Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Суббота, 20.04.2024, 10:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 19 » Брелок не працює
23:04
Брелок не працює

Брелок не працює

Дуже часто у конференціях з'являються питання : " сигналізація не слухається брелока " , " зламався брелок" , тощо.

Далі ми спробуємо відновити роботу брелка за умови зарядженої АКБ автомобіля і якщо у Вас відсутній другий брелок.

Насамперед не треба впадати в паніку. Якщо світлодіод не світиться або він не передбачений на брелоку , то необхідно перевірити або відразу замінити батарейку . Пам'ятайте , якого типу у Вас батарейка , навіть 12-вольт батарейки бувають різних розмірів , часто брелки можуть харчуватися і від 6 -вольтів або 3- х вольтів батарей різних типів корпусу. Обмовлюся , що навіть якщо світиться діод , то зовсім не факт що батарейка ХОРОША . Слово " ХОРОША " не просто написано великим шрифтом , тому що батарейки бувають хороші, погані і нові . Нові батареї не завжди хороші , це залежить від часу зберігання і температурних умов зберігання. Ясно, що купивши взимку з лотка , на вулиці і в мороз , батарейку , вона прослужить не довго , якщо не сяде відразу після того як зігріється .

Батарейка замінена , а він не працює. Йдемо далі . Можливо , необхідно провести синхронізацію або програмування брелка , слідуємо за інструкцією до сигналізації . Зазвичай в цих випадках доводиться розкрити автомобіль і під звуки сирени відключити охорону кнопкою сервісного режиму з можливою маніпуляцією запалюванням. Значить треба знати , де знаходиться ця кнопка.
перемикачі Valet

Так можуть виглядати кнопки або перемикачі службового режиму " Валет " . За допомогою подібного органу управління здійснюється аварійне відключення сигналізації та програмування функцій і брелків в пам'яті сигналізації .

Місце знаходження кнопки необхідно дізнаватися в сервісі встановив Вам сигналізацію або у колишнього власника автомобіля. В іншому випадку необхідно відключати живлення сигналізації , відключати блокування і пряма дорога в сервіс.

Є ще таке поняття як зависання брелка. Це відбувається з різних причин. Наприклад: - автомобіль знаходиться в зонах роботи потужних радіопередавачів , або збої в синхронізації при спробі запуску двигуна на просевшими акумуляторі , а так само деякі системи не люблять багаторазових натискань кнопки брелка поза зоною дії . У таких випадках краще скористатися алгоритмом аварійного відключення ( розблокування ) сигналізації і від'їхавши на деяку відстань перевірити роботу брелока. Якщо брелок не запрацював , то можливо необхідно кілька швидких натискань на кнопку (і ) брелока або його синхронізація .

Якщо ви вмієте тримати паяльник в руках і у вас є мультметр і осцилограф , то можна крокувати далі .
плати брелків

Розкриваємо брелок і уважно його оглядаємо на предмет поганих пайок , мікротріщин . Регулярно натискаючи на кнопку брелка , відбувається деформація плати при цьому можлива поява мікротріщин в елементах , пайках та друкованих провідниках . Пил та іншої наліт бажано видалити пензликом. Не завжди доцільно промивати весь брелок спиртом і ін рідинами. Брелки старих моделей мають подстроєчниє елементи - конденсатори , промивна рідина може потрапляти всередину разом з брудом і суттєво змінювати їх параметри . Після цього можна продзвонити мультіметром підозрілі елементи і друковані провідники на їх цілісність . Так само бажано продзвонити кнопки брелка на замикання і перевірити світлодіод. Далі перевіряємо споживання брелка при натисканні кнопки. І якщо споживання схемою брелка є і батареї не просаживается більше 10% від номіналу , то мабуть , з самим брелоком поки все закінчено . Звичайно , між цими етапами бажано перевіряти , як на брелок реагує сигналізація , можливо працездатність її відновилася і можна провести програмування .
брелок Clifford

Наступним етапом буде робота з блоком сигналізації .

Перевірку блоку бажано почати з наявності живлення і хорошою маси на блоці. Так само на блок повинен приходити сигнал запалювання і відключатися відразу при виключенні ключа. Необхідно перевірити перемикач ( кнопку) " Валет " або кнопку включення сервісного режиму. А так само проводку кнопки до роз'єму на блоці. Якщо все справно , то розкриваємо блок сигналізації . Аналогічно , як і брелок , оглядаємо його . Далі підключаємо його і за допомогою осцилографа перевіряємо живлення на процесорі , роботу генератора і проходження сигналів запалювання , кнопки " Валет " та ін , безпосередньо на ніжках процесора. Так само можна перевірити сигнал брелка з виходу радіоканалу на одній з ніжок процесора. Оцінка частоти і кодування сигналу не так важлива , головне факт наявності його .

Якщо всі сигнали присутні , а відгуку і з

інхронізаціі брелка не відбувається , то можна повернутися до брелка . Як правило, усередині брелка є підлаштування конденсатор. Увійшовши в режим програмування , і натиснувши кнопку на брелоку можна злегка підлаштувати конденсатор поворотом для початку не більше десяти градусів , і бажано діелектричної викруткою. Якщо синхронізації брелка не відбувається , то можна повторити операцію , повільно обертаючи гвинт кондесатора .

При відсутності синхронізації після всіх цих маніпуляцій , варто задуматися про придбання нового брелка або про заміну сигналізації . Є ще варіанти несправності системи , але про це в третій статті .

Варто зауважити , що в радіоканалі сигналізації присутній аналогічний конденсатор , і з ним можна провести ті ж маніпуляції , що і з брелоком .

Перше , що часто зустрічається , це коли сигналізація знаходиться у службовому режимі або по іншому , в режимі Валет . У цьому режимі з брелка працює центральний замок , моргають повороти ( габарити) , включається режим паніки , можливе управління додатковими каналами. Режим використовується для передачі автомобіля в автосервіс без брелоків і просто для обслуговування. Як правило про включений сервісному режимі свідчить постійно горить світлодіод. Включається і вимикається він різними способами залежно від моделі сигналізації . Про способи включення і виключення сервісного режиму зазначено в інструкції до сигналізації . І якщо сигналізація знаходиться в цьому режимі , то його необхідно вимкнути.

Наступна несправність - не моргають повороти ( габарити) . У різних сигнализациях ланцюга живлення поворотів підключаються по різному. Як правило , в цих ланцюгах варто запобіжник і його необхідно перевірити в першу чергу. Далі перевіряється місце підключення проводу ( ів). Якщо все справно , то залишається сам блок сигналізації . Це може бути поганий контакт в роз'ємах сигналізації , обрив друкованих провідників і несправність реле. Поганий контакт може бути видно по Оплавлені роз'єму або зміни кольору металу контакту. Обрив друкованих провідників видно тільки на платі всередині сигналізації , але може бути обрив і під елементами плати . Несправність реле перевіряється тільки за допомогою тестера - мультиметра по наявності напруги на контактах реле в різних режимах роботи А от якщо один ( або всі) з поворотів починає світиться постійно, то це несправність реле сигналізації .

Ще одна несправність - сигналізація не керує центральним замком або він працює не коректно . Але про це буде мова в окремій статті , присвяченій схемами підключення і проблемам пов'язаним з центральним замком.

Наступне - блокування двигуна.

Ситуація коли реакція сигналізації на брелок адекватна , а двигун не заводиться . Сигналізація може блокувати двигун за кількома ланцюгах , але і двигун може не запускатися з інших причин , не залежних від сигналізації . Розглянемо всі паралельно.

Включаємо запалювання , а нічого не світиться чи ні стартера , або того й іншого. Це може бути повністю акумулятор, що сів , відсутність контакту на клемах , відсутність маси на кузові , відсутність силового живлення , заблоковані сигналізацією відповідні дроти. У цьому випадку буде ідеальним знайти реле блокування і перемкнути силові контакти .

Так само необхідно вчинити і з іншими ланцюгами блокування. У деяких випадках сигналізація напряму керує штатними пристроями для блокування двигуна. Тоді допоможе або відключення блоку сигналізації , або подачею сигналу керування на відповідний контакт роз'єму сигналізації . Але це вже складний випадок і необхідно знати схему підключення сигналізації саме на Вашому автомобілі . Є варіант , коли запалювання включається , а при стартере приладова панель гасне і тиша. Це може бути блокування стартера , але якщо при цьому пригасає салонний світло , то це або що сів АКБ або поганий контакт на клемах або кузові. При останньому можуть лунати клацання втягує реле стартера , а сигналізація може включати паніку , як при скидання клеми АКБ .

Існують реле блокування , які називають цифрові або бездротові дистанційно керовані по проводці автомобіля. Якщо з якої-небудь причини таке реле перестає працювати , то варіант відключення блокування - тільки його видалення і замикання силового ланцюга .

Ще варіант несправності , не працюють сервісні функції . Тут може бути багато причин . Відсутність харчування , управління , несправність відповідної кнопки брелка , обрив проводу (ів ) , несправність реле та ін У зв'язку з останніми проблемами краще звернеться в сервіс.

Категория: Автосигналізації | Просмотров: 609 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz