Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Среда, 08.05.2024, 04:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Як вибрати антирадар
20:41
Як вибрати антирадар

Як вибрати антирадар

Як слід вибирати радар-детектор
Автомобільні радар-детектори вже досить давно увійшли в арсенал засобів з раннього попередження про наявність мобільних і стаціонарних постів ГИБДД, в які входить співробітник з головним «зброєю» сьогоднішнього дня (крім смугастого жезла і свистка) - приладом для вимірювання швидкості об'єктів - доплерівського радіо чи лазерного радара.

ЩО ТАКЕ ДОБРЕ, І ЩО ТАКЕ ПОГАНО


Почнемо з того, що нам слід розібратися, що ж таке радар-детектор і що таке антирадар.
Радар-детектор - це пасивний приймач, що не пригнічує сигнал посиленим сигналом тієї ж частоти.
Тобто це просто детектор, що сигналізує користувача про те, що в радіусі своєї дії він приймає сигнали яких-небудь діапазонів, на які він власне і налаштований.
Дані пристрої не заборонені до продажу та використання їх на території РФ.

Антирадар - це активний пригнічувач якого-небудь випромінювання, на яке він налаштований. Тобто при виявлення сигналу відповідної частоти включається режим придушення - випромінювання сильнішого сигналу і спотвореним модуляцією (шумом).
Даний пристрій суперечить законам РФ, т.к. є потужним випромінювачем радіосигналів в частотах, заборонених на використання приватними особами.
За порушення стягується штраф у кілька десятків МРОТ з конфіскацією пристрою.

Те, що продається на території РФ - це радар-детектори, але в народі їх до цих пір називають антирадарами.

Розберемося в частотах - Who is Who


З початок 90-х в Росії дані пости по вимірюванню швидкості пережили безліч оновлення техніки вимірювання, починаючи від простих радарів, що використовують застарілий в даний час діапазон X (10.5 Ггц) постійної дії, до сучасного (для Росії) діапазону K (24.15 Ггц) імпульсного режиму.
Також осібно стоять ЛІСД - далекоміри і вимірники швидкості, заснованих на застосування лазерного променя з довгої хвилі від 0.7 до 1.0 мкм, активне застосування в Росії почалося з 2001 року.

За угодою Державної Комісії з Радіочастотного Контролю, в Росії дозволені до застосування в радарах ДПС частоти з частотою 10.525 ГГц і 24.15 Ггц з відповідними допусками.
За міжнародними стандартами ці частоти позначаються як X-діапазон (10.525 Ггц) і K-діапазон (24.15 Ггц).
Зараз вже ведеться активна робота по впровадженню нового для Росії Ka-діапазону з частотою 34.7 ГГц, і планується його упровадити в найближчі два роки.
<Br> Всі прилади, що використовують ці частоти для визначення швидкості об'єкту, можна розділити на два класи - прилад з постійним випромінюванням і прилади з короткоськважним модульованим випромінюванням (імпульсні).

Прилади першого типу знаходяться в постійному опромінювання об'єктів, виділяючи із загального потоку цілі з перевищенням певної швидкості по відношенню до потоку, або по абсолютній швидкості. Час виміру займає від 1 до 5 секунд (з контрольними повторними).
Дані прилади морально застаріли, тому що вони не забезпечують належної швидкості обробки і мають низьку роздільну здатність.
На території РФ даних пристроїв вже практично не залишилося.

Так само був час, коли ці прилади використовували не в постійному режимі відстежування, а так званому «навскидку» (Instant-On).
Тобто включали його тільки тоді, коли співробітник ДПС бачив об'єкт, у якого швидкість явно перевищена і включав на 1 секунди прилад.
В даний час радар-детектор, оснащений детектуванням режиму Instant-On уміє розпізнавати не тільки цей недоладний метод вимірювання швидкості, але і з 99% вірогідності випромінювання імпульсного режиму X діапазону.

Прилади другого типу з'явилися в Росії з кінця 90-х років, і в даний час займають абсолютну позицію у сфері застосування співробітниками ГИБДД.
Принцип роботи заснований на тому, що за час в 0.3-0.4 секунди повністю зміряти швидкість об'єкту з вірогідністю 95%.
Даний тип випромінювання є що несе основної частоти, яка подається 4 або 6 короткими імпульсами з малою шпаруватістю сигналу і тривалістю імпульсів до 60 мс.
Завдяки потужному математичного забезпечення приладу дозволяє отримати по мінімально необхідним даним про об'єкт його швидкість за дуже короткий час.

Зараз по РФ на сто приладів з імпульсною системою вимірювання швидкості відсотків десять доводиться на застарілий діапазон X, і залишилися дев'яносто - на діапазон K.

Тобто вибираючи сьогодні радар-детектор, це слід враховувати і розуміти, що він повинен адекватно реагувати на дані радари ДПС.

Комерційні та стандартизовані імпульсні режими:

Ultra-X
Даний режим був вперше введений в мовний ужиток в 2002 році, коли в Росії з'явилися серійні моделі радарів ДПС - «Сокіл».
У відповідь на це корейські і китайські ОЕМ-розробники, під чуйним керівництвом замовників з Росії, у все нові радар-детектори вбудовували новий програмний блок в прошивку апаратів, що дозволяє відстежувати цей новий режим.
Новий режим назвали Ultra-X, що відповідав імпульсному режиму діапазону X.

Ultra-K
Даний режим був введений в ужиток після 2004 року, коли в Росії змінилося покоління радарів ДПС, і серійно стали випускатися і поступати на озброєння співробітників ДПС радари «Беркут», «Іскра-1» і фото-відео комплекси, в які входять ці радари.
Російський замовники знову звернувшись до виробниками з Кореї і Китаю, ще раз проапгрейділі прошивки приладів, які стали сприймати даний імпульсний режим K-діапазону.

POP ™
Даний режим є сертифікованим американським стандартом MPH.
Всі радар-детектори, що виготовляються на власних фабриках брендів Whistler, Cobra, Beltronics, Escort, Valentine One і K40 в даний час мають на своєму «борту» систему розпізнавання імпульсних режимів діапазонів K і Ka.
Ця система розпізнавання має набагато більший потенціал, швидкість і якість розпізнавання, ніж корейські і китайські програмні "латочки".

Instant-On
Даний режим не є як таким на розпізнавання імпульсних сигналів, а радарів постійної дії, що включаються на час, АЛЕ його остання модифікація дозволяють забезпечити стабільне розпізнавання імпульсного режиму діапазону X.

КЛАСИФІКАЦІЯ РАДАР-ДЕТЕКТОРОВ ЩОДО ЇХ ЦІНИ


Слід мати на увазі, що радар-детектор - це насамперед система РАННЬОГО СПОВІЩЕННЯ, і тому важливими по порядку параметрами для нього є:

1. Визначення всіх вживаних діапазонів і режимів радарів ДПС
2. Дальність виявлення сигналу
3. Процентне співвідношення реальних сигналів до помилкових
4. Швидкість обробки отриманих сигналів.
5. Достовірність результату.
6. Надійність і якість
7. Додаткова функціональність

Щодо цих параметрів формується три класи:

1. Бюджетний
2. Середній
3. Елітний

БЮДЖЕТНИЙ КЛАС

У бюджетному класі правлять балом сучасні апарати вартість яких обмежена зразковим бюджетом в 200 $.
Хоча і в цьому діапазоні цін є свої і "середнячки" і кращі з кращих, які потрапили в цю групу через малу додатково функціональності, але за своїми основним робочим характеристикам залишають бажати кращого всім іншим детекторам цього діапазону цін.
Типові «хорошисти» - це радар-детектори корейських виробників, що продаються за маркою Crunch і китайського виробника, що продається під маркою Star і Mongoose.
Кращі з них - по дальності спрацьовування і додаткової функціональності - це Crunch, а за якістю розпізнавання і надійності - Star.

Кращим з кращих в цій ціновій категорії тримають планку радар-детектори бренду Whistler - найстарішого американського виробника.

АНТІРАДАР.RU - все по антирадар в Росії

Радар-детектори Cobra знаходяться в кращому співвідношення між Whistler і Star, але ціна за таку якість грає не в кращу сторону.

Лідером сегменту "бюджет" в даний час є модель серії PRO від Whistler - Whistler PRO58.
Володіючи кращій приймальні антеною і евристичний-адаптованим блоком обробки сигналів з спеціальним співпроцесором, який не зустрічається ні в одній іншій серії радар-детекторів компанії Whistler, він перевершує їх по дальності спрацьовування, по меншій кількості помилкових спрацьовувань, за найкращою достовірності і більш швидкої швидкості обробки сигналу, і відповідно кращою якістю і підвищеною надійністю.

СЕРЕДНІЙ КЛАС

У середній ціновій категорії вже знаходяться тільки брендованниє моделі, починаючи з 200 $ і закінчуючи 500 $ рубежем.
Основні мешканці цього сегмента - це знову ж Whistler, Cobra, Beltronics, Super Cat, PNI.
Кожен бренд унікальний по своєму, але для Росії круг скорочується удвічі, залишаючи на плаву половину складу.
Чому так?
Тому що:

1. Super Cat - відмінний японський бренд, створений тільки для внутрішнього ринку компанією Yupiteru.
Цей бренд найбільш технологічний з будь-якої точки зору завдяки тому, що японці люблять технічні навороти, але з основним завданням є проблеми - все детектори даного бренду не уміють розпізнавати імпульсні системи вимірників швидкості K-діапазону.
Т.к. бренд внутрішньоринковий, то чекати визначення даного режиму чекати не доводиться.

2. PNI - відносно молода компанія, відома своїми патентованими магніторезонансними датчиками.
Дана технологія, яку вони ліцензували для ряду корейських підприємств, є зараз основною в Кореї на ОЕМ-виробництвах, і тому свої замовлення компані PNI розміщує на тих же підприємствах, де виготовляється апарати бренду Crunch.
Але ціна на свій бренд, PNI, істотно вище. Дана «переплата» є величезним мінусом цього бренду, і тому він не входить до категорії віддаються перевага в цьому ціновому діапазоні.

АНТІРАДАР.RU - все по антирадар в Росії

Основними претендентам на п'єдестал пошани залишаються Whistler, Cobra і Beltronics.

ТОПОВИЙ КЛАС

Топова елітна цінова група базується на трьох китах-брендах, які найбільш наближені до теоретичної межі можливостей для радар-детекторів.

АНТІРАДАР.RU - все по антирадар в Росії

Escort
Модель Escort Passport 8500 X50 є абсолютним лідером за співвідношенням ціна / якість у світі радар-детекторів, займав багато разів цей титул.
Серед інших брендів є найбільш «далекобійним» і функціональним.

Beltronics
Модель Beltronics PRO RX65 - лідер за швидкістю відпрацювання на імпульсні системи стеження. Даний апарат уміє розпізнавати європейський діапазон Ku, який іноді ще зустрічається в провінційних частинах Європі.

Valentine One
Власне дітище Майкла Валентайна, головного інженера компанії Escort.
Володіє двома рупорними антенами, що дозволяє пристрою забезпечувати реальний круговий огляд. Кращий радар-детектор по надійності і якості приймального тракту.

ПІДСУМКИ



Мета даного огляду - це допомога у виборі серед безлічі моделей радар-детекторів, яким зайнятий наш російський ринок.

Багато радар-детектори вже морально застаріли - але їх продовжують продавати, вводячи в оману покупця, які потім, після неуспішних перевірок свого придбання, розчаровується в цих корисних приладах, думаючи, що всі вони - повна бездарність і викинуті на вітер
Ми ж постаралися швидко сформулювати Вам, як і за якими критеріями слід вибирати радар-детектор, як не помилитися і не потрапити на недоброякісний або морально застарілий продукт.

Удачі у виборі!

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 437 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz