-


Несправний блок EFI

12


Неправильний сигнал датчика витрати повітря

13


Неправильний сигнал датчика температури всмоктуваного повітря

14


Неправильний сигнал датчика положення дросельної заслінки

21


Неправильний сигнал датчика температури двигуна

22


Неправильний сигнал датчика положення коленвала

23


Неправильний сигнал датчика положення верхньої мертвої точки

24


Неправильний сигнал датчика швидкості автомобіля

25


Неправильний сигнал датчика тиску повітря у впускному колекторі

36


Неправильний сигнал випередження запалювання

41


Несправний форсунка

Безперервна серія імпульсів


Несправностей не виявлено

Автомобілі фірми "Mitsubishi" також мають систему самодіагностики, прочитати їх коди несправностей можна за допомогою спеціального діагностичного обладнання або використовуючи вольтметр. У салоні автомобіля під панеллю, поряд з запобіжниками є 11-голковий роз'єм. Підключаючи до пелюсток цього роз'єму вольтметр можна діагностувати різні системи автомобіля. На різних моделях можуть бути присутні й інші спеціальні роз'єми для діагностики сканерами різних фірм, але цей, 11-голковий, є майже у всіх машин фірми "Mitsubishi".
Буває, що в цьому роз'ємі не в усі гнізда вставлені пелюстки контактів, але це говорить лише про неповну "комп'ютеризації" даного автомобіля. Для виклику кодів до двох пелюсткам діагностичного роз'єму треба підключити вольтметр (діапазон 15 вольт) і включити запалювання. Стрілка вольтметра почне видавати двозначні коди несправності (тип 11). Якщо в автомобілі все справно, це буде просто послідовність імпульсів тривалістю 1,5 секунди з такою ж паузою між ними. Якщо є якась несправність (у пам'яті комп'ютера зафіксований певний код), то три секунди після включення запалення приладзареєструє широкі імпульси (по 1,8 сек) з коротким інтервалом між ними (0,5 сек). Кількість таких імпульсів збігається зі значенням десятків у двозначному числі коду. Потім йде двухсекундную пауза і короткі імпульси по 0,5 секунди з такою ж паузою між ними. Кількість цих імпульсів збігається зі значенням одиниць у позначенні коду. Наприклад, код 24 виглядає так: пауза (3 сек) - один широкий імпульс (1,5 сек) - пауза (0,5 сек) - другий широкий імпульс (1,5 сек) - пауза (2 сек) - один короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - другий короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - третій короткий імпульс (0,5 сек) - пауза (0,5 сек) - четвертий короткий імпульс (0,5 сек). Всі коди, присутні в пам'яті комп'ютера демонструються по черзі в порядку зростання.
Коди несправностей двигунів фірми "Mitsubishi" (тип 11)
 
Код Несправність
- Несправний блок EFI
12 Неправильний сигнал датчика витрати повітря
13 Неправильний сигнал датчика температури всмоктуваного повітря
14 Неправильний сигнал датчика положення дросельної заслінки
21 Неправильний сигнал датчика температури двигуна
22 Неправильний сигнал датчика положення коленвала
23 Неправильний сигнал датчика положення верхньої мертвої точки
24 Неправильний сигнал датчика швидкості автомобіля
25 Неправильний сигнал датчика тиску повітря у впускному колекторі
36 Неправильний сигнал випередження запалювання
41 Несправний форсунка
Безперервна серія імпульсів Несправностей не виявлено
Для виклику кодів двигуна вольтметр треба підключити до висновків 1 і 12. Висновки 6 і 12 забезпечують виклик кодів комп'ютера трансмісії. Управління підвіскою - висновки 12 і 3, а коди системи "ABS" викликаються через висновки 12 і 4. Висновок 12 заземлений на корпус автомобіля, тому один щуп вольтметра можна підключати прямо до кузова.
Для діагностики автомобілів "Subaru" використовуються три типи кодів. Тип 08а - для діагностики двигуна, автоматичної коробки передач і системи управління подушками безпеки. Тип 08b використовується для діагностики блоку управління трансмісією. Тип 08с - для діагностики системи "ABS".
Коди несправностей двигунів фірми "Subaru"
 
Код Несправність
11 На блок EFI йдуть неправильні (або їх немає) імпульси від датчика обертів коленвала
12 Проблеми в колах управління стартером
13 На блок EFI йдуть неправильні (або їх немає) імпульси від датчика распредвала (від датчика положення коленвала)
14 Дефекти в форсунках або в їх колах управління (у чотирициліндрових і трьохциліндрових двигунів) або несправна форсунка N1
14 Дефекти в п'ятої або шостої форсунках або в їх колах управління (у шестициліндрових двигунів)
15 Несправні перша і друга форсунки або ланцюга їх управління (у шестициліндрових двигунів) або форсунка N2 у чотирициліндрового двигуна
16 Неправильний сигнал в ланцюзі управління форсункою N3 у чотирициліндрового двигуна
17 Неправильний сигнал в ланцюзі управління форсункою N4 у чотирициліндрового двигуна
21 Несправний датчик температури двигуна або його ланцюга управління
22 Несправний датчик детонації або його ланцюга
23 Обрив або замикання в датчику витрати повітря або в його ланцюзі
24 Несправний мотор примусового холостого ходу або його ланцюга
25 Несправні третя і четверта форсунка або їх ланцюга (у шестициліндрових двигунів)
31 Обрив або замикання в TPS або його ланцюгах
32 Несправний датчик кисню або його ланцюга
33 Несправний датчик швидкості або його ланцюга
34 Несправний соленоїд управління системи EGR або його ланцюга
35 Несправний соленоїд вентиляції парів бензину або його ланцюга
41 Бідна паливна суміш
42 Несправний TPS (датчик холостого ходу) або його ланцюга
44 Несправний клапан управління турбіною або його ланцюга
45 Несправне реле "кік-дауна" або його ланцюга
49 Несправний "вакуум-сенсор" або його ланцюга
51 Немає сигналу про включення нейтральній передачі
52 Немає сигналу про включення "паркінгу" або ручного гальма
55 Проблеми з датчиком температури вихлопних газів
61 Включатель "паркінгу" постійно відкритий або обрив в його ланцюгах
Код несправності типу 08а виглядає так: після включення запалення йдуть широкі імпульси (1,2 сек), кількість яких збігається з числом десятків в позначенні коду. Потім йде серія коротких (0,2 сек) імпульсів, кількість яких збігається з числом одиниць коду. Наприклад, код 23 - це спочатку два широких імпульсу (1,2 сек) з паузою між ними в 0,2 секунди. Потім ще коротка пауза (0,2 сек), і три коротких імпульсу тривалістю по 0,2 секунди з такою ж паузою між кожним імпульсом. Після того, як один код переданий, йде довга (1,8 сек) пауза і починає передаватися наступний код. Всі коди передаються в порядку зростання. Коли закінчується весь список, він повторюється з початку.
Код несправності типу 08b аналогічний коду трансмісії фірми "Nissan" (див. малюнок). Код несправності типу 08с такий же, як в типі 08а, тільки ширина пауз інша і перед кожним числом йде стартовий імпульс...

Категория: Авто поради | Просмотров: 555 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz