Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 19.04.2024, 05:27
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Коди помилок для авто TOYOTA
20:30
Коди помилок для авто TOYOTA

Коди помилок для авто TOYOTA

TOYOTA Specific Trouble Codes

P1100 BARO Sensor Circuit.
P1120 Accelerator Pedal Position Sensor Circuit.
P1121 Accelerator Pedal Position Sensor Range / Performance Problem.
P1125 Throttle Control Motor Circuit.
P1126 Magnetic Clutch Circuit.
P1127 ETCS Actuator Power Source Circuit.
P1128 Throttle Control Motor Lock.
P1129 Electric Throttle Control System.
P1130 Air / Fuel Sensor Circuit Range / Performance. (Bank 1 Sensor 1)
P1133 Air / Fuel Sensor Circuit Response. (Bank 1 Sensor 1)
P1135 Air / Fuel Sensor Heater Circuit Response. (Bank 1 Sensor 1)
P1150 Air / Fuel Sensor Circuit Range / Performance. (Bank 1 Sensor 2)
P1153 Air / Fuel Sensor Circuit Response. (Bank 1 Sensor 2)
P1155 Air / Fuel Sensor Heater Circuit. (Bank 1 Sensor 2)
P1200 Fuel Pump Relay Circuit.
P1300 Igniter Circuit Malfunction - No. 1.
P1310 Igniter Circuit Malfunction - No. 2.
P1335 No Crankshaft Position Sensor Signal - Engine Running.
P1349 VVT System.
P1400 Sub-Throttle Position Sensor.
P1401 Sub-Throttle Position Sensor Range / Performance Problem.
P1405 Turbo Pressure Sensor Circuit.
P1406 Turbo Pressure Sensor Range / Performance Problem.
P1410 EGR Valve Position Sensor Circuit Malfunction.
P1411 EGR Valve Position Sensor Circuit Range / Performance.
P1500 Starter Signal Circuit.
P1510 Boost Pressure Control Circuit.
P1511 Boost Pressure Low.
P1512 Boost Pressure High.
P1520 Stop Lamp Switch Signal Malfunction.
P1565 Cruise Control Main Switch Circuit.
P1600 ECM BATT Malfunction
P1605 Knock Control CPU.
P1630 Traction Control System.
P1633 ECM.
P1652 Idle Air Control Valve Control Circuit.
P1656 OCV Circuit.
P1658 Wastegate Valve Control Circuit.
P1661 EGR Circuit.
P1662 EGR by-pass Valve Control Circuit.
P1780 Park / Neutral Position Switch Malfunction (Only For A / T)

 
Як розшифровуються коди самодіагностики?
   
Текст взято з книги С.В. Корнієнко "Ремонт японських автомобілів".
Будь-який сучасний японський автомобіль, що має електронний блок управління будь-якою системою (двигуном, автоматичною коробкою передач, протівобуксовочной системою і т. д.), має систему самодіагностики. Вона являє собою наступне. При відхиленні показань будь-якого датчика від параметрів, закладених в комп'ютер, цей датчик відключається, і в блоці керування двигуном (якщо з ладу вийшов небудь датчик двигуна, наприклад) включається обхідна програма. Коли датчик знову стане справним, наприклад, після його заміни, обхідна програма зніметься, і двигун, якщо датчик ставився до нього, запрацює штатно. Поки буде включена обхідна програма, на табло буде горіти аварійна або блимати штатна робоча лампочка. Після усунення несправності або після заміни дефектного датчика, якщо причина була в ньому, аварійна лампочка (червоного кольору) погасне, а штатна робоча лампочка (будь-якого кольору) перестане блимати та буде горіти безперервно, як і належить при включенні. Але інформація про те, що була несправність, заноситься в пам'ять комп'ютера, і, якщо комп'ютер не відключати (наприклад, при знятті акумуляторної батареї постійне харчування комп'ютера зникає), цю інформацію можна прочитати на панелі приладів ("Toyota") або на самому комп'ютері ("Nissan"). Цю інформацію на деяких машинах ("Mitsubishi") можна зняти за допомогою звичайного вольтметра, приєднавши його належним чином, або за допомогою спеціального діагностичного обладнання.
Є несправності, при яких двигун (якщо говорити про нього) глухне, а є такі, при яких всі в роботі двигуна на перший погляд нормально, але, наприклад, підвищений витрата палива, або з'явився якийсь провал при збільшенні оборотів і т.д . У будь-якому випадку на щитку приладів загориться аварійна лампочка і несправність, вірніше, її код, буде занесена в пам'ять комп'ютера. Ця система дуже зручна для діагностики випадкових збоїв в роботі двигуна. Наприклад, на ходу цей двигун заглох, але, поки ви згадували маму своєї машини, щось трапилося на небесах і двигун знову запускається і працює. Перевіряй, чи не перевіряй - все в ньому справно. Але щось адже було. І ось це "щось", якщо воно було пов'язане з електронікою, однозначно визначено і занесено в пам'ять. Правда деякі сучасні блоки управління системами автомобіля розрізняють "важкі" і "легкі" несправності. При виникненні "легкої" несправності, її код, після усунення, що не заноситься в пам'ять, звичайно якщо ця несправність зникла. Наприклад ви на машині проїхалися по рідкого бруду і датчики (хоча б один) почали видавати на електронний блок управління "ABS" погані сигнали. Комп'ютер тут же відключить систему "ABS" і запалить на панелі приладів відповідну сигнальну лампочку. Але коли бруд з датчиків обертів коліс буде змита, сигнал з них на комп'ютер "ABS" піде нормальний, лампочка "ABS" на панелі приладів згасне і в пам'яті цього комп'ютера про це нічого не буде записано. Також система самодіагностики дуже зручна при ремонті автомобіля. Наприклад його двигун не заводиться. У першу чергу треба включити йому режим самодіагностики і, якщо причина неполадки пов'язана з несправністю якогось датчика, лампочка "CHECK" покаже це, і весь ремонт зведеться до заміни дефектного датчика або ремонту його ланцюгів.
Розглянемо систему діагностики, яка застосовується в автомобілях фірми "Toyota".
У цих автомобілях є діагностичні роз'єми, які називаються "DLC 1" і "DLC 2" (Data Link Connector). Перший з них являє собою пластмасову прямокутну коробочку, розташовану зазвичай зліва по ходу автомобіля, на ній написано "DIAGNOSTIC". Самодіагностика двигуна виводиться через лампочку "CHECK" на щитку приладів. Але на деяких машинах замість лампочки "CHECK" є лампочка із зображенням двигуна, це загалом, одне і те ж. Так само майте на увазі, що в деяких моделях дизельних машин для самодіагностики використовується лампочка контролю розжарення свічок із зображенням спіралі. Несправності автоматичної трансмісії в режимі самодіагностики зазвичай виводяться через лампочку "O \ D" (але це може бути і лампочка "POWER" або "A \ T CHECK") а несправності систем "ABS", "TRC", "SRS" через відповідні контрольні лампочки. Другий діагностичний роз'єм "DLC 2" знаходиться під нижньою частиною панелі з боку водія. Він має іншу конфігурацію, оскільки призначений в основному для підключення спеціального діагностичного обладнання, але має ті ж висновки що і "DLC 1". Цей роз'єм, хоча і розташований незручно, дозволяє діагностувати машину на ходу. На старих (по року розробки) моделях для діагностики є кілька круглих роз'ємів жовтого кольору в моторному відсіку ближче до акумуляторної батареї, які ідентичні роз'єму "DLC 1" (з написом "DIAGNOSTIC"). Роз'єму "DLC 1" в цьому випадку немає. Для самодіагностики своїх автомобілів фірма "Toyota" використовує два типи кодів. Перший - тип 09. Це двозначний код з наступними параметрами. Ширина імпульсу - 0,5 секунд. Пауза між імпульсами - 0,5 секунд. Пауза між десятками і одиницями - 1,5 секунди. Пауза між кодами - 2,5 секунди. Пауза між серіями кодів - 4,5 секунди. Другий тип коду використовуваний фірмою "Toyota" - тип 10. Це однозначний код, де кількість імпульсів одно кодом несправності. Його параметри наступні. Ширина імпульсу - 0,5 секунд. Пауза між імпульсами - 0,5 секунд. Пауза між кодами - 2,5 секунди. Пауза між серіями кодів - 4,5 секунди.
Для того щоб отдіагностіровать двигун або автоматичну коробку передач, треба зробити наступне. Відкрийте капот автомобіля, і, знайшовши пластикову коробочку з написом "DIAGNOSTIC", відкрийте її кришечку. На звороті цієї кришечки ви побачите маркування висновків. Далі треба взяти будь-який шматок дроту і увіткнути його в роз'єми так, щоб замкнути висновки "ТЕ1" і "Е1". Після цього сідайте за кермо і, включивши запалювання і, вимкнувши кондиціонер і грубку, стежте за лампочками на щитку приладів. Після включення запалення лампочки "CHECK" і "O \ D" почнуть моргати. Якщо лампочки безперервно і часто кліпають (спалах - 0,5 сек., Пауза - 0,5 сек.) Більше 11 разів, то це означає, що у вашій машині використовується двозначний код тип 09 і в пам'яті комп'ютера ніяких несправностей не зафіксовано і, отже, ви можете виймати перемичку, запускати двигун і їхати у справах. Якщо лампочка "CHECK" моргає безперервно з інтервалом 4,5 секунди, значить в автомобілі використовується код тип 10 і також ніяких несправностей в пам'яті комп'ютера не зафіксовано. Якщо лампочка моргає так: спалах-пауза-спалах - довга пауза-спалах - це значить, у вас в пам'яті код 21 (двозначний); якщо так: спалах-довга пауза - спалах-пауза спалах - то код 12 і так далі.
Якщо ви не впевнені що правильно визначили контакти, які слід перемкнути, то можна порадити наступне. Виведення на фішці діагностики "Е1" - це корпус. Якщо взяти "контрольку" з малопотужною лампочкою, один провід під'єднати до корпусу автомобіля, а щупом стосуватися всіх висновків поспіль в роз'ємі діагностики, то, коли ви потрапите на "ТЕ1", при включеному запаленні, лампочка "CHECK" почне моргати. Таким чином можна знайти діагностичний висновок будь-якого автомобіля, що має на панелі лампочку "CHECK", не ризикуючи при цьому небудь спалити, т. к. використовується "контрольки", а для спрацьовування системи самодіагностики, навіть малопотужної лампочки, наприклад від підсвічування панелі приладів , достатньо.
Таблиця двозначних кодів двигунів і автоматичних коробок передач автомобілів фірми "Toyota" (тип 09)
 
Код Несправність
11 немає харчування на блок EFI
12 немає сигналу від датчика обертів двигуна
13 немає сигналу від датчика обертів двигуна при оборотах більше 1000 об / хв
14 немає сигналу від "мінуса" котушки запалювання або від "мінуса" котушки номер один (якщо їх дві)
15 немає сигналу від "мінуса" котушки запалювання номер два
16 немає зв'язку блоку управління коробки-автомата з блоком управління двигуном
17 Неправильний сигнал від датчика положення распредвала номер 1
18 Неправильний сигнал від датчика положення распредвала номер 2
21 неправильний сигнал від датчика кисню, якщо двигун V-подібний, то несправний нагрівач лівого головного датчика кисню
22 неправильний сигнал від датчика температури двигуна (THW)
23 неправильний сигнал від датчика температури всмоктуваного повітря (THA)
24 неправильний сигнал від датчика температури всмоктуваного повітря (THA)
25 занадто бідна суміш
26 занадто багата суміш
27 неправильний сигнал від додаткового датчика кисню (лівого у V-образних двигунів)
28 неправильний сигнал від датчика кисню (у V-образних двигунів нагрівач правого головного датчика кисню)
29 несправний додатковий датчик кисню (правий у V-образних двигунів)
31 неправильний сигнал отдатчіка витрати повітря або, якщо його немає, від датчика тиску у впускному колекторі (вакуум-сенсор)
32 неправильний сигнал від датчика витрати повітря.
34 несправний наддув
35 неправильний сигнал датчика атмосферного тиску у впускному колекторі (вакуум-сенсор)
38 датчик температури робочої рідини автоматичної коробки передач.
41 неправильний сигнал від датчика положення дросельної заслінки (TPS)
42 неправильний сигнал від датчика швидкості автомобіля (спідометра)
43 немає стартерного сигналу (STA) на блок керування двигуном
46 несправний соленоїдний клапан номер 4 або його ланцюга
47 несправний додатковий датчик положення дросельної заслінки (TPS) або його цінуй
48 несправна система управління подачею додаткового повітря
51 немає сигналу холостого ходу від TPS
52 неправильний сигнал від датчика детонації (якщо їх два, то від лівого або від переднього)
53 проблеми в колах управління датчиками детонації (випередження запалювання)
55 неправильний сигнал від датчика детонації (якщо їх два, то від правого або від заднього)
61 несправний головний датчик швидкості або його ланцюга
62 несправний соленоїдний клапан номер 1 або його ланцюга
63 несправний соленоїдний клапан номер 2 або його ланцюга
64 несправний соленоїдний клапан номер 3 або його ланцюга
65 несправний соленоїдний клапан номер 4 або його ланцюга
67 несправний датчик включення O / D або його ланцюга
71 несправна система управління EGR
72 соленоїд відсічення палива
77 несправний соленоїд управління тиском або його ланцюга (в автоматі)
78 немає сигналу на паливний насос або несправні його ланцюга
81 несправна ланцюг між ПВМ і ЕСТ1
82 несправна ланцюг між ПВМ і ЕSA1
84 несправна ланцюг між ПВМ і ЕSA2
85 несправна ланцюг між ПВМ і ЕSA3
86 несправний датчик обертів двигуна
88 несправна ланцюг від блоку управління двигуном до блоку управління автоматичною коробкою передач
89 порушено зв'язок між блоком управління двигуном і блоком управління системою TRC
99 кодів несправностей немає
Таблиця однозначних кодів бензинових двигунів автомобілів фірми "Toyota" (тип 10)
 
Код Несправність
1 Норма
2 Неправильний сигнал датчика витрати повітря повітря
3 Неправильний сигнал від комутатора
4 Неправильний сигнал датчика температури охолоджуючої рідини
5 Неправильний сигнал датчика кисню
6 Неправильний сигнал датчика числа обертів двигуна
7 Неправильний сигнал датчика положення дросельної заслінки
8 Неправильний сигнал датчика температури всмоктуваного повітря
9 Неправильний сигнал датчика швидкості автомобіля
10 Немає сигналу включення стартера
11 Несправності кондиціонера або перемикача нейтрального положення в автоматі
Для того, щоб стерти пам'ять комп'ютера, за інструкцією до деяким автомобілям необхідно вийняти запобіжник "HAZ-HORN", за іншими-STOP "(через перший запобіжник харчується" аварійка "і звуковий сигнал, а через другий сигнали" стоп "), за третіми - "EFI". Але можна на 30 секунд зняти мінусову клему акумулятора, і тоді точно все зітреться. На жаль, при цьому зітреться і пам'ять в приймачі, в годинах, в кліматичній установці. Крім того, якщо у вас автомобіль 1998 або ще "молодше", від'єднання мінусовій клеми з акумулятора може на кілька днів викликати проблеми в роботі його систем. Це трапляється з дуже "розумними" автомобілями, здатними самоподстраіваться під певну манеру водіння.
Порядок діагностики систем "ABS" і "TRC" наступний.
1. Увімкніть запалювання, але двигун не запускайте. Вимкніть всі блокування диференціалів, якщо вони є.
2. Відкрийте кришечку роз'єму діагностики "DLC 1" (під капотом автомобіля) і вийміть з нього коротку штатну перемичку. У деяких моделей, наприклад "MR-2", перемички в "DLC 1" немає. У цьому випадку слід розімкнути висить на дроті роз'єм біля мотора (блоку клапанів) "ABS".
3. Поставте в "DLC 1" між висновками "Тс" і "Е1" дротяну перемичку.
4. За миготливою лампочці "ABS" прочитайте коди несправностей.
5. Очистіть пам'ять комп'ютера. Для цього при включеному запаленні і вимкнених блокування диференціалів (якщо вони є) треба швидко натиснути на педаль гальма 8 або більше разів протягом 3 секунд. Коли пам'ять очиститься, лампочка почне блимати рівномірно з інтервалом 0,5 секунд.
6. Приберіть дротяну перемичку з "DLC 1" і встановіть на місце штатну коротку перемичку (або відновіть раніше розімкнутий роз'єм біля мотора (блоку клапанів) "ABS".
Таблиця двозначних кодів системи "ABS" і "TRC" автомобілів фірми "Toyota" (тип 09)
 
Код Несправність
11 Обрив у ланцюзі реле соленоїда
12 Коротке замикання в ланцюзі реле соленоїда
13 Обрив у ланцюзі реле управління електромотором насоса
14 Коротке замикання в ланцюзі реле управління електромотором насоса
15 Обрив або замикання в ланцюзі управління соленоїдом TRC (TRAC)
16 Замикання в ланцюзі живлення реле соленоїда
17 Обрив або замикання в ланцюзі реле мотора TRC (TRAC)
18 Замикання в ланцюзі харчування мотора TRC (TRAC)
21 Обрив або коротке замикання в ланцюзі соленоїда правого переднього колеса (ланцюг SFR)
22 Обрив або коротке замикання в ланцюзі соленоїда лівого переднього колеса (ланцюг SFL)
23 Обрив або коротке замикання в ланцюзі соленоїда правого заднього колеса (ланцюг SRR)
24 Обрив або коротке замикання в ланцюзі соленоїда лівого заднього колеса (ланцюг SRL)
25 Обрив або замикання в ланцюгах управління соленоїда TRC (ланцюг SMC)
26 Обрив або замикання в ланцюгах управління соленоїда TRC (ланцюг SАC)
27 Обрив або замикання в ланцюгах управління соленоїда TRC (ланцюг SRC)
31 Неправильний сигнал від датчика обертів правого переднього колеса
32 Неправильний сигнал від датчика обертів лівого переднього колеса
33 Неправильний сигнал від датчика обертів правого заднього колеса
34 Неправильний сигнал від датчика обертів лівого заднього колеса
35 Обрив ланцюга лівого переднього або правого заднього датчика обертів
36 Обрив ланцюга правого переднього або лівого заднього датчика обертів
37 Несправні ротори датчиків обертів задніх коліс
41 Напруга живлення менше ніж 9,5 вольт або більше ніж 16,2 вольт
43 Несправний датчик уповільнення
44 Обрив або замикання в ланцюгах датчика уповільнення або в ланцюгах включення нейтральній передачі
45 Обрив в TPS або в його ланцюгах
46 Коротке замикання в TPS або в його ланцюгах
47 Несправний TPS заслінки TRC (TRAC) або його ланцюга
48 Обрив або замикання в ланцюгах датчика блокування міжосьового диференціала або коротке замикання в ланцюзі датчика TPS системи TRC
49 Немає зв'язку між блоком управління двигуном і блоком системи TRC (TRAC)
51 Електромотор насоса заклинений або обрив в його ланцюзі
53 Немає управління мотором насоса
54 Немає управління мотором насоса
55 Низький рівень гальмівної рідини або несправні ланцюга датчика цього рівня
56 Обрив або коротке замикання в ланцюзі датчика тиску
57 Несправний датчик тиску
58 Обрив у ланцюзі електромотора насоса TRC (TRAC)
61 Немає живлення блоку управління системою TRC (TRAC)
62 Немає сигналу від одного з датчиків обертів
71 Низька напруга від датчика оборотів (швидкості) правого переднього колеса
72 Низька напруга від датчика оборотів (швидкості) лівого переднього колеса
73 Низька напруга від датчика оборотів (швидкості) правого заднього колеса
74 Низька напруга від датчика оборотів (швидкості) лівого заднього колеса
75 Поганий сигнал від датчика обертів переднього правого колеса
76 Поганий сигнал від датчика обертів переднього лівого колеса
77 Поганий сигнал від датчика обертів заднього правого колеса
78 Поганий сигнал від датчика обертів заднього лівого колеса
79 Несправний датчик уповільнення або його ланцюга
Якщо системи "ABS" і "TRC" справні, слід провести діагностику їх датчиків швидкості. Для цього треба зробити наступне.
1. Увімкніть запалювання.

Категория: Авто поради | Просмотров: 531 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz