Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Среда, 08.05.2024, 05:56
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Як вибрати сигналізацію для авто та основні виверти викрадачів
20:46
Як вибрати сигналізацію для авто та основні виверти викрадачів

Як вибрати сигналізацію для авто та основні виверти викрадачів
Сьогодні сигналізація в якості охоронного комплексу автомобіля є, мабуть, найголовнішою опцією в списку додаткового устаткування. Її основне завдання - захистити автомобіль і його «вміст» від посягань з боку зловмисників, так би мовити, запобігти крадіжці або викрадення автомобіля. Однак прогрес, як відомо, не стоїть на місці, і сучасні автосигналізації, крім захисту від злодіїв, навчилися виконувати ряд додаткових сервісних функцій, що значно спрощують життя автовласника. Про те, як вибрати автосигналізацію і на які моменти звернути увагу, наші поради.

Різновидів автомобільних охоронних систем досить багато, але всі вони можуть бути умовно поділені на два типи. Перший - це системи, що подають звуковий і світловий сигнали. Вони досить дешеві, а їх завдання зводиться лише до активації бортовий сирени і подачі світлових сигналів у разі нападу. Звідси головний недолік цього типу сигналізацій - відсутність інтелекту, простіше кажучи, викрадачеві не важко її деактивувати. Другий тип протиугінних систем - це системи, що попереджають про проникнення в автомобіль по радіо: сигнали надходять на спеціальний брелок-пейджер або по супутниковому зв'язку (зворотний зв'язок). Її великою перевагою є те, що вона досить складна для розблокування, і те, що вона сповістить про замах, навіть якщо автомобіль знаходиться за межами прямої видимості.

Зараз багато автовиробників комплектують свої автомобілі штатної заводської сигналізацією, прагнучи максимально забезпечити майбутнього автовласника всім необхідним обладнанням. Проте використання штатної охоронної системи не завжди виправдано, оскільки зазвичай такого роду сигналізації є представниками нижчого й середнього класу, та й до того ж не враховують індивідуальні потреби автовласника.

Що стосується вартості охоронних систем, то тут все індивідуально. Вона може варіюватися від декількох тисяч до декількох десятків тисяч рублів залежно від ступеня захисту автомобіля і побажань самого автовласника. На ділі ж фахівці практикують правило: вартість витрат на сигналізацію повинна становити від семи до десяти відсотків ринкової ціни автомобіля. Немає сенсу на недорогий автомобіль ставити просунутий охоронний комплекс і, навпаки, купуючи дорогий автомобіль, необхідно максимально захистити його від дій злодіїв, щоб, так би мовити, легше спалося.

На ринку існує велика кількість всім відомих охоронних систем початкового рівня. Це Mongoose, Pantera, Alligator та інші. Але це все сигналізації раннього покоління, тобто не відповідають сучасним вимогам з охорони автомобіля. Крім того, ці сигналізації добре відомі викрадачам, для яких розкрити таку систему не представляє жодної проблеми. До того ж потрібно знати, що у кожної машини є свого роду час викрадення. Тобто якщо, скажімо, «Жигулі" не вдається викрасти за три-п'ять хвилин, то машину просто кидають, перемикаючись на більш легку здобич. Тому основною функцією якісної охоронної системи є не стовідсоткова захист, а збільшення часу, необхідного на угон, і, отже, збільшення кількості шансів, що вашу машину просто залишать у спокої.

При виборі охоронної системи слід визначитися, від чого необхідно захищати машину. Тут слід враховувати і вартість машини, і її «популярність» серед викрадачів. Крім цього, треба знати, хто купує машину: чоловік, дівчина, жінка з дитиною. Всі ці фактори повинні враховуватися при виборі тієї чи іншої системи. Повторимо, будь-яка машина стоїть свого часу, тому не має сенсу на стару машину встановлювати супутниковий охоронний комплекс. Так, це дуже хороша охоронна система, але людина, оснащений всім необхідним для викрадення машини, захищеної такою системою, просто не буде її викрадати. Тому на таку машину має сенс поставити дешевший комплекс, що складається з електронної та механічної частини, тобто з протиугінної системи і, наприклад, блокіратора КПП.

Будь-яка сигналізація має базовий набір функцій. Вона реагує на відкривання дверей, капота або багажника, на розбивання скла. Багато сигналізації реагують на проникнення в салон. Тобто якщо викрадач видавив скло, а сигналізація не спрацювала, тоді при спробі потрапити в салон вона повідомить про викрадення. При цьому сигналізація блокує двигун, не даючи можливості завести машину. Крім цього, будь-яка сигналізація ще має набір сервісних функцій. Найпростіше - це відкривання-закривання дверей за допомогою брелока. Багато сигналізації зараз мають функцію автозапіранія. Тобто якщо ви випадково зняли систему з охорони і не відкриваєте двері, то через хвилину машина сама встане на охорону. Передбачена можливість відкривати не всі двері машини відразу, а по черзі. Це зроблено для того, щоб при відкритті дверей викрадач не міг проникнути в салон через, скажімо, пасажирські двері.

Якщо ви віддаєте машину в сервіс і боїтеся, що там зроблять дублікат ключа, можете передбачити сигналізацію з сервісним ключем, яким можна відключити її, і тоді можна віддавати машину на сервіс без брелока від системи. Для захисту від зчитування зловмисником коду вашої сигналізації передбачені спеціальні мітки, які при наближенні до машини самі знімають її з охорони. Діють вони на відстані близько 70 сантиметрів, що практично виключає можливість зчитування коду. Це зручно ще і в тому випадку, якщо у вас вкрали ключі або банально витягли з машини. Зловмисник заволодіває ключами, але через деякий час машина перевіряє наявність мітки в салоні і, не знаходячи її, блокує двигун. Такий захист особливо актуальна для дівчат, які навряд чи зможуть чинити серйозний опір викрадачеві. Тобто якісні охоронні системи служать не тільки для того, щоб машина вночі сповіщала про своє викрадення, але для захисту машини від зовсім різних способів крадіжки.

Міняти охоронну систему на нову - заняття невдячне. По-перше, це дуже складно, а по-друге, доведеться витрачати гроші на те, щоб спочатку зняти стару, а потім встановити нову сигналізацію. Тому краще передбачити систему з можливістю розширення. Це як купити комп'ютер з можливістю апгрейда. Таким чином, можна розширити можливості системи без серйозних фінансових вливань, наприклад, встановити додатковий пейджер з функцією зворотного зв'язку або посилити контур охорони, встановивши додаткові датчики тривоги (датчик руху, обсягу, нахилу і т. д.). Більш того, сучасні технології дозволяють автовласникові керувати сигналізацією за допомогою SMS, використовуючи при цьому звичайний стільниковий телефон.

Комплектація будь автомобільної сигналізації відображена в її описі з експлуатації. Але цей список, як правило, ще не все, що потрібно для роботи штатного комплекту охоронної системи. У більшості сигналізацій немає сирен, і жодна з систем не комплектується електроприводами замків дверей. Є системи з одним брелоком управління і без датчика удару, але це прийнятно тільки для систем економкласу. Тільки дорогі сигналізації комплектуються віддаленими реле блокування та силовими реле.

У цілому, система протиугінного сигналізації в її базовому варіанті складається з:

    
базового блоку (процесор);
    
датчика удару;
    
брелока дистанційного керування;
    
службової кнопки з проводом;
    
комплекту проводів і набору для монтажу (шурупи, роз'єми, стяжки і т. п.).

Залежно від класу сигналізації різні виробники комплектують свої сигналізації додатковими пристроями, як то сирена, GPS / GSM-модуль з передавальним пристроєм, електроприводи замків, кінцеві вимикачі і т. п. При виборі автосигналізації має сенс підбирати комплектацію під певний автомобіль і під певний тип установки. Наприклад, майже всі сучасні автомобілі оснащуються електроприводами замків ще на заводі, а сирени в комплекті дешевих сигналізацій, як правило, стандартного звучання і неавтономні.

Сигналізації можна налаштовувати за ступенем чутливості. При установці сигналізації рекомендується налаштовувати якісь середні параметри. Але машина може стояти біля залізної дороги, а може - в глухому лісі. Тому залежно від зовнішніх умов у кожному конкретному випадку можна задати певні настройки ступеня чутливості сигналізації, хоча вже є системи, які власник машини може відрегулювати сам за допомогою брелока.

До речі, автомобільна сигналізація, за статистикою, визнана самим набридливим винаходом. Система, покликана охороняти автомобіль, видаючи гучні звуки, насправді лише дратує і втомлює.

Як вже говорилося, крім автосигналізації, можна передбачити й інші засоби захисту від угону. Насамперед, це блокіратори рульової колонки, важеля КПП і капота. У випадку з кермом і важелем КПП це не повинна бути звичайна «кочерга», яку можна або саму перекусити, або перекусити кермо і зняти її. Це мають бути надійні механізми, які встановлюються під важіль або всередину рульової колонки. Фахівці також рекомендують встановлювати блокування капота, щоб викрадач не зміг дістатися до двигуна та електроніки. Блокіратор капота не видно, тому викрадач не може припустити наявність такого пристрою. І якщо у нього немає з собою механічних пристроїв для виламування капота, то він просто кине машину і не зможе її викрасти.

І не забудьте «підстрахуватися». По-перше, страховка підвищує рівень безпеки автомобіля, а по-друге, як наслідок позбавляє автовласника від надлишкової нервозності. Якщо машину таки поженуть, то зі страховим полісом на руках є можливість компенсувати хоч якусь частину збитку. Крім того, можна застрахувати машину не тільки від угону, але і від збитку, тобто якщо зловмисник розбив скло, але не зміг викрасти автомобіль, страхова компанія сплатить вартість відновлювального ремонту.

Взагалі, злодії і викрадачі теж не дурні. Співробітники УВС виділяють п'ять основних схем роботи злодійських бригад:

1. прокол заднього правого колеса: змінюючи його на запаску, водій не закриває двері на замок, при цьому ліва частина машини знаходиться поза полем видимості. Злочинець, присівши, підходить до машини гусячим кроком і в той момент, коли господар авто знімає колесо з осі, обережно відкриває двері і викрадає борсетку, дипломат або інші речі, що лежать в салоні. Не гидують навіть панелями від магнітол;

2. підлив масла під автомобіль і на радіаторну решітку. Цей спосіб працює на тих автомобілях, де відкритий капот закриває лобове скло: під передню частину машини наливають «відпрацювання» і повідомляють водієві, що у нього масло витікає. Той, намагаючись розібратися в «поломці», відкриває капот і занурюється в огляд вмісту рухового відсіку. У цей момент і відбувається крадіжка з салону. Причому один із злодіїв «застрокочує» водія, «намагаючись допомогти усунути неполадку»;

3. відволікання уваги або використання будь-якого способу видалення автовласника з машини на деякий час: самотнього водія відволікають проханням показати на карті маршрут, просять підштовхнути інший автомобіль, в тому числі використовують «безпорадних блондинок», яким «потрібна технічна допомога»;

4. підбір ключів: двері деяких вітчизняних авто можна відкрити викруткою або металевою пластиною. У професійного злодія є набір відмичок, за допомогою яких він може швидко відкрити двері, викрасти речі і втекти. Звукова сигналізація тут не допомагає, так як поки господар зреагує і прибіжить, злочинець встигає сховатися;

5. зухвалий спосіб: хуліган перевіряє наявність у авто сигналізації, штовхаючи по колесу. Якщо через хвилину автовласник не реагує, він розбиває скло битою або іншим твердим предметом і викрадає цінні речі.

Підіб'ємо підсумки.

До вибору автосигналізації слід підходити не менш відповідально, ніж до вибору автомобіля. Адже система захисту від угону вже стала чимось більшим, ніж проста сирена, яка будить весь будинок посеред ночі від випадкового шереху. При виборі сигналізації в першу чергу слід враховувати її технічні параметри, такі як тип мікропроцесора, ступінь захисту радіоканалу, її енергозалежність і т. п. Проте важливе значення при виборі сучасної сигналізації варто приділити і ергономіці, і набору сервісних функцій, які вона здатна забезпечувати....

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 461 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz