Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 18:13
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 21 » Локальний ремонт лакофарбового покриття Локальний ремонт лакофарбового покриття
19:52
Локальний ремонт лакофарбового покриття Локальний ремонт лакофарбового покриття

Локальний ремонт лакофарбового покриття

Локальний ремонт лакофарбового покриття

Як правило , ремонт пошкодженого елемента кузова виглядає так: дефект виправляється або кузовна деталь повністю замінюється , потім поверхню готують до фарбування і фарбують цілком. Цей метод хороший , і його застосовують , коли пошкодження займають значну площу .

Але буває , що скол , вм'ятина або подряпина зовсім невеликі, площа ушкодження становить лічені відсотки від всієї поверхні деталі , а доводиться фарбувати її цілком. Тому застосовують метод локального ремонта.Ісходя з цього - локальним вважається пошкодження , що займає до 30% площі поверхні деталі. Саме в таких випадках технологія локального фарбування автомобіля найбільш ефективна.

Сам процес локального фарбування можна розділити на наступні етапи:

1 . Виправлення вм'ятини на деталі кузова в тому випадку , якщо вона є. Якщо кузовна деталь зберегла форму , а пошкоджено тільки лакофарбове покриття , то можна відразу переходить до етапу підготовки до фарбування пошкодженого місця.

2 . Підготовка поверхні до фарбування. Дрібні нерівності усуваються за допомогою шпаклівки і зашкуріваются до повного відновлення вихідної форми поверхні .

3 . Місце ремонту грунтується, висушується і шліфується. Поверхня готова до фарбування.

4 . На місце ремонту наноситься базова емаль. Відремонтована ділянка покривають лаком. Межа ділянки , покритого лаком , полірується , роблячи перехід непомітним


Таким чином , локальне фарбування дозволяє відновити лакофарбове покриття деталі , уникнувши її повного перефарбовування і зберігши на більшій частині поверхні заводське покриття . Метод локального ( точкового ) ремонту в даний час все частіше застосовується малярами з причини своєї економічності , і кожен , хто хоче йти в ногу з прогресом , просто не може відмовитися від цього методу забарвлення .

Методика роботи

Перед тим , як приступити до ремонту деталі , її необхідно ретельно очистити . Потім необхідно відполірувати даний елемент абразивної поліролью. Полірування дозволить зробити зони переходу менш помітними. При абразивної поліровці знімається частина окислившегося шару фарби , і ми бачимо , її справжній колір. Рекомендую відполірувати поверхню всього кузовного елементу , який буде піддаватися локального ремонту (особливо це стосується покриттів без лаку) .

Потім , пошкоджене місце шліфується , причому якомога меншу ділянку поверхні , тонким абразивом . Рекомендується шліфувати ексцентрикової ( орбітально -шліфувальної ) машинкою абразивом Р400 - Р500 або вручну круговими рухами. Поверхня , прилеглу до ділянки ремонту ( на якій будемо робити перехід з нового лаку на старий) , Мату скотч -Брайт ( абразивної губкою ) Type S (сірого кольору) з матирующей пастою (наприклад - № 740 фірми " 3М" ) , або абразивом Р1000 -1200 .

Тепер необхідно зашпаклювати пошкоджену ділянку . Товщина шпаклівки на ремонтній ділянці не повинна перевищувати 1.5-2.0 мм. Інакше в один прекрасний день вона може лопнути , вже під лаком , і зіпсувати всі ваші праці . Наносимо шпаклівку до повного вирівнювання , якщо буде потрібно , то кілька шарів.

Для шпаклювання незначних локальних ушкоджень зазвичай застосовують три види шпаклівки:

- Звичайна , м'яка ( soft ) двокомпонентна , часто світло- жовтого кольору , основна .
- Дрібна або фінішна ( finish ) двокомпонентна , білого кольору , більш дрібна і м'яка.
- Доводочна ( nitrosoft ) однокомпонентна , сіро -зелена , наноситися дуже тонко .

Потім слід відшліфувати її , надівши на яку-небудь тверду основу (наприклад - плоский дерев'яний брусок ) . Зашпаклювати і відшліфована поверхня дожна бути абсолютно в одній площині з усім ремонтним елементом . Якщо , на дотик поверхня не ідеальна, значить або доповіли шпаклівки - тоді доповісти , або її надлишок - надлишки сточити шкіркою на бруску . Також , поверхня може бути переточити , в результаті вийде ямка . Шліфувати шпаклівку шкіркою з абразивом Р240 на плоскому бруску.

Примітка: - Для обмеження зони шліфування , обклеювали її малярським ( паперовим ) скотчем. Це дозволить , чи не зацарапать зайвого. - Час сушіння шпаклівки при +20 , зазвичай 20-30 хвилин - Час сушіння двокомпонентної грунтовки при +20 , зазвичай 2-3 години.

Пам'ятайте , що при виконанні ремонту « плямою » , поверхня нанесення базового покриття ( пігменту ) не повинна виходити за межі обробленої зони (тобто напилю на непідготовлену поверхню - не заматувати ) . А подальше нанесення лаку , повинно перекривати область нанесення пігменту. Тут слід звернути увагу на те , що це матування повинно проводитися на досить великий за площею поверхні , з тим , щоб потім зробити можливою полірування зон переходу ( див. мал.) .

Потім ремонтируемая деталь очищається засобом для знежирення і видалення силікону ( антисилікону ) , і проводяться роботи з укривання машини. Якщо на пошкодженій деталі , крім шпаклювали ділянок є місця протерті до металу , то їх необхідно також загрунтувати ( акриловим двокомпонентним ) грунтом. Грунт наноситься в 2-3 шари.

Якщо у вас немає компресора та інших малярних інструментів , то доведеться використовувати аерозольні балончики з акриловим грунтом , пігментом і лаком .

Для досягнення найкращого результату , нанесення грунту повинно проводитися пістолетом , з діаметром сопла 0,8 мм. Використання невеликого по діаметру сопла дозволяє наносити грунт акуратно і точно.

Після того , як грунт висушений, перед нанесенням базової фарби , його рекомендується прошліфувати шліфувальної папером з абразивом 400-500. Потім , наноситися фарба першого покриття ( пігмент для металіків ) . Зазвичай це 2-3 шари , але якщо у вас грунт наприклад світлий а фарба ( пігмент ) темний , чи навпаки , то може знадобиться більша кількість шарів. Звідси висновок - бажано підкладку , то біш грунт підбирати під тон пігменту. Світлий до світлого , і навпаки.

Наносити фарбу ( пігмент) потрібно в кілька шарів , перекриваючи таким кордон попереднього , як-би збільшуючи пляма. Проміжна сушка 3-7 хвилин , при температурі +20 .

Тепер сушимо нанесений пігмент 15-20 хвилин , за цей час моєму пістолет або методично трясемо балончик з лаком . Нанесення прозорого лаку необхідно виробляти тим же пістолетом , про який згадувалося раніше і, відповідно , соплами тих же розмірів , що вказані вище.
Робочий тиск при цьому має бути в межах 1.0 - 1.5 атм. За відсутності оного - використовуємо аерозоль . Для локального фарбування настійно рекомендую використовувати розчинник «швидкий » або « норм» ), яким слід розводити лак до робочої консистенції. Кожен наступний шар лаку повинен також злегка заходити за межі попереднього .
Після нанесення двох шарів , слід додати в лак спеціальний розчинник для " методу переходів " ( Розмивочна ) приблизно один до одного , в той лак який в пістолеті . При цьому співвідношенні досягається відмінне розтікання . Приготовлена ​​суміш наноситься краєм " факела " тільки на зону переходу .
Після нанесення останнього шару до залишився в фарбопульта лаку додати ще 100 % Розмивочна розріджувача . Нанести шар переразбавленного лаку на межу ділянки переходу . Нанесене покриття не повинно заходити за межі плями ( на НЕ заматувати ділянка) .

Промийте краскопульт і залийте в нього чистий розчинник для розмивання . Змочіть за допомогою пістолета зону переходу тонким одинарним шаром чистого розчинника.

Через 15 секунд розмийте кордон переходу ще більшою кількістю розчинника.
І дуже рекомендую , спочатку потренуватися на якому-небудь старому крилі чи двері , і лише потім працювати начисто , а то патьоків ( соплів ) не уникнути. Після цього слід сушка.

Залежно від отриманого результату , надалі , після сушіння (2-3 діб) , відшліфувати і відполірувати дану ділянку.

Категория: Авто поради | Просмотров: 595 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz