Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 09:34
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 19 » Як вибрати сигналізацію.
23:05
Як вибрати сигналізацію.

Як вибрати сигналізацію.

При виборі сигналізації ми звичайно в першу чергу виходимо з міркування вартість сигналізації - вартість машини. Не кожен готовий матеріально , щоб викласти за пристойну сигналізацію пристойну суму , тим більше що вартість системи не завжди виправдана.

Почнемо з того , що існують два типи сигналізацій :

- Енергозалежна ( вільно - замкнуте реле блокування двигуна )

- Енергонезалежна ( вільно - розімкнене реле блокування двигуна).

Енергозалежна блокує двигун тільки в тому випадку , коли системний блок знаходиться в штатній колодці з'єднання і система охорони включена власником з передавача. Така система хороша тим , що навіть при виході блоку сигналізації з ладу (відмова електроніки) власник завжди зможе завести двигун без втручання фахівця . Але в цьому перевазі криються і свої недоліки , а саме - при знаходженні і видаленні такого блоку зломщиком з колодки відбувається замикання контактів реле блокування двигуна і штатна проводка , раніше розірвана монтажником , повертається в нормальний стан. Після цього залишається лише розібратися із замком запалювання і завести двигун.

Енергонезалежна хороша тим , що навіть при видаленні системного блоку , реле блокування двигуна залишається в розімкнутому положенні і просте видалення блоку з ланцюга нічого не дасть , буде потрібно ще перевірка і знаходження розривів штатної проводки , а в разі відсутності шматка штатного проводу (як , наприклад , робимо ми ) ще й час на нарощування дроти. До недоліку можна віднести те , що при відмові електроніки в блоці , ви не зможете завести двигун без змін у розірваному проводці , що не кожному під сілу.Ми рекомендуємо звернути на це особливу увагу і при покупці сигналізації енергонезалежного типу з нормально - розімкненим реле блокування двигуна дивіться , перш за все, на якість продукції. При купівлі вироби відомої фірми ви навряд чи зіткнетеся зі збоями в електроніки . Зверніть увагу на кількість блокувань двигуна , краще коли їх не менше двох , наприклад один ланцюг блокує запалювання , а друга - бензонасос або стартер.

Про всі спрацюваннях системи вам повідомляє сирена . Від її типу може залежати багато чого. Існують сирени прості і з автономним акумулятором. Недоліком перших є те , що при розриві дроту, що живить сирену , вона не буде працювати . Автономні сирени хороші тим , що при обриві проводу живлення сирена відразу включається в режим паніки і повідомляє про це всім оточуючим. Вимкнути їх можна лише за допомогою спеціального ключа , хоча думаю , що для викрадача зі стажем на це не піде багато часу. Загальними недоліками для тих і інших є влагобоязнь , тому миття машини може привести до виходу сирени з ладу зовсім або на деякий час , що не дуже приємно . Будь-яка з цих типів сирен при спрацьовуванні охорони може " висмоктати " основний акумулятор автомобіля до нуля - це також їх спільний недолік .

Уявіть собі таку ситуацію. Ви підходите до машини , хочете відключити сигналізацію і потрапити в салон , а система не реагує на брелок , в якому може бути сіла батарейка або , того гірше , він вийшов з ладу. Або ви просто втратили або поламали брелок - передавач. Як ви будете відключати сигналізацію ? Розробники сигналізацій передбачили кілька способів допомогти вам в цьому випадку. Перший спосіб - це відкрити двері ключем , сісти в салон і відключити сигналізацію, що спрацювала за допомогою прихованої кнопки. Відразу напрошується питання , " А наскільки ця кнопка прихована " ? На що можна відповісти: " На стільки , наскільки кваліфікований викрадач " . Чи слід сподіватися , особливо , якщо у вас дорогий автомобіль , що він не знайде вашу " приховану " кнопку або тумблер . Тому робіть висновки самі встановлювати вам такий "прихований отключатель " чи ні.

Зверніть увагу на те , що чи можна стерти з пам'яті загублений брелок , а то загублений брелок стане потенційно небезпечним. Є моделі сигналізацій які щоразу повідомляють власнику про кількість брелоків занесених в пам'ять системи , так що при додаванні нового брелока сторонньою особою , можна отримати соответсвующее попередження. І звичайно всіх цікавить питання: " Способи блокування таки викраденого автомобіля " . Існує багато різних сигналізацій з різними назвами цієї функції - "Анти Хай Джек " , " Блек Джекс " і т.п. По суті своїй їх можна розділити на три типи:

Перший - блокування викраденого автомобіля за допомогою другого брелка- передавача.

Другий - сигналізація сама запитує код власника , при видаленні автомобіля від власника на безпечну відстань , а потім глушить мотор де-небудь на світлофорі , при цьому відключається режим відключення системи охорони з брелка .

Третій - дистанційна зупинка викраденого автомобіля по телефону або через радіопередавач .

У першого типу можна виділити такі недоліки:

1 . Це не безпечно. Як ви зрозуміли , крадуть машини групою . Ви спробуєте зупинити від'їжджаючих машину брелоком - передавачем , а слідом під'їде другий автомобіль , і ви можете отримати , в кращому випадку , фізичну травму.

2 . Радіус дії малий. У міському потоці машин може бути вдасться заглушити двигун хоча б з 30-40 метрів.

У другого типу , звичайно, є великі переваги. Власник зможе вийти з машини , віддати грабіжникам ключі , брелки і віддалитися на безпечне, для свого здоров'я , відстань , наприклад , побіжить до телефону викликати міліцію. Автомобіль затихне метрів через 300 - 500. До недоліків я б відніс тільки одне - якщо попадуться хороші професіонали , то вони можуть відразу запитати код або змусять проїхати з ними до тих пір , поки система не запросить код .

Всіх перерахованих вище недоліків немає у третього типу , але дійсно серйозні сигналізації , як правило , мають високу вартість . Тому можна зупиниться на другому типі , але не забувати про третій .

Для протистояння сканерів та код- граббер , в сучасні моделі сигналізацій вбудовані функції антісканера і, так званий , плаваючий код . При кожному натискання на кнопку передавача код довільно змінюється і спроба записати його для подальшого відтворення ні до чого непріведет . Антисканер спрацьовує відразу ж , як тільки система відчує спробу підбору коду . Це проявлется в тому , що блокується радіоканал , стираються з пам'яті всі коди брелоків - передавачів і для відключення сигналізації власникові доведеться , по всій видимості , скористатися " прихованим " тумблером або кодованим перемикачем .

Не маловажно , які датчики входять у комплект. Ми б рекомендували системи , що містять не менше 2-ох датчиків , наприклад датчик удару і датчик зміни об'єму. Не рекомендується купувати сигналізації з Ультрасонік , так як навіть рух теплого повітря з повітроводів або пролітаюча муха можуть призвести до помилкових спрацьовувань системи . Ультрасоники підходять для регіонів з м'яким кліматом без контрастних температур. У нашому регіоні доводиться вдаватися до " загрубение " чутливості , що знижує охоронні здібності даних датчиків. Датчики бувають як 1- нозоновие , так і 2- ухзоновие . Друга зона , як правило , включає сирену тільки лише для короткого імпульсного попередження сиреною при вході в зону роботи датчика або при слабких ударах по автомобілю . Для власників , встановлюють дорогу аудіо апаратуру , можна порекомендувати 2- ух зоновий датчик об'єму , який включає сирену на короткий час при підході до автомобіля на 20 і більше сантиметрів , залежно від налаштування . Запевняю вас , що кількість цікавих , що заглядають в салон автомобіля , значно зменшиться. Не забудьте , що на роботу датчиків впливають багато факторів , наприклад атмосферний тиск , температура , зварювальний апарат, що працює поблизу тощо , тому бажано , щоб система мала функцію обходу помилкових спрацьовувань.

Сьогодні на ринку з'явилися системи (типу Black Bug Plus ) , які використовують дистанційно- керовані реле для блокування двигуна. Це дуже цікава ідея. Ніяких проводів між блоком сигналізації і реле. Всі сигнали надходять безпосередньо через проводку автомобіля. Виявити такі реле при правильній установці - це справа не однієї години. Є системи які замість реле використовують модулі розриву , які теж отримують команди через штатну проводку або радіоканал . Дуже цікаві такі системи , де ще й існує можливість програмування часу затримки на розрив проводки в разі спроби викрадення автомобіля. На практиці це виглядає так - при спрацьовуванні охоронної системи миттєво блокується стартер , хвилин через п'ять пропадає запалювання , а через хвилин 10-15 , коли викрадач начебто вже усунув несправність , пропадає подача палива , внаслідок обриву в ланцюзі паливного насоса. Правда у таких систем бувають і недоліки , такі як распрограммірованіе сигналізації і всіх реле при повному повільному розряді акумулятора , що спричинить за собою труднощі з доставкою автомобіля до місця ремонту і повне перепрограмування всіх дистанційних модулів. Або виникають труднощі іншого роду , які зводять нанівець всі переваги і хороші ідеї закладені в ту чи іншу систему , але це вже проблеми виробника.

І , звичайно, яку гарантію дає виробник і яку гарантію дає установник ? На сьогоднішній день всі серйозні системи продаються тільки з гарантією , при чому не менше ніж на 1 рік. Ні хто не застрахований , що після 1 - го 2-ох років роботи , може щось згоріти. Так що коментарии зайві.

Підіб'ємо підсумки. Що ж краще всього вибрати ? виходить :

" недорогу " сигналізацію відомої фірми ,

з автономною сиреною ,

з енергонезалежною пам'яттю ,

з нормально - розімкненим реле блокування двигуна ,

з можливістю перепрограмування брелка- передавача при його втраті,

з 2-ма датчиками ,

з Антисканер і антікод - граббером ,

обов'язково з гарантією .

Категория: Автосигналізації | Просмотров: 596 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz