Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Вторник, 07.05.2024, 15:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 1 » Як доглядати за автомобільним кондиціонером.
20:44
Як доглядати за автомобільним кондиціонером.

Як доглядати за автомобільним кондиціонером.

Кондиціонер потребує уваги. Нехай невеликого, але вимагає. Наприклад, в холодну пору року його потрібно періодично включати на 5-10 хвилин, проганяючи фреон по системі - це корисно для його «здоров'я». Грубку при цьому можна включити на повну потужність - відмінний спосіб позбутися від запотівання скла, тому що з кондиціонера віє сухе повітря.

Кондиціонер - той же холодильник. Що буде, якщо не мити ваш кухонний "фризер» хоча б раз на півроку? Якщо не перевіряли, підкажемо - він буде погано пахнути, а вміст стане небезпечним для здоров'я через бактерій.

Але чому гаснути в автомобільному кондиціонері? Воді! Повітря влітку насичене водяними парами і іншими домішками, у тому числі бактеріями. Волога конденсується на випарнику (в жаркий день вона навіть ллється з під автомобіля), і створюються прекрасні умови для розмноження бактерій. Основний симптом недуги - тухлий запах із системи вентиляції. Серед «кондиціонерних» бактерій особливо виділяють легіонелли, яка викликає важкі форми запалення легенів і може призвести до летального результату.

Щоб не допустити такого сумного фіналу, достатньо час від часу проводити антибактеріальну обробку випарника. Процедура нескладна, головне знати як це робити. У деяких випадках обробка можлива тільки на вивішеному на підйомнику автомобілі, так що про кустарних способах забудьте.

Антибактеріальну обробку можна провести самостійно, використовуючи аерозольний балон з антисептиком, більш ефективний спосіб - за допомогою професійної установки для антибактеріальної обробки і для знищення сторонніх запахів.

Також рекомендується після чищення автомобільного кондиціонера замінити фільтр салону і перевірити, чи правильно функціонує система зливу конденсату. У послугу входять роботи з розпилення дезинфікуючого складу на внутрішні поверхні випарника і сам антисептик.

Ви заглядали коли-небудь за ваш холодильник? Ззаду знаходиться змійовик з тонких-тонких трубочок - це радіатор. Зазвичай він заростає пилом, і ви протираєте його вологою ганчіркою під час генерального прибирання будинку. Радіатор автомобільного кондиціонера, незважаючи на те, що він перебуває за основним радіатором, працює в набагато гірших умовах: на нього летить пил, сльота, шматочки листя, комахи, утворюючи на поверхні теплоізоляційний шар. Ефективність радіатора знижується, і кондиціонер перестає «холодити». У цьому випадку розумно почистити радіатор, однак метод вологої ганчірки, як з побутовим холодильником, вже не працює. І тут без фахівця точно не обійтися. Тонкі пластини радіатора легко мнуть навіть від напору води. Некваліфікована чистка призводить до заміни радіатора, а його вартість у кілька разів перевищує вартість роботи з очищення.

А ось ще одна недуга - з часом в системі кондиціонування знижується кількість робочої рідини - фреону, і в цьому випадку прохолода в салоні також буде не занадто «якісної». Процес йде поступово і може бути непомітний власнику, але якщо ви відчули, що кондиціонер перестав морозити «по-дорослому», - звертайтеся в один із сервісних центрів: деколи достатньо просто долити фреону. Процедура недорога і швидка, а головне - дозволить уникнути в майбутньому куди більш серйозного ремонту.

Недостатня кількість фреону в системі може привести до виходу з ладу компресора - одного з найдорожчих компонентів системи кондиціонування.

На технічне обслуговування кондиціонера потрібно звертатися один раз на три роки, сам фреон гігроскопічний і за цей час набирає в себе достатньо вологи, щоб викликати корозію компресора. Також він Текуч і «йде» з системи фактично на молекулярному рівні навіть за відсутності видимих ​​течі в системі. Тому хладоагент періодично потрібно очищати і додавати. Очищають не всі апарати - багато хто просто випускають старий фреон і закачують новий, але це набагато дорожче. Ми очищаємо, і оплата йде тільки за доданий фреон - для власника такої спосіб економічніше.

Заправка кондиціонера повинна проводитися на установках, оснащених електронними вагами, для точного визначення кількості дозаправлення холодоагенту.

Крім витоку фреону, здоров'я «кондера» може підточити забруднення трубок для фреону зсередини.

Після певного періоду експлуатації кондиціонера на внутрішніх стінках трубок-фреоноводов утворюється наліт і масляні відкладення, ці забруднення значно перешкоджають теплообміну в радіаторі-випарнику, скорочуючи ресурс компресора і фільтра-осушувача.

У даному випадку промивка здійснюється пульсуючим струменем повітря та циркулюючого потоку спеціального засобу. Масляні відкладення розчиняються і повітряно-рідинним потоком вимиваються з системи разом з механічними частинками. У миючої машині стоять фільтри для уловлювання зважених часток, проходячи через які очищений склад відправляється за новою порцією бруду.

Власник повинен звертати увагу на такі симптоми, як зниження ефективності кондиціонера, тому що вони можуть бути ознакою забитого радіатора (конденсора), що виллється в серйозну поломку через підвищення робочого тиску в системі: до розриву шлангів або поломці компресора. При цьому вартість обслуговування кондиціонера залежить від конструкції автомобіля

Буває, кондиціонер виходить з ладу з «органічним» причин - через поломки компонентів. Досить вразливий радіатор - нерідко він розташовується в нижній частині бампера перед радіатором двигуна, тому може отримати «травму», припустимо, що відлетіло каменем. Ремонт радіатора вдається вкрай рідко - найчастіше рентабельних замінити вузол в зборі - надто вже тонкостінні трубки у теплообмінників для кондиціонерів.

У середньому конденсори (радіатори) служать від двох до чотирьох років. За допомогою аргоновою зварювання «дірку» в конденсорі, звичайно, можна залатати, але аж цілісність порушена, цілком ймовірно, скоро з'явиться друга діра. Зварювання може стати причиною перекриття деяких ділянок складної за структурою трубки конденсора. А це може призвести до зниження потужності, що розсіюється, особливо відчутно це буде в жаркі дні під час стояння в пробках. Якщо ви вибрали зварювання замість заміни, то оплачуєте ви не тільки саму зварювання, але також зняття і зворотну установку елемента, подальшу заправку всієї системи. Дешевше буде замінити його новим конденсором.

Пошкоджені трубки або шланги - інше джерело витоку робочої рідини. Ушкодження виникають внаслідок вібрації або неакуратне ремонту в підкапотному просторі. Рецепт той же, що і у випадку з радіаторами: можна ремонтувати, іноді рентабельних міняти цілком.

Компресор кондиціонера - один з найдорожчих вузлів. На жаль, ремонт його практично неможливий, а поміняти зазвичай можна тільки муфту включення через електричної несправності. Якщо демпфер муфти провернуло, це означає, компресор заклинив і його потрібно міняти. Гуркіт компресора частіше означає знос поршневої групи і потрапляння продуктів зносу в систему.

Є одна тонкість - перед заміною компресора необхідно зробити промивання всіх елементів, інакше продукти зносу виведуть з ладу новий компресор. Також промивка робиться в системі, яка довго перебувала в розгерметизованому стані. Для пошуку течі можуть використовуватися, наприклад, електронні шукачі або ультрафіолетові маркери.

Продовжити життя кондиціонеру нескладно, якщо не обділяти його увагою. Ряд робіт краще проводити заздалегідь, не чекаючи посилення проблеми, наприклад, надмірна витік фреону може привести до дорогого ремонту компресора. Так що, якщо у вас є сумніви в стані системи кондиціонування, звертайтеся в компанії, які займаються діагностикою, обслуговуванням і ремонтом кондиціонера професійно....

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 428 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz