Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Среда, 24.04.2024, 07:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 2 » Kак визначити пробіг підтриманої іномарки
22:22
Kак визначити пробіг підтриманої іномарки

Kак визначити пробіг підтриманої іномарки
Визначення пробігу автомобіля це досить спірне питання. Але в Росії одометри скручують більшість автовласників. Адже для "новачка" невелика цифра часом відіграє величезне значення. І вплив робить відповідне. Тому-то перегонники, продавці, просто автовласники, які позбавляються від своїх машин, не забудуть скористатися цією процедурою. Правда, треба сказати, що людина досвідчений на одометр не обертає рівним рахунком ніякої уваги. Навіщо, якщо й так відомо, що всі автомобілі приховують своє минуле. Втім, на думку деяких, далеко не кожен одометр можна піддати скручування. Приміром, у механізму, що приводиться тросом, зробити подібне досить просто, Досить від'єднати останній і кола собі скільки завгодно. З перешкод - лише конкретні особливості панелі і під-панельного простору у різних марок і моделей.
Одометр з електронним приводом скрутити складніше, але цілком реально. Можна навіть сказати, що це під силу будь-якому просунутому механіку. А ось одометр у складі рідкокристалічного табло, на мене? нію багатьох, є, без сумніву, останнім і ще не узятим оплотом чесного ставлення до пробігу господаря автомо-Біля. Тому як нібито не дозволяє творити з собою того, чого немає в програмі процесора.
Подібна точка зору не більш ніж оману. І ось чому. Взяти, наприклад, європейські машини. Влізти до них у програму і змінити пробіг досить просто. Можна навіть сказати, що вони до цього спочатку розташовують. Оскільки вся інформація у "європейок" зберігається безпосередньо в процесорі. Стало бути, підключаємо діагностичний стенд і творимо все, що хочемо. Зайвий доказ тому - настільки улюблений тюнінговщікамі Старого Світу по відношенню до "своїх" автомобілям чіп-тюнінг, А адже він має на увазі (не в прямому, звичайно, сенсі) в тому числі і зміна пробігу. Загадка криється. Щодо виробників до своїх дітищ, які дозволяють приватним фірмам творити з ними все, що душа забажає.
Інша справа, японці. Ці про недоторканність своїх творінь печуться особливо. Завдяки чому всі програми управління двигуном жорстко "прошиті". Доходить до абсурду - бачимо мікросхемке, на ній номер і все ... За що вона відповідає, зрозуміти складно. У тих же "європейців" мікросхеми набагато прозоріше. Тим більше, на відміну від "японців", встановлені в так званих "ліжечках". Витягнув одну схему, вставив іншу. - Змінив-яку характеристику або той же пробіг.
У японських автомобілів остання процедура ускладнена ще й тим, що десь у машині захований блочок, який якраз і відповідає за пробіг. Іншими словами, інформація про пройдені кілометрах содер-жітся не в процесорі, а саме в цій захованою мікросхемке. Таким чином "скрутити" одометр на рідких кристалах неможливо. Для початку необхідно мікросхему знайти, а потім її ще й зламати. Багато хто вважає, що це в принципі нереально. Але ... Російський геній уже навчився обнуляти такі пристрої.
Більше того, за чутками в Іркутську є люди, здатні ставити на табло потрібну цифру. Так що ж виходить, оплот взято? Поки це лише чутки. Особисто я таких людей не знаю, і якби знав, хотів би переконатися на власні очі - роблять вони те, про що говорять, але проте навіть чутки викликають підозри в чесності рідкокристалічних одометрів. Так що сильно покладатися на таких не варто.
Легенди та омани
У сфері автомобілістів до цих пір живі оповіді про те, що існує багато способів, за допомогою яких можна визначити реальний пробіг машини з точністю ледь не до 10 тисяч км. На мій погляд, це, вибачте за грубість, повний абсурд. Втім, пояснення потрібні. Перше, на що радять звернути увагу фахівці - це, звичайно ж, салон. Нібито за витертому руками важелю коробки передач і бублику керма, по протертому підлокітників і стертим ногами накладкам педалей можна досить точно визначити кількість пройдених кілометрів. В основній своїй масі подібні поради виходять з вуст власників вітчизняних автомобілів. Причому грунтуються на міркуваннях: на такій-то тисячі у мене порвався дерматин сидіння, а на такий-то до дірок протерли оббивка дверей. На наступній машині все повторилося з різницею в пару-трійку тисяч км. Звідси висновок - так тому і бути. Зрозуміло, що це твердження, м'яко кажучи, вкрай суб'єктивно. Навіть якщо оперувати не десятками, а сотнями тисяч. Мало який у машини був господар. Може, він педалей ледь-ледь стосувався і руки на підлокітники ніколи не клав. У той час як наїздив на автомобілі пару кіл одометра. З іншого боку, все буває з точністю до навпаки. Загалом, пробіг за станом салону визначити можна дуже і дуже приблизно. Тим більше, що якість матеріалів інтер'єрів японських машин підносить нам іноді дивовижні приклади життєздатності і зносостійкості. Так, іноді зустрічаються автомобілі з пробігом в кілька сот тисяч км, але з разюче збереженим салоном. Причому навіть без передпродажної підготовки останнього.
Простежується аналогічна ситуація і щодо стану кузова. Інші "професіонали", за їх словами, дивлячись на лакофарбове покриття, можуть нібито визначити пробіг. Нагадаємо, що за великим рахунком зовнішній вигляд оного залежить не від. пробігу, а від віку. А враховуючи величезну кількість поліролей, буває навіть складно сам стан лакофарбового покриття визначити, не кажучи вже про те, щоб по ньому ставити які-небудь діагнози і робити висновки. Деколи справа доходить до воістину повчальних випадків. Перегонщик, що ганяє автомобілі з Німеччини, розповідав, що на одній із стоянок їм був виявлений трирічний Mercedes. Ідеальний під капотом, в багажнику, салоні, блискучий всередині. Наш співвітчизник дуже здивувався, коли на одометрі побачив пробіг в 700 тисяч (!) Км. До речі, є думка, що німецькі машини в плані якості фарбування попереду планети всієї, тому-то у чудовому стані. Так що судити про пробігу, оцінюючи кузов і салон, по меншій мірі безглуздо.
Вигадка чи реальність?
У підсумку виходить, що точно або приблизно встановити пробіг абсолютно нереально. Тим більше, станом інших складових автомобіля, начебто двигуна, трансмісії, підвіски і т, д., які на порядок більше залежать від експлуатації, ніж салон і кузов. І все-таки деякі висновки, обстежуючи машину, зробити можна. Наприклад, в деяких випадках досить поглянути на одометр. Не цифровий - аналоговий. Один мій знайомий продавець, природно, як і всі скручуючий пробіги, робить це не надто акуратно; В результаті цифри стоять відносно один одного не дуже-то рівно. А це вже привід звинуватити господаря автомобіля в неохайності.
Також можна обстежити підкапотний простір. На предмет виявлення наклейки, що говорить про те, що на 100 тис. км змінювався ремінь газорозподільного механізму. Зазвичай вона клеїться з лицьового боку клапанної кришки і крім ієрогліфів як раз і несе на собі цифру 100000. Якщо цей папірець є, а той час як на одометрі присутні які-небудь 80 або 90 тисяч км, сміливо звинувачуйте продавця у нахабному обмані і вимагайте знижки. Якщо ж одометр "малює" цілком реальні, на ваш погляд, 110, 120, 130 і більше тисяч км, не зайвим буде зняти верхню кришку ременя ГРМ і оцінити стан останнього. Раптом він вже зношено донезмоги. Або навпаки, ремінь новий, а пробіг становить під сотню або дві (три, чотири) тисяч кілометрів. По ідеї до моменту своєї заміни ремінець повинен потріпатися.
Звичайно, подібний спосіб ні в якій мірі не дасть повної картини - точний пробіг за допомогою нього не встановиш. Але, принаймні, вдавшись до нього, можна з великою ймовірність переконатися в тому, що продавець вас надуває. А якщо він робить це у відношенні пробігу, то де гарантія, що він чистий на руку і в усьому іншому. Втім, останнім часом починає проглядатися тенденція - деякі продавці викочують свій товар на ринок з більш-менш реальним пробігом. Як тут, так і в Примор'ї. Що - минув час обманювати? Так чи інакше, але приємно.
Одним словом, намагатися визначити реальний пробіг - це все одно, що шукати сенс буття. Та й чи потрібно? Сил і нервів можна витратити багато, а результат у підсумку виявиться нульовим. Зрештою, чи не пробігом єдиним живе автомобіль. Головну роль все-таки грає періодичність і ретельність технічного обслуговування. Якість використовуваних матеріалів, нарешті. Так що, по-моєму, зайвими речами голову собі краще не забивати. Принаймні більшість фахівців приходять до такого ж думку ....
   
Дорогі автовласники, кожному з нас знайома ситуація, коли автомобіль раптом заглух на ходу, або перегрівся двигун і нічого зробити не можна, окрім як відправити свого залізного коня в автосервіс, от саме для цієї мети і працює організація евакуатор дешево москва, в даній ситуації тільки і треба як довіритися цій чудовій компанії...

Категория: Одометри, спідометри | Просмотров: 599 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz