Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 26.04.2024, 11:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 4 » Центральний замок підключення
21:56
Центральний замок підключення

Центральний замок підключення

Центральний замок
Для пошуку ланцюгів намагайтеся використовувати вольтметр (особливо в автомобілях останніх років випуску), так як при використанні лампового пробника можливе пошкодження автоелектрики автомобіля!

Як правило, підключення до центрального замку є найскладнішою і довгої завданням при установці сигналізації. Для підключення до центрального замку потрібно знати - який саме тип центрального замку стоїть на Вашому авто. Типів цих не так вже й багато.

1-ий тип: центральний замок, керований негативним імпульсом. Простіше кажучи, є два дроти, при подачі мінуса на які двері замикаються або відмикаються. Сідаємо пробником на масу і тикати в дроти, що виходять з дверей (пробник повинен бути не діодний, а саме з лампочкою, інакше мінуса може не вистачити для управління центральним замком). При попаданні на потрібний дріт двері закриються або відкриються. Ось вони - потрібні нам проводочки! Обов'язково перевірте, що б ці два дроти працювали і при закритій водійських дверей. Якщо Ви не можете знайти дроти з дверей, але точно впевнені, що у Вашій машині саме центральний замок, керований мінусом, значить треба шукати проводу в інших місцях.

Розглянемо схему підключення сигналізації до центрального замку. Де, наприклад, у Вашому авто знаходиться блок центрального замка? Відкривайте - закривайте двері за допомогою пульта д.к. або за допомогою кнопки управління центральним замком і слухайте, де клацають реле. Ці реле знаходяться в блоці центрального замка. Подивіться, що являє собою цей блок? Якщо його не складно розібрати - розберіть. Бачите - там релюшкой (і) коштує (ят). Пробуйте подати пробником мінуси на ноги реле. У більшості випадків, якщо вдається розібрати блок центрального замка, знаходяться дві точки, при подачі мінуса на які, відбувається управління дверима. Сюди й треба буде впаяти проводами від сигналізації.

Ще одне місце пошуку проводів, керуючих центральним замком - двері водія (у Хондах багатьох, до речі, і блок центрального замка знаходиться в двері водія). Пробуйте через пробник подавати мінуси на дроти в дверей, не відключаючи при цьому блок управління склопідйомників і кнопку управління центральним замком. Може бути, потрібні дроти саме тут. Тягніть дроти від сигналізації у двері.

Як Ви вже зрозуміли, в даному нам потрібно, що б від сигналізації до проводів, керуючим центральним замком, приходили мінуси. Якщо у Вас автосигналізація зі слабкострумовими негативними виходами на управління центральним замком, то підключайтеся цими проводами прямо до тих, які Ви знайшли з допомогою пробника. Якщо у Вас автосигналізація зі слабкострумовими негативними / позитивними виходами (це коли на одному проводі сигналізації мінус при постановці, наприклад, в охорону, а на другому в цей час плюс), то підключайтеся так само, як написано вище, але через діоди - мінус йде на дроти центрального замка, плюс - не йде. Це важливо - інакше можете спалити сигналізацію або, що ще гірше, якесь обладнання в авто. Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами на центральний замок (з вбудованими реле), то підключайтеся так: нормально-розімкнені (НР) контакти вбудованих реле на мінус, нормально-замкнуті (НЗ) контакти не використовуються, загальні (О) контакти до знайдених проводах управління.

2-й тип: центральний замок, керований позитивним імпульсом. Знову, як у 1-му типі, є два керуючих дроти, при подачі на які плюса, двері будуть відпиратися або замикатися. Методика пошуку абсолютно ідентична вищеописаної (з негативним керуючим імпульсом), тільки пробником сідаємо не так на мінус, а на плюс. У даному підключенні до центрального замку нам потрібно, що б від сигналізації до проводів, керуючим центральним замком, приходили плюси. Якщо у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними виходами на управління центральним замком, то необхідно використовувати додаткові реле і підключатися так: загальні контакти реле до знайдених проводах, НЗ контакти не використовуються, НР контакти і одна сторона котушок реле - на плюс, друга сторона котушок до проводів від автосигналізації. Якщо у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними / позитивними виходами, то підключайтеся прямо до знайдених проводах через діоди - плюси йдуть на дроти центрального замка, мінуси - ні. Це важливо - інакше можете спалити автосигналізацію або, що ще гірше, якесь обладнання в авто. Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами на центральний замок (з вбудованими реле), то підключайтеся так: НР-контакти вбудованих реле на плюс, НЗ-контакти не використовуються, О-контакти до знайдених проводах управління.

3-ій тип: центральний замок з змінною полярністю. Це такий тип шкідливий (частенько у американців зустрічається). Тут доведеться підключатися прямо до силових проводах. Сідаємо пробником на плюс і шукаємо дроти, на яких висять мінуси (лампочка пробника горить), управляємо центральним замком з пульта або кнопки. Якщо лампочка пробника згасла при закритті або відкритті, а потім знову загорілася, то пробник пересаджуємо на мінус і тикати в той же самий провід і знову керуємо центральним замком. Якщо лампочка пробника загорілася при закритті або відкритті, то це один з потрібних нам проводів. Аналогічно шукаємо другий силовий дріт. Грубо кажучи, ми знайшли дроти, які безпосередньо керують приводами дверей. А що таке приводу? Так звичайні моторчики! Плюс на одному дроті, мінус на іншому - моторчик в одну сторону закрутився, і двері закрилися, поміняли полярність - моторчик в інший бік закрутився, і двері відкрилися.

При підключенні сигналізації до такого замку потрібно бути особливо уважними. Справа в тому, що тут доводиться розривати знайдені силові дроти і в розриви підключатися сигналізацією. І якщо Ви переплутаєте кінці (наприклад, підчепити дротом від сигналізації до кінця, який йде до кнопки, а треба було до кінця, який йде до приводу), то можете спалити небудь важливе і дороге (в кращому випадку полетять запобіжники). Тому - обережність і сім разів відміряй, перевір, подумай - потім тільки зроби!

Отже, ми знайшли силові дроти (зазвичай вони виходять з дверей водія), тепер підчіплюють. Для початку розрізаємо знайдені провода.Еслі у Вас сигналізація із слабкострумовими негативними / позитивними виходами, то потрібно використовувати 2 реле. Підчіплюють наступним чином. НР-контакти додаткових реле на плюс, НЗ-контакти додаткових реле до проводів, що йдуть до кнопки управління центральним замком або до блоку центрального замка, О-контакти додаткових реле до проводів, що йдуть до приводів дверей. Виходи від сигналізації підчіплюють до котушки додаткових реле (до будь-якій стороні), а другу ногу релюха садіть на плюс чи мінус (залежно від виходів Вашої автосигналізації: якщо негативні - то на плюс, якщо позитивні - то на мінус). Якщо у Вас сигналізація з силовими виходами, то підключаємося так: НР-контакти до плюса, НЗ-контакти до проводів, що йдуть до кнопки управління центральним замком або до блоку центрального замка, О-контакти до проводів, що йдуть до електроприводів дверей.

Якщо, припустимо, Ви знайшли, де стоїть блок центрального замка, але не можете його розібрати, то знайдіть виходять з нього силові дроти на електроприводи дверей і підчепив до них як до центрального замку зі змінною полярністю. Особливо так простіше, коли в сигналізації є силові виходи на управління центральним замком, а подача мінусів / плюсів на керуючі дроти блоку центрального замка нічого не дає (такі блоки стоять на Нива Шевроле, деяких Хондах, на вітчизняних ВАЗах із заводським центральним замком і т. д.).

До речі, якщо Вам необхідно поставити свої приводу (немає у Вас в авто центрального замка), то підключення аналогічно цьому типу, з тією лише різницею, що НЗ-контакти реле (як вбудованих, так і виносних) треба підключати на мінуси. Ну і, звичайно, нічого розрізати не треба - Ви ж кидаєте свої дроти і до них чіпляєтеся (тобто, О-контакти реле йдуть на приводу).

Ще один тип центрального замка, 4-ий: вакуумний. Зустрічається, в основному, у німецьких виробників авто. Тут управління йде по одному дроту, при відмикання на цьому проводі плюс, при замиканні мінус. Провід цей знаходиться або у компресора (в багажнику або під заднім сидінням) або відходить від кнопки управління центральним замком. Шукаємо його: сідаємо пробником на мінус, тикали в дроти і управляємо центральним замком. При відкритті повинна загорітися лампочка пробника. Пересідаємо пробником на плюс - на цьому ж проводі повинна з'явитися маса при закритті. Перерізуємо знайдений провід та підчіплюють в розриви, але акуратно, як у попередньому типі, інакше загрожує наслідками для електроніки авто або для сигналізації. Для впевненості, що знайдено саме той провід, виконайте наступне: подайте через пробник в розрив знайденого дроти до тієї сторони, яка йде до компресора, плюс, а потім мінус. Двері повинні спочатку відкритися, потім закритися. Якщо у Вас автосигналізація з вбудованими силовими реле, то робимо так: НР-контакт реле відмикання на плюс, НР-контакт реле замикання на масу, НЗ-контакт реле відмикання в розрив проводу до кнопки управління центральним замком, НЗ-контакт реле замикання к Про -контакту реле відмикання, О-контакт реле замикання в розрив з боку компресора. Якщо сигналізація із слабкострумовими негативними виходами, то підключайтеся так само, як сказано вище, використовуючи додаткові реле. Від сигналізації дроти йдуть до котушок реле, інший бік котушок садіть на плюс. Якщо сигналізація із слабкострумовими позитивними виходами, то підключення аналогічно попередньому, тільки одну зі сторін котушок садіть не так на плюс, а на мінус. Іноді при підключенні до такого типу центральниого замку доводилося розбирати Пневмонасос і прямо всередині перерізати силові дроти управління мотором помпи.

Звичайно, тут описані не всі способи і хитрощі підключення до замків авто. Але, володіючи цими знаннями, Ви з легкістю підключіться до більшості центральних замків.

Схеми підключення до центрального замку.
Підключення до центрального замку, керованих плюсом
Підключення до додаткових електроприводам
Підключення до силових проводах електроприводів
Підключення до пневматичної центральному замку

Категория: Центральний замок | Просмотров: 898 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz