Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Воскресенье, 05.05.2024, 21:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 6 » Як підключити обігрів сидінь своїми руками
17:44
Як підключити обігрів сидінь своїми руками

Як підключити обігрів сидінь своїми руками

Як підключити обігрів сидінь

Ідея про вживляння в Каріну обігрівом сидінь сиділа в моїй голові вже давно, але от планів щодо її реалізації ніяких до цієї зими не було. Навіть не пам'ятаю, з чого я все-таки зважився їх поставити - швидше за все це був якийсь випадкова розмова, в якому було порушено ця тема. Особливої ​​потреби в даній функції я не відчував, хоча в морози при -25 градусах думки про обігрів все ж з'являлися, але основною причиною став звичайнісінький інтерес спробувати своїми руками реалізувати задумане.

Після спільного з Коляном куріння інтернету дійшли висновку, що для установки потрібно брати готовий комплект "Ємеля УК-2", так як у складі комплекту йдуть сучасні нагрівальні елементи з вуглеволокна, гнучкі за своєю структурою і не ламаються при тривалому використанні, як це часто трапляється зі штатними нагрівальними елементами. До того ж комплект розрахований на два сидіння по два елементи на кожне - на сидушку і на спинку, що подвійно здорово. Також плюсом комплекту є те, що в ньому вже є вся необхідна проводка, реле та регулятори включення на 8 положень інтенсивності нагріву. Само собою, є інструкція з підключення всього цього добра до автомобільної проводці.

www.teplodom.ru/cat1_10.htm

Основним каменем спотикання з'явилися ті самі регулятори нагріву, форма яких не дозволяла увіткнути їх в штатні місця замість заглушок у КПП, та й взагалі адекватного місця, де можна було б вирізати місця під них, щоб це нормально виглядало і було зручно ними користуватися і водієві, і пасажирові, в салоні не знайшлося, а городити колгосп або встановлювати їх під кермом мені дуже не хотілося.

Згадавши, що в машині вже прокладена вся штатна проводка під обігріву сидінь, включаючи фішки у ручки КПП, фішки під сидіннями і запобіжник під кермом, я вирішив не впиратися в гроші і спробувати реалізувати цікавий варіант установки, заснований на тому, щоб імплантувати в сидіння нагрівачі від "Емелі КК-2", підключити їх до рідних фішках під сидіннями, а замість Емелевскіх регуляторів замовити штатні кнопки обігріву під рідні місця і підключити їх до рідних фішках. Правда, такий варіант виходив у два рази дорожче через космічної вартості штатних вимикачів.

У теорії все виглядало дуже красиво:

- Не потрібно мудрувати з підключенням кнопок до проводці - вони підключаються до штатних фішках;

- Емелевскіе обігріву за інформацією з форумів не особливо потребують терморегуляторах, так як угльоволокно при постійному нагріванні нагрівається максимум градусів до 35-40, тому ризику пропалих сидіння ніякого немає - тут довелося ризикнути і повірити на слово;

- З урахуванням попереднього пункту потреби в Емелевскіх регуляторах у мене ніякої не було, так як, нагрів сидіння до потрібного стану, обігрів завжди можна вимкнути, а тим більше якщо максимальна температура відповідає зазначеній, то його взагалі можна не вимикати в мороз;

- Проблем з підключенням самих елементів до штатних трьохконтактні фішках ніякого не було, так як під рукою були електросхеми, після куріння яких стало ясно, що на фішку від кнопки приходить мінус і два плюси (для двох ступенів нагріву), з яких було вирішено задіяти тільки один, так як на самих нагрівачах були тільки плюс і мінус;

- Через те, що кнопки були розраховані на два ступені нагріву, а планувалася до використання тільки одна, друге положення кнопок я хотів задіяти на інші функції, які можна було б активувати в той час, коли обігрів не потрібен, а саме - я хотів повісити на них включення додаткового підсвічування багажника і підсвічування підкапотного простору.

Як я вже раніше казав, освітлення багажника я в підсумку замінив на світлодіодне, що працює від концевика, а от підкапотний освітлення все ще хотів повісити на друге положення однієї з кнопок обігріву, але пізніше і від цієї ідеї довелося відмовитися.

Отже, виділивши бюджет на обігрів, після деяких безуспішних пошуків в самий сезон таки в одному з автомагазинів був знайдений і придбаний інсталяційний комплект "Ємеля УК-2" за 3200 руб., А також паралельно замовлені штатні тойотовские кнопки приблизно по 1800 руб. за штуку.

Поки Екзіст займався пошуками моїх кнопок, ми з Коляном в один з вихідних відкрутили обидва моїх передніх сидіння і вдома встановив у них Емелевскіе нагрівачі.

Фоток не робить, там все досить просто - на сидушках знімаються всі крутилки, відкручуються захисні пластикові кожухи, отгибаются затискачі по низу сидіння, і обшивка потихеньку стягується до центру сидіння. Усередині вона в декількох місцях тримається на металевих кільцях, які нещадно отгінаются і викидаються - замість них потім вставляються пластикові стяжки (100 руб. За комплект з 100 штук). Повністю знімати обшивку немає ніякої необхідності - її досить сдернуть настільки, щоб було зручно підсунути під неї до упору нагрівальний елемент, попередньо знявши з нього підкладку, що захищає клейкий шар. До речі, сам елемент лягає рівно по середній частині сидіння. У центрі доведеться зробити в полотні нагрівача три дірки під стяжки - тут потрібно бути обережніше і не порізати нагрівальні нитки, хоча місця під дірки якраз припадають на порожнє полотно. Та й нитки добре промацуються - помилитися складно. Прокладаємо провід так, щоб він не перетирався ніде, виводимо під сидіння, і збираємо все назад.

Зі спинкою проблем ще менше - розмикаємо нижню скобу, знімаємо ручку підпору на водійському сидінні і закочує обшивку вгору на достатню висоту, після чого кріпимо обігрів і прокладаємо провід туди ж, куди і перший. Збираємо спинку назад.

Нагрівальний елемент тримається на клейкій основі, яка прилипає до поверхні сидіння, після чого він вже точно нікуди під час їзди не зрушиться. Нічим додатковим я його не кріпив.

На цьому найскладніший етап був закінчений.

Протягом двох місяців на штатні кнопки мені прийшло кілька відмов від різних постачальників. У підсумку всі варіанти за більш-менш адекватну ціну були перепробувані - скрізь відмову. Залишилися тільки варіанти по 4000 за кнопку. Став думати, що тепер робити. Був варіант спробувати замовити кнопки від Авенсиса по 2500 за вимикач, але їх було кілька видів, і я так і не зрозумів до кінця, як вони були реалізовані в залежності від року випуску машини. Після куріння тойотовский каталогів дійшов висновку, що найбільш реальним варіантом було замовити кнопки обігріву сидушек від Lexus IS 200 / Lexus IS 300 / Toyota Altezza - вони підходили якраз під штатні місця (кнопка з рамкою), були зроблені під одну ступінь нагріву (включено -виключено), на них був індикатор включення, і було багато варіантів по постачальникам у Екзісте до двох тисяч рублів. Також був крайній варіант замовити їх через одного з аукціону Ebay. Ну і розбирання ніхто не відміняв звичайно ж, хоча таких раритетів там зазвичай не буває. Єдиним косяком цих кнопок було те, що вони мали помаранчеву підсвічування, і піктограма сидіння була зроблена під горизонтальне розташування, а в Карині кнопки у ручки КПП розташовуються вертикально - таким чином виходить, що сидіння буде дивитися убік. Ну і ще в цьому випадку треба було продзвонювати штатні фішки і самі кнопки, щоб їх грамотно зростити при підключенні. Робити нема чого - замовив.

На даний момент поки прийшла тільки одна кнопка (84751-53010, 1380 рублів), друга все ще в пошуках, так як знову пішли відмови.

Тепер поговоримо про підключення. Як тільки прийшла заповітна кнопочка, вона тут же була розібрана на предмет вивчення мікросхеми. Тільки от всередині чекав сюрприз - вся розводка контактів виявилася впаяна в пластмасу, і що-небудь зрозуміти, дивлячись на нутрощі, у мене не вийшло.


Нутрощі кнопки

Відповідна частина кнопки виявилася також нерозбірними, дістатися до віконця з піктограмою виявилося малореально, і ідея зчистити помаранчеве напилення і підсвітити кнопку зеленим, була благополучно відкинена. Ну й добре, все одно штатно кнопка аварійки відрізняється по підсвічуванню від інших - червона замість зеленої, а тут обігріву - значить, нехай будуть помаранчеві. Забігаючи вперед, скажу, що виглядає вона гармонійно, та й у першому Авенсіс обігрів скла виконаний в такому ж помаранчевому кольорі, хоча все інше зелене (плюс червона аварійка), так що з цим все нормально.

Вирішив спробувати сам продзвонити кнопку, маючи під рукою лампочний тестер, адаптер від телефону і пару проводков. Сам не очікував, що так швидко все вийде.


Кнопка та її роз'єм

Якщо комусь стане в нагоді, то ось призначення контактів, починаючи зверху, і далі по порядку зліва направо:

1 - мінус на лампу включення обігріву;
2 - мінус на лампу підсвічування кнопки;
3 - плюс на нагрівальний елемент;
4 - плюс на лампу підсвічування;
5 - плюс від замка запалювання.

Що стосується фішки, то тут все продзвонювати елементарно. Опишу простими словами. Крайні два контакти з зеленим дротом - це плюс і мінус від габаритів (зелений провід - плюс, чорно-білий - мінус), товстий чорно-білий провід в центрі фішки - плюс від запалювання, тонкий чорно-білий провід з іншого краю - мінус на лампу включення кнопки, а інші два червоних з чимось дроти - це плюси, що йдуть на фішку під сидінням. Я задіяв той, який більш товстий.


Фішки для підключення кнопок

Далі я виготовив п'ять проводков для зрощування лексусовской кнопки зі штатними фішками. Клеми - звичайні папи, плюс термоізоляція.


Провід для підключення кнопки

Під сидінням все ще простіше. Два червоних дроти - це плюси, що йдуть від кнопки. Той, який ви задіюєте, і буде ваш. Я вибрав той, який товстіший. Чорно-білий провід - мінус.

Для зручного підключення я взяв проводку з Емелевского комплекту і відрізав два шматки дроту з фішками для підключення нагрівачів - на випадок, якщо доведеться знімати сидіння, щоб було зручно їх відключати. Приробив клеми і підключив їх до фішках під сидіннями. Полярність, наскільки я розумію, тут не важлива.


Підключення Емелевской проводки до фішці під сидінням

Загалом, з гордістю можу сказати, що у мене все вийшло! Обігрів включається лише при включеному запалюванні, підсвічування кнопки горить помаранчевим світлом при включенні габаритів, при включенні кнопки горить індикатор включення, теж помаранчевий. Сидіння прогрівається з холодного стану до гарячого за 3-4 хвилини, причому при максимальному нагріві можна їздити, не вимикаючи його - нічого не пече, соватися не доводиться, просто дуже тепло. Сама кнопка включається з фіксацією, так що перед тим, як піти з машини, її можна не вимикати - потім приходиш, заводиш, і обігрів сам вже гріє, так як кнопка вже включена.


Встановлена ​​кнопка


Включений режим обігріву


Підсвічування кнопки в темряві при включених габаритах

Шкода, що вдалося все це зробити тільки до кінця зими, але краса цієї функції при сильному морозі я встиг оцінити вже сповна - на теплому сидінні в холодній машині зігріваються набагато швидше. Особливо приємно те, що спинка сидіння теж підігрівається - дуже комфортно. Сподобалося їздити з включеним обігрівом навіть при несильному холоді - набагато затишніше, ніж без нього.

Категория: Інші статті | Просмотров: 495 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz