Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 18:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 4 » Як самому почистити форсунки
21:49
Як самому почистити форсунки

Як самому почистити форсунки

Чистка форсунок: бюджетно і своїми силами ...

Причина, так би мовити ...

Ще раніше, в часи володіння каробвой "зубилом", я чув, що якщо в машині інжектор, то його обов'язково треба промивати. Ну заливка в бензобак очищувача - це само собою, але ще треба їздити на промивання форсунок. Не так часто, звичайно, але все ж ... І що ця операція коштує грошей ...

Шістдесят дві тисячі пробігу ... До теперішнього моменту я нічого не робив зі своїм інжектором, абсолютно ніякої профілактики окрім двох замін фільтрів, паливного і повітряного. І як мені здалося, останні 7-8 тис. км автомобіль став не таким "гострим", та й внутрішній голос мені підказував що не можна ігнорувати якість очищення нашого бензину настільки довгий час.

Почитав як це робили відвідувачі конференцій Volkswagen і Daewoo і зрозумів, що операція елементарна. Дійсно, ідея непогана - за допомогою підручних засобів у вигляді аерозольного очищувача карбюратора з гумовим шлангом, надітим на форсунку можна скласти конкуренцію фірмовому спецобладнанню. І головне, що це працює, судячи з захопленим відгукам повторивших сей процес.

Інструменти

Для початку купив фірмовий очищувач карбюратора і відповідну по довжині і діаметру гумову трубку, яка повинна міцно триматися на форсунках. Як мені пам'ятається, це було щось із системи охолодження від "класики". Потім приклеїв трубку в голівці розпилювача.

Шланг на голівці розпилювача


У шлангу вирізав поглиблення таким чином, щоб слухавка не утворювала великі щілини в місці контакту з розпилювачем. Потім акуратно, щоб не розплавити пластик наконечника, рясно замазав місце з'єднання клеєм-розплавом.

Варто мати на увазі, що очищувач карбюратора по суті своїй дуже сильний розчинник, тому всякі перехідники з кулькових ручок тут не підійдуть. Також варто доля той факт, що тиск в балона достатньо висока і клейове кріплення повинно бути міцним. У цьому зв'язку гумова трубка і термоклей показали себе відмінно.

Заздалегідь куплений роз'єм для форсунки був підключений до мікровимикачів і 12-В лампочці. Є думка, що на форсунку не варто подавати всі 12 Вольт, до того ж паралельно підключена лампочка є додатковим індикатором подачі напруги. Також не став застосовувати досить екзотичні схеми з "ножним" вимикачем, тк для цього ІМХО немає підстав. Для підключення схеми до акумулятора використовував досить довгий (пару метрів) відрізок звичайного електричного дроту, так як розпорошення розчинника поряд з машиною процедура небезпечна.

Схема управління форсунками


Полярність підключення форсунки некритична. Лампу я взяв цокольну, найменшу яку знайшов. В якості вимикача використовував що було під рукою - "микрик", по суті тут піде будь низьковольтна кнопка без фіксації.

Розбирання двигуна

Підготовчий етап минув, саме час витягнути-таки згадані форсунки для прочищення. Щоб нічого не зламати і не втратити, вирішив при розбиранні заглядати в книжку "Ремонт своїми силами". Так як це посібник легко знайти у продажу, відображаючи лише найбільш важливі моменти цього етапу.

Відразу обмовлюся, що я не став від'єднувати бензонасос при працюючому двигуні - так рекомендують робити для скидання тиску бензину в паливній рампі. Не сподобався мені такий підхід ... Тому почав розбирання, озброївшись ганчірками і ємністю з бензином для очищення вузлів і агрегатів.

Початок розбирання - знімаємо верхню кришку


Знімаємо верхню кришку - ось він який, "голий шістнадцяти-клапаннік"!. Невеликий дощ на вулиці особисто мені заваді не з'явився ...



Знімаємо повітряний фільтр, відкручуємо тросик газу (болти вгвинтив назад щоб не втратити), від'єднуємо високовольтні дроти. Фільтр з ДМРВ краще оберегти від попадання чого-небудь всередину.

Потім послабив хомути патрубків впускного колектора, відкрутив гвинти його кріплення до голівки блоків і підняв конструкцію вгору, закріпивши відрізком проводу за поводок склоочисника.

Впускний колектор


По можливості очищав від бруду і пилу всі поверхні, не забуваючи про головну заповідь, яка справедлива не тільки для лікарів - "Не нашкодь!"

Відкрутив болт кріплення пластини, що притискує паливні шланги, зібрав дрантя і два ключі на 17 і став потихеньку відкручувати з'єднання ...

Від'єднуємо рампу від паливопроводу


Нічого страшного про відбувається. Бензус потихеньку випливає, тиск падає і ось вже є волога ганчірка для протирання повітряного колектора від кіптяви! Якщо не знімати на цифровик процедуру розбірки двигуна, то шланги можна і позначити - який куди був пригвинчений.

Паливні трубки


На нижній металевій трубці чітко видна гумове кільце - прокладка, які я завчасно купив на заміну. В принципі, можна скористатися і старими, але сенсу в цьому я не бачу ...

Сама паливна рампа кріпиться двома болтами під шестигранник. Скажу відразу, що мені не вдалося відкрутити жоден болт тим інструментом, який був під рукою і довелося їхати і купувати фірмовий. Зі справжнім ключем "made in USA" справа зрушила в потрібну сторону. Також хочу зауважити, що проблеми з відкручуванням цих болтів можуть виникнути тим імовірніше, чим старше машина і є випадки зриву болтів або їх головок. Тому я рекомендую до цієї частини процедури підійти серйозно і підготуватися заздалегідь.

Відкручуємо рампу ...


Видно, як отвори повітропроводів позатикані ганчірками - зробити це потрібно обов'язково! Також слід врахувати, що болти кріплення рампи на заводі ставлять на фіксуючий герметик, тому при зворотній збірці слід застосувати щось подібне.

... і виймаємо її назовні


Акуратно виймаємо раму, від'єднуємо дроти і власне, можна починати виймати форсунки, відсунувши що тримають їх пластини-засувки.
І обов'язково стежити щоб бруд не потрапила всередину двигуна!

Вид зверху все це


Ось як це виглядає зверху - легко уявити собі "масштаб руйнувань"
Відзначу також, що я попутно чистив від відкладень і нагару всі внутрішні поверхні, до яких вдавалося дотягнутися. І очищувач карбюратора в цих випадках працює прекрасно!

Зачистка

Форсунки вийняті, приступаємо до їх очищення. При цьому отвори в рампі краще прикрити чимось чистим і незапорошену і прибрати від гріха подалі.



 

Технологія така, наводжу її по кроках:

    
Знімаємо з форсунки ущільнювальне гумове кільце. До речі, їх рекомендують міняти, я собі купував новий комплект.

    
Надягаємо гумову трубку на хвостовик форсунки, знову ж стежимо щоб всередину нічого не попало.

    
Підключаємо дроти до акумулятора автомобіля. Повторюся, що полярність підключення може бути будь-який.

    
Тримаючи всю конструкцію в руках, натискаємо на голівку балона доти поки тиск не врівноважує і не шипіння не припиниться. Як я зрозумів, тиск в шлангу може бути близько двох атмосфер, так що тут слід все робити обережно.

    
Направляючи форсунку у бік від чутливих до розчинника об'єктів, натискаємо на кнопку. Я не тримав її у такому весь час поки не скінчиться тиск, а зображував імпульси в частотою 4-6 Гц (раз в секунду)

І таким чином повторював описану процедуру для кожної форсунки 2-3 рази. Якщо сопла у них були справді забруднені і дана процедура була виправдана, то буквально після першої ж порції розчинника зміниться вигляд струменів, що вилітають з сопел.

Все готово для старту ...


Зняті форсунки краще покласти в пакетик, зрозуміло, окрім тієї, з якою і розпочнеться чистка.
Так, і після всіх розпилень у мене залишилося ще полбаллона на інші потреби.

Вогонь!


Все чітко за схемою - кнопку натиснуто, лампа горить, тиск є - спостерігаємо прочищати факел!.
Також можу відмітити що зйомки даної процедури і сама процедура як така вироблялися однією людиною без залучення сторонніх осіб ;-)

Після того, як форма вилітають струменів перестає змінюватися і стають чітко помітні окремі цівки, зачистку можна вважати закінченою. Тепер найголовніше - провести збірку в зворотній послідовності. І чим менше при це виявиться "зайвих" деталей, тим краще.

Висновки

Особисто я на своїй машині зі своїм пробігом різницю відчув відразу. Мені допомогло, тут навіть не може бути двох думок. З'явився чіткий прийом, який останнім часом кудись непомітно став іти ...

І, судячи з подальшої експлуатації, мені вдалося нічого не зіпсувати і не зробити гірше. Хоча при проведень вищеописаної процедури для цього є всі умови. Тим, хто ризикне повторити таке очищення, скажу головне - остерігайтеся попадання бруду в паливну систему автомобіля!...

Категория: Інжектор, форсунки | Просмотров: 699 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz