Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 15:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Сентябрь » 30 » Марки лампочок застосовуваних в японських автомобілях і не тільки
22:18
Марки лампочок застосовуваних в японських автомобілях і не тільки

Марки лампочок застосовуваних в японських автомобілях і не тільки
Лампочки застосовувані в японських автомобілях.

Мене весь час вражає те, що продавці самі не знають чого продають. Просиш що ні будь хороше-пропонують найдорожче. Хочеш купити кавомолку, тобі впарюють кава-машину! А коли питаєш лампочку для авто, продавець в шоці, і просить принести зразок лампочки, щоб продати таку ж. Особливо мене радують дзвінки по телефону, у мене не горить там то і там то, що сталося? Ясна річ лампочки перегоріли. Відповідаєш-поміняйте лампочки. І тут же град питань: А які у мене лампочки? А де їх купувати? А як їх змінювати? Скільки вони коштують? І скільки їх? Ви уявляєте, як треба людині, яка ніколи не бачив лампочок, крім як у під'їзді, по телефону все це пояснити! Особисто я не знаю, з цього тут буде викладено каталог лампочок з описом і місцями куди їх встромляти. Для особливо сильних і хитрих будуть вказані нюанси.

Лампи головного світла.


Лампа Н4 використовується в більшості стандартних фар, з одним відбивачем для ближнього і дальнього світла. В одній колбі 2 нитки напруження ближнього і дальнього світла. Зазвичай перегорає ближній, тому що він працює набагато більше, при цьому змінюється лампа цілком!




Лампа Н7 використовується в леворульних моделях японців в якості ближнього і, або дальнього світла, в роздільних відбивачах. Може використовуватися в фарах протитуманного світла.




Лампа Н3 використовується у фарах протитуманного світла. З успіхом і невеликий доопрацюванням замінює японські Н3В. Зазвичай ставляться в фари встановлені в низу бампера.




Лампа Н3С використовується у фарах протитуманного світла праворуких автомобілів. Якщо протитуманні фари стоять поруч з фарами головного світла.




Лампа Н1 використовується у фарах ближнього, далекого, і протитуманного світла. У японців зазвичай у варіанті протитуманного або дальнього світла.




Лампа НВ3 (використовується в дальньому світлі автомобілів. Візуально вона аналогічна лампі НВ4, але є деякі відмінності. Нитки напруження знаходяться на різній відстані від посадкового місця. За цим світлові пучки на дорозі у них будуть різні. А для тих кому це по фігу, на цоколі лампи зроблений захист від дурня, у вигляді спеціальних припливів. Хоча це народ не сильно зупиняє.




Лампа НВ4 використовується в ближньому світлі. Нюанси такі ж як описані трохи вище.


# Загальні нюанси ламп серії НВ! Американські та Японські лампи візуально виглядають однаково, але мають деякі відмінності, які не дозволяють бути їм взаємозамінними. При невеликій доробці напилком і ножиком вони встають на місце, але фара буде світити в невідомому напрямку. Це обумовлено тим, що нитки напруження в американських і японських лампах зміщені відносно один одного на 90 градусів! Так само там зміщений кріплення самих ламп, і інший електричний роз'єм, який не дозволяє одягнути фішку з проводами на цоколь лампи.

 
Решта лампи.



Лампа Р21/5W - двухнітевая. Використовується в старих японцях, і деяких інших більш сучасних недорогих моделях. Ставиться на СТОП + ГАБАРИТ, де вони сполучені. Тут теж варто захист від дурня, але сильних і неуважних вона не стосується. Кріпильні виступи знаходяться на різній висоті, і при установці треба уважно подивитися на патрон, і правильно встановити лампу, якщо вона не лізе - поверніть її на 180 градусів. Утрамбовувати однонітевиє лампи Р21W - сюди не треба! Потім будуть проблеми, такі, що при натисканні на гальмо будуть загорятися габарити.




Лампа Р21W однониткових. Використовується в старих японських автомобілях, та деяких інших більш сучасних недорогих моделях. У СТОП сигналах (якщо вони окремо від габаритів) поворотах, ліхтарях заднього ходу, задніх протитуманних ліхтарях.




Лампа W1, 2W, W2.3W. Безцокольні однонітевиє лампи, потужністю 1.2 і 2.3 ват. Використовуються для підсвічування клімат контролю (не у всіх моделях японок), важелів управління АКПП, і індикаторних лампочок на щитку приладів, підсвічування бардачка.



У багатьох автомобілях з 2005 року випуск, щиток приладів і клімат підсвічуються світлодіодами, а вони розраховані на весь термін служби автомобіля.



Лампа W3W, W5W. Безцокольні однонітевиє лампи потужністю 3 та 5 ват. Використовуються в підсвічуванні щитка приладів, передніх габаритів у фарах, покажчиків повороту в щитку приладів, покажчика аварійного запасу палива, підсвічування багажника і бардачка, і деяких інших місцях. При використанні в підсвічуванні щитка приладів колір підсвічування задається надітим на неї гумовим світлофільтром, зеленого або синього кольору. Враховуйте це при купівлі ламп для підсвічування щитка, старі світлофільтри зняти живими дуже складно.




Лампа W18W безцокольна однониткових лампа потужністю 18 ват, з маленьким цоколем як у W5W. Використовується тільки для штатних додаткових стоп-сигналів японських автомобілів.




Лампа РY21W однониткових лампа жовтого кольору, використовується тільки для покажчиків повороту! В основному на автомобілях європейських виробників. Деякі рукаті товариші намагаються встановити їх у поворотники японців. Це зробити складно, по тому що там є спеціальні виступи, які не дозволяють вставити її замість лампи Р21W. А при встановленні псують патрон, і лампа з часом вивалюється з нього.




Лампа Р21/5W двухнітевая безцокольна. Застосовується в більшості сучасних японських автомобілів, в суміщених Стоп-сигналах і габаритів.




Лампа P21W однониткових безцокольна. За розмірами і цоколю аналогічна Р21/5W відрізняється наявністю тільки однієї нитки напруження. Використовується в покажчиках поворотів, заднього ходу, і якщо є в задніх протитуманних ліхтарях.




Лампа PY21W однониткових безцокольна. Аналогічна P21W, тільки пофарбована в жовтий (оранжевий колір) використовується виключно в покажчиках повороту, всередині яких відсутній жовтий світлофільтр.




Ось ці лампочки використовуються і в підсвічуванні кнопок, і в підсвічуванні клімат контролю. Колір задають гумові світлофільтри, якщо немає світлофільтру, то підсвічування буде жовтою.




Ця лампочка використовується в стельових плафонах. Якщо ви побачите таку лампочку в магазині, не поспішайте радісно бігти в касу і платити гроші! Для початку перевірте довжину самої лампочки вона повинна бути в межах 28 мм. Якщо її довжина 35-36 мм, то можете сміливо йти далі, сьогодні не ваш день.




Світлодіодні лампочки-це повний відстій! Не здумайте їх вставляти в свій автомобіль. Вся оптика розрахована на лампочки зроблена так, щоб працювати від розсіяного світла ламп розжарювання, який йде в усі сторони від спіралі розжарювання. Світлодіоди мають спрямований світло, в результаті все починає світитися плямами. І замість світиться фари, розміром 10Х15 см. ви отримуєте пляма діаметром 3 см, яке не видно вже з 40-50 метрів. Задні розсіювачі теж не розраховані на світлодіоди. Вони розсіюють світло тільки той, що спрямований на нього. У підсумку замість великого прямокутного стопа, ми отримуємо червоне коло діаметром 5 см. Про підсвітку щитка приладів взагалі мовчу, самі подивіться, якщо поставите.


Загалом вже можна підвести підсумок цієї статті. Зазвичай лампочки служать досить довго. Якщо вони не зроблені в підворітті Китаю. Оригінальні лампочки служать в середньому 5 і більше років, за винятком лам головного світла. І купивши один раз оригінальні лампочки, можна більше не турбуватися про їх заміну. Якщо ви хочете заощадити, можете купувати дешеві лампочки, і постійно їх міняти самі, або платити гроші за те, щоб вам їх поміняли. Щоб не руйнувати собі мозок яку лампочку куди ставити, треба прийти в магазин, і купити оригінальні лампочки, продавець подивиться за програмою і дасть потрібні. Вони встануть без проблем і не доведеться розбирати машину два рази, один раз щоб зняти зразок, другий раз, щоб поставити нові лампочки.

Так, трохи не забув! Заміна задніх ліхтарів на світлодіодні модулі може призвести до появи несправності в автомобілі. У кращому випадку нічого не станеться, якщо в машині стоїть система контролю справності ламп - то вона буде лаятися на те, що лампи перегоріли, і доведеться вішати додаткове навантаження, щоб обдурити систему. У гіршому випадку - не знаю. Але в одного мого знайомого на Subaru початку глючить електроніка роздавальної коробки, у вигляді відключення заднього заднього приводу, і видавала код несправності клапана раздатки. Після того як повернули на місце ліхтарі з лампами розжарювання - проблема зникла

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 556 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz