Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 29.03.2024, 00:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 8 » Датчики ДПДЗ, детонації, фаз, швидкості їх опис і призначення
21:48
Датчики ДПДЗ, детонації, фаз, швидкості їх опис і призначення

Датчики ДПДЗ, детонації, фаз, швидкості їх опис і призначення

Датчики систем управління двігателемДатчікі систем управління двигуном допомагають контролеру визначити, що відбувається з двигуном і авто в цілому, в деякий момент часу. Виходячи із сигналів даних датчиків, контролер буде робити складні розрахунки, після чого відправить сигнали, які спонукають до управління виконавчі механізми.

 

 
ДПДЗ (Датчик положення дросельної заслінки)

 

Сигнал, що виходить з датчика положення дросельної заслінки застосовується контролером системи управління двигуном для розрахунку кутового положення самої дросельної заслінки. ДПДЗ буде змонтований на дросельному патрубку, коли дросельна заслону повернена, її вісь передасть свій рух прямо на датчик. ДПДЗ має вигляд резистора потенціометричного типу. На одному з плечей потенціометра з контролера подається опорна напруга, друге ж плече приєднано до «маси». Третій контакт датчика з'єднується з рухомим контактом потенціометра. Сигнал на виході ДПДЗ пропорційно зміняться виходячи з кута повороту дросельної заслінки. Коли заслінка повністю закрита на датчику буде напруга 0,35-0,7 В, у той час як при відкритій заслінці - 4,05-4,75 В. Мінімальне значення напруги, які буде на датчику визначається контролером в режимі роботи на холостому ходу, воно використовується системою як початкова точка відліку, іншими словами 0% відкриття заслінки. Повністю закрита дросельна заслінка аналогічна режиму холостого ходу. Коли кут відкриття занадто великий, відбувається перехід на режим потужності роботи, в цьому випадку досягається максимальний крутний момент, при мінімальній потужності двигуна. Коли дросельна заслінка відкрита частково, то контролер підтримує на належному рівні стехіометричний склад паливної суміші. Виходячи з цих даних, ДПДЗ контролер визначає те навантаження, яку треба покласти на двигун.

 

Для того щоб компенсувати короткочасне збіднення суміші, коли дросельна заслінка швидко відкривається, контролер обчислює добавку в базовій топлівоподаче, застосовуючи ту інформацію, який отримує з сигналу ДПДЗ.

 

Датчик детонації (ДД)

 

У двигунах внутрішнього згоряння з запалюванням за допомогою іскри в деяких умовах можуть виникати дзвінкі процеси згоряння, які можуть призвести до того, що знижується коефіцієнт корисної дії і потужність двигуна. Подібне небажане явище механіки називають детонацією. Воно є наслідком того, що топливовоздушная суміш, яка ще не охоплена полум'ям, запалюється сама.

 

Якщо процес згоряння паливної суміші та стискання її поршнями почалися нормально, обумовлюється підвищена температура і тиск газу, а це служить основним чинником того, що суміш запалиться сама. Також важливо відзначити те, що швидкість займання може перевищувати 2000 м / с, у той час як швидкість при нормальному горінні рідко перевищує показник в 30 м / с.

 

У разі такого швидкого згоряння в камері неодмінно виникає великий тиск. Якщо детонація є тривалою, то подібна термічна навантаження і високий тиск можуть призвести до механічних пошкоджень головки циліндрів і її прокладки, а також голівки і поршня в зоні клапанів. Характерні коливання згоряння при детонації будуть зареєстровані датчиком детонації, який перетворює електричний сигнал і передає його в контролер системи управління двигуном. За фактом датчик детонації - це акселерометр або пьезокерамический прилад, який може перетворити механічні коливання двигуна в електричний сигнал. Або ж можна сказати, що це приймач звукових коливань у твердих тілах.

 

Коли виникає вібрація, інерційна маса починає свій вплив на пьезоелемент з деякою частотою і посиленням, в результаті чого виникає пьезоеффекта, і на контактах з'являється електро сигнал. У контролері сигнал датчика детонації на виході спеціально обробляється для того, щоб виявити той момент, коли саме виникла детонація, і почалося самозаймання паливної суміші.

 

Дуже велике значення має те місце, де буде встановлений даний датчик. При виборі, керуються такими методами:

 

    
не повинні сильно відрізнятися за рівнем сигнали детонації від кожного з циліндрів;
    
рівень сигналу повинен мати необхідну для його подальшої обробки величину;
    
перешкоди, які виникають від інших шумів двигуна при роботі, повинні бути як можна менше.

 

Одними з важливих характеристик датчика є:

 

    
діапазон температур. Датчик може працювати тільки лише при температурі від 150 до 220оС.
    
резонансна частота самого датчика. За цим принципом, коли визначається наявність детонації, розрізняють пристрої, які призначені визначати широкосмугові і резонансні хвилі. У системі з датчиками резонансу значення їх резонансної частоти збігається з тією частотою, яка виникає при детонаційних коливаннях в циліндрі, набагато вище резонансна частота в системах з широкосмуговим датчиком. Однак на частотній стрічці є деякий ділянку, яка знаходиться в тому діапазоні, в якому виникають детонаційні коливанні, іншими словами визначає коефіцієнт перетворення. Він покаже нам, як співвідноситься амплітуда детонаційних коливань з амплітудою вихідного сигналу в тому місці, де встановлений датчик.

 

Датчик фаз (ДФ)

 

Розподільний вал управляє випускними і впускними клапанами у двигуні. Часто буває так, що його обертання в пару разів нижче ніж та частота, з якою обертається колінчастий вал. Коли поршень майже наближений до верхньої мертвої точки, то за значенням пониження коленвала нереально визначити, в якому з тактів роботи двигуна сталася неполадка: на такті випуску, коли викидаються відпрацьовані гази або на такті стиснення, коли запалюється топливовоздушная суміш. Даний датчик буде актуальний для систем фазованого упорскування, де паливо подається через одну форсунку в один циліндр, так безпосередньо і відбувається такт стиснення, перед тим як буде відкритий впускний клапан.

 

Для того щоб, контролеру було зрозуміло який з усіх форсунок йому треба керувати в цей момент і використовується сигнал приймається від датчика розподільного валу. Його також називають датчиком фаз.

 

У двигунах ВАЗ використовується так званий датчик Холла. Вам напевно відомі принципи роботи безконтактної системи запалювання на карбюраторних двигунах. Встановлюється датчик, який управляє комунікатором, який працює за принципом датчика Холла. Реєструє дані він проходженням металевої шторки з прорізами, яка пов'язана з валом розподілу, після чого подає сигнали управління комунікатору. Шторка проходить між самим датчиком і постійним магнітом, чим і перериває миготіння лінії постійного магніту, іншими словами просто загороджує його. У разі, коли між датчиком і магнітом знаходиться проріз, то датчик буде видавати якийсь сигнал, який після невеликої обробки буде служити для комунікатора керуючим.

 

Датчик швидкості (ДС).

 

Такий датчик системи управління двигуном робить велику послугу, показуючи інформацію про рух автомобіля і його поточної швидкості. Розташовується він на коробці передач, і видає відразу шість імпульсів за одні метр руху машини. У ньому також використаний ефект Холла, а сигнали на виході ідентичні тим, що виходять з датчика фаз. Основним елементом служить диск, який встановлений на внутрішній осі датчика, де поруч з ним знаходиться багатополюсній магніт. Є два типи таких датчиків: непрохідні і прохідні. Непрохідні - встановлюються на машину з електричною комбінацій приладів. Прохідні - встановлюються у розриві кріплення троса приводу спідометра

Категория: Датчики | Просмотров: 795 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz