Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 02.05.2024, 00:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача
21:27
Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача

Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача
Акумуляторна батарея (акумулятор).

Як показує практика, наші клієнти нерідко стикаються з проблемою розряду акумулятора. Особливо гостро це питання постає в зимовий час. Необхідно розуміти, що проблема існує незалежно від наявності на автомобілі передпускового підігрівача. Акумулятор вимагає до себе постійної, уважного ставлення. Причин поганої роботи акумулятора багато. Але от коли на автомобілі встановлений передпусковий підігрівач, в розряді акумулятора звинувачують тільки його.
Наша завдання не стільки зняти звинувачення на адресу передпускових підігрівачів, скільки допомогти клієнту експлуатувати свій автомобіль взимку. Для цього і призначений наш обігрівач і при правильному підході до експлуатації автомобіля та акумулятора в тому числі, проблем у клієнта виникати не буде. Для цього необхідно розуміти процеси, що відбуваються в акумуляторі, і правильно інструктувати клієнтів.
Необхідно допомогти знайти оптимальні рішення експлуатації автомобіля, акумулятора і передпускового підігрівача для кожного конкретного випадку.
Трохи теорії.

Більшість автомобілів оснащується свинцево-кислотної акумуляторної батареєю. Енергетична ємність спочатку закладається кількістю активних речовин на позитивних і негативних пластинах-електродах. Для переносу заряду від негативних пластин до позитивних, в акумулятор заливається електроліт.
Електроліт - розчин сірчаної кислоти в дистильованої воді з масовою концентрацією 28 ... 40% з питомою щільністю 1,21 ... 1,31 г/см3. Щільність електроліту - основний параметр характеризує ступінь зарядженості акумулятора.
При розряді іони і катіони електроліту вступають в реакцію з активною речовиною електродів, тому концентрація заряджених частинок зменшується, і зменшується щільність електроліту. При деякій концентрації струм навантаження припиняється повністю. На практиці це може призвести до незворотних наслідків - опливая активної речовини позитивних пластин.
Для восстанавливаемости параметрів акумулятора, щільність електроліту ніколи не повинна падати нижче 1,07 г/см3. При заряді акумулятора, під дією електричного поля, реакції на пластинах йдуть у зворотному напрямку, щільність електроліту зростає до початкової. Далі, енергія, що витрачається на заряд, на збільшення ємності не йде, а витрачається на розкладання води на водень і кисень. Електроліт «кипить». На необслуговуваних акумуляторах кипіння не відбувається, але припиняється зарядний струм. Тривалий перезаряд призводить до зниження рівня електроліту і руйнування негативних електродів. Різниця між повністю зарядженої і повністю розрядженою акумуляторною батареєю завжди становить 0,16 г/см3.
При низьких температурах збільшується в'язкість електроліту і знижується його можливість переносити заряди. Для забезпечення працездатності акумулятора при негативних температурах необхідно збільшувати концентрацію кислоти, тобто щільність. Але це призводить до зниження терміну служби. Тому, ГОСТ 16360-80 визначає щільність зарядженої акумуляторної батареї відповідно до кліматичних зонами:
дуже холодна (Заполяр'я) 1,3 г/см3
холодна 1,28 г/см3
Московський регіон 1,27 г/см3
помірно холодна 1,26 г/см3
тепла 1,22 г/см3
спекотна (субтропіки) 1,20 г/см3

Зарядженість акумулятора необхідно періодично, особливо в сильні морози, перевіряти. Для обслуговуваних акумуляторів заміряється щільність, для необслуговуваних напругу. (Щільність більш точний показник).
100% зарядки при -20 C ° 12,9-13,1 У 1,28 г/см3
75% зарядки при -20 C ° 12,6-12,8 У 1,24 г/см3
50% зарядки при -20 C ° 12,4-12,5 У 1,20 г/см3
25% зарядки при -20 C ° 12,2-12,3 У 1,16 г/см3
0% зарядки при -20 C ° 11,8-12,0 У 1,12 г/см3

Для нашого регіону щільність електроліту не повинна бути нижче 1,28 г/см3. На практиці ж, на нових автомобілях частенько встановлюються акумулятори з щільністю 1,26 г/см3. Європейські та Японські виробники просто не припускають, що їхні автомобілі будуть експлуатуватися при температурах нижче -30 C °.
Особливості зимової експлуатації акумулятора.

1. Знижується температура електроліту, збільшується його в'язкість, зменшується електропровідність, тому знижується пусковий струм і ефективність процесу заряду від генератора.
2. Запуск холодного двигуна вимагає більшої потужності і енергії від акумулятора. Це призводить до більш глибокого розряду і зниження ємності акумулятора. Запуск прогрітого інжекторного двигуна триває 0,8-1 сек. Холодного 1,5-2,5 секунди. Для дизелів трохи більше.
3. Збільшується число включених в роботу споживачів - обігрівач салону, обігрів заднього скла, підігрів сидінь і пр.
4. Скорочення тривалості світлового дня викликає необхідність тривалої роботи приладів освітлення, що знижує можливості генератора заряджати акумулятор.
5. Погіршення зимових дорожніх умов призводить до зниження динаміки руху автомобіля, що зменшує віддачу енергії генератором.
Інші причини погіршення роботи і виходу з ладу акумулятора.

1. Окиси на свинцевих полюсах і ослаблення затяжки клем. Після зачистки і затягування клеми необхідно змастити кислостійких мастилом.
2. Натяжка генераторного ременя. Періодично необхідно контролювати і регулювати відповідно до інструкції на автомобіль.
3. Бруд на кришці акумулятора створює електричні ланцюжки струмів витоку. Промийте поверхні акумулятора содовим розчином.
4. Токи саморозряду нової акумуляторної батареї становлять близько 10% на місяць. Через півтора - два роки експлуатації ці струми зростають у 3-4 рази.
5. Знос втулок стартера. Перекоси і тертя значно збільшують струм запуску, і відповідно зростає розряд акумулятора.
6. Струми витоку електроланок автомобіля. Струм витоку менше 15 мА чи не позначиться на стоянку автомобіля протягом 2-х місяців. Струм 30-40 мА дозволять запустити автомобіль після 3-х тижневої стоянки. При великих токах і терміни стоянки від'єднуйте акумулятор. Стоянкове струм 150 мА посадить акумулятор за день - два стоянки. Такий струм вимагає негайного пошуку його споживача.
7. Поїздки по пересіченій місцевості (удари і сильна вібрація) скорочують термін служби акумулятора внаслідок осипання активних речовин з пластин.
8. У зимовий час необхідно утеплювати акумулятор. Закрийте частину радіатора охолодження з боку акумулятора для того, щоб захистити його від набігаючого потоку холодного повітря.
9. Найчастіше баланс енергії в зимовий час підтримується на рівні 70 - 85% зарядженості акумулятора. Експлуатація акумулятора при заряді нижче 70% призводить до скорочення його терміну служби. А падіння напруги до 6 В призводить до незворотних змін.
10. Досить часто на автомобілі встановлюються охоронна система, підігрів сидінні, світлові прилади, музичні комплекси та ін Ці додаткові споживачі не враховані в розрахунку балансу електроенергії, і вони знижують можливості генератора заряджати акумулятор.
Експлуатація автомобіля з передпусковим підігрівачем.

З усього вище сказаного випливає, що найслабша ланка на автомобілі це акумулятор. Власники автомобілів часто не розуміють цього. Звичайно, клієнту, що тільки що купив в автосалоні сучасний автомобіль, складно прийняти необхідність постійного контролю стану акумулятора або навіть її заміну. Але як то кажуть - чудес не буває, і закон збереження енергії ніхто не відміняв. Кліматичних умов, в яких експлуатують свої автомобілі російські автовласники, у світі більше немає. Це необхідно завжди враховувати. Те, що добре "німцеві" у нас не прокатує.
Існує кілька варіантів експлуатації автомобіля в наших холодних умовах. Не вдаючись в міркування, (ця тема іншої розмови), приймаємо, що найправильніший, це установка рідинного передпускового підігрівача.
Вимоги до акумулятора при цьому наступні: ємність не нижче 55 А / год. Якщо дозволяє потужність генератора і габарити, ставте більший акумулятор. Якщо акумулятор старше трьох років або власник не знає її вік - краще поміняти на нову. Будь акумулятор перед зимовою експлуатацією необхідно протестувати і при необхідності зарядити від зарядного пристрою. Якщо проблеми виникають на новому автомобілі, то, швидше за все щільність електроліту в акумуляторі не розрахована на наші морози. Щоб не «вбити» новий акумулятор, порекомендуйте його зняти, зарядити і поставити на зберігання до весни. На його місце, на зимовий період, можна придбати недорогий російський акумулятор.
Потужність, що підігрівача Гідронік 4/5 кВт. менше 50 Вт. Це небагато. Для порівняння потужність однієї лампи фари 55 - 100 Вт. Але Гідронік, в режимі передпускового прогріву, працює напряму від акумулятора. Тому, рекомендуйте клієнтам не виставляти на таймері тривалість роботи обігрівача більше 40 хвилин для авто з двигуном до 3-х літрів, і більше однієї години для інших. Адже завдання стоїть не прогріти двигун до робочої температури, а підготувати його до теплого запуску. Для цього буде достатньо 40 - 45 C °.
При необхідності перевірте струми витоку штатних електроланок автомобіля. Перевіряти струм споживання Гідроніка - даремна трата часу. Більше ніж вказано в техпаспорті він споживати не може.
Роботу вентилятора штатної «печі» від «команди» Гідроніка, необхідно налаштувати так, щоб струм на електродвигун вентилятора не перевищував 2,5 А. Як показує практика, в мороз за -30 C ° запитання прогріву салону автомобіля стає неактуальним. Значно гостріше стоїть питання про можливість скористатися автомобілем в принципі. Суттєво підвищити температуру в салоні в такий мороз за допомогою передпускового підігрівача, на жаль, не реально. Хоча, існують спеціальні монтажні набори дозволяють прогрівати в першу чергу салон, а вже потім двигун. Але, думаю, що після такого прогріву автомобіль залишиться на стоянці. На двигун ємності акумулятора може вже не вистачити. Тим більше, що на такому морозі пускові можливості акумулятора знижуються на 15-20%. У сильні морози клієнтам можна порекомендувати відключати функцію прогріву салону повністю. Головне, щоб був прогрітий двигун. На запуск теплого двигуна буде достатньо і половини заряду акумулятора. При цьому з дефлекторів практично відразу почне надходити гаряче повітря і салон швидко прогріється.
У сильні морози рекомендуйте клієнтам по можливості відмовитися від включення додатково встановленого обладнання (противотуманки, музичні комплекси ...).
Клієнтам, які протягом дня їздять на автомобілі менше 30 хвилин (дім-робота-дім) і при цьому перед кожним запуском двигуна по 20-30 хвилин працює обігрівач, не уникнути щотижневої зарядки акумулятора від зарядного пристрою. Бажано, щоб час роботи двигуна було не менше часу роботи підігрівача.
Як організувати зарядку акумулятора? Необхідно шукати якийсь вихід. Можливо, на стоянці є мережа 220 В, можливий змінний акумулятор, можна домовитися з найближчим автосервісом. Але енергію акумулятор може накопичити або від стороннього зарядного пристрою, або від генератора при працюючому двигуні. Інших варіантів немає.
На даний момент ми опрацьовуємо схему підзаряду акумулятора за допомогою сонячних елементів. Можливо, це буде деяким варіантом вирішенням проблеми.

Категория: Авто поради | Просмотров: 4334 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 851 2 3 ... 8 9 »
85 ShaneClary  
0
Привет, дорогой читатель!
Компания предлагает купить диплом Вуза России недорого, без предоплаты и с гарантией возврата средств.
https://www.google.gm/url?q=https://russian-diplom.com
http://images.google.vg/url?q=http://russdiplomiki.com
https://maps.google.dk/url?q=https://russian-diplom.com
http://www.google.gp/url?q=http://diploms-service.com
https://maps.google.ae/url?q=https://eonline-diploms.com

Приобретите диплом института или колледжа недорого с доставкой по РФ и гарантией качества без предварительной оплаты!

84 TimsothyCen  
0
Здравствуйте!
У нас вы можете заказать документы об образовании всех ВУЗов России с доставкой по РФ и возможностью оплаты после получения!
https://maps.google.co.zm/url?sa=j&rct=j&url=http://rdiplomik24.com
https://www.google.cd/url?sa=i&url=http://originality-diplomy.com
https://images.google.com.sb/url?q=http://free-diplommi.com
http://maps.google.iq/url?q=https://gosznac-diploma.com
https://cse.google.com/url?q=https://gosznac-diploma.com

Компания предлагает купить диплом Вуза России недорого, без предоплаты и с гарантией возврата средств.

83 Дмитрий  
0
Платите за SEO-продвижение давно, но результатов все нет? Я помогу вывести любые запросы Вашего сайта в ТОП Яндекса за 5 дней! Бесплатный тест.

Кейсы и обратная связь: https://telegra.ph/Kejsy-po-bystromu-vyvodu-sajtov-v-TOP-04-09

С уважением, Дмитрий

82 LewisMew  
0
В нашем обществе, где диплом - это начало успешной карьеры в любой отрасли, многие ищут максимально простой путь получения качественного образования. Наличие документа об образовании сложно переоценить. Ведь именно он открывает двери перед всеми, кто желает начать профессиональную деятельность или продолжить обучение в ВУЗе.
Мы предлагаем быстро получить этот важный документ. Вы имеете возможность заказать диплом, что является отличным решением для всех, кто не смог закончить образование, потерял документ или желает исправить свои оценки. диплом изготавливается аккуратно, с максимальным вниманием к мельчайшим элементам. В итоге вы сможете получить полностью оригинальный документ.
Превосходство этого решения заключается не только в том, что вы сможете максимально быстро получить свой диплом. Весь процесс организован комфортно и легко, с нашей поддержкой. От выбора подходящего образца документа до консультаций по заполнению личных данных и доставки в любой регион страны — все находится под полным контролем качественных специалистов.
В итоге, для тех, кто ищет быстрый способ получения требуемого документа, наша компания предлагает отличное решение. Приобрести диплом - значит избежать длительного обучения и сразу перейти к достижению собственных целей: к поступлению в ВУЗ или к началу трудовой карьеры.
https://diploman-russiyans.com

81 Stephenpeaps  
0
Сегодня, когда диплом - это начало отличной карьеры в любой сфере, многие ищут максимально быстрый путь получения образования. Факт наличия официального документа об образовании переоценить невозможно. Ведь именно диплом открывает дверь перед каждым человеком, желающим начать трудовую деятельность или учиться в каком-либо ВУЗе.
В данном контексте наша компания предлагает максимально быстро получить этот необходимый документ. Вы сможете приобрести диплом старого или нового образца, и это становится выгодным решением для человека, который не смог завершить образование, потерял документ или хочет исправить плохие оценки. Каждый диплом изготавливается аккуратно, с особым вниманием ко всем деталям. В итоге вы сможете получить полностью оригинальный документ.
Преимущества такого решения заключаются не только в том, что вы сможете оперативно получить свой диплом. Весь процесс организовывается просто и легко, с нашей поддержкой. От выбора требуемого образца диплома до консультации по заполнению личных данных и доставки по России — все находится под абсолютным контролем квалифицированных специалистов.
Всем, кто ищет оперативный способ получения необходимого документа, наша услуга предлагает отличное решение. Приобрести диплом - это значит избежать долгого процесса обучения и сразу перейти к достижению личных целей, будь то поступление в ВУЗ или начало трудовой карьеры.

https://diploman-russiyan.com

80 Earnestrop  
0
Earnestrop
Здравствуйте!
Для диплома интернет стал источником полезных ресурсов, облегчивших задачу.
У нас вы можете купить диплом университета с гарантированной доставкой в любой город России, оплачивая после получения.
Желаю каждому положительных оценок!
купить диплом в чайковском
купить диплом в феодосии
купить диплом логопеда
купить диплом в когалыме
купить диплом в железногорске

https://www.google.to/url?sa=t&url=https://peoplediplom.ru/
https://maps.google.com.ar/url?q=https://kupite-diplom0024.ru/
https://maps.google.com.pg/url?rct=j&sa=t&url=https://kupit-diplomyz24.com/
https://cse.google.cat/url?q=https://diplom-zakaz.ru/
https://www.google.com.pk/url?q=https://ry-diplom.com/

79 IsmaelMonee  
0
Сегодня, когда диплом - это начало удачной карьеры в любой сфере, многие пытаются найти максимально быстрый путь получения образования. Наличие официального документа переоценить попросту невозможно. Ведь именно он открывает двери перед всеми, кто хочет вступить в профессиональное сообщество или продолжить обучение в высшем учебном заведении.
Наша компания предлагает быстро получить этот необходимый документ. Вы имеете возможность заказать диплом, и это становится выгодным решением для всех, кто не смог завершить образование, утратил документ или желает исправить плохие оценки. дипломы выпускаются с особой аккуратностью, вниманием к мельчайшим деталям. На выходе вы сможете получить полностью оригинальный документ.
Превосходство данного подхода заключается не только в том, что вы сможете оперативно получить свой диплом. Процесс организовывается удобно и легко, с профессиональной поддержкой. От выбора нужного образца диплома до консультации по заполнению персональной информации и доставки в любой регион страны — все будет находиться под абсолютным контролем качественных специалистов.
Для тех, кто хочет найти быстрый способ получения необходимого документа, наша компания предлагает выгодное решение. Приобрести диплом - значит избежать долгого процесса обучения и сразу перейти к достижению личных целей: к поступлению в университет или к началу трудовой карьеры.
http://toolbarqueries.google.com.af/url?q=https://lands-diploma.com
https://groups.google.com/g/opencoweb-devhttps://lands-diploma.com
https://images.google.ch/url?q=https://lands-diploma.com
https://clients1.google.tl/url?q=https://lands-diploma.com
https://images.google.es/url?q=https://rudiplomista.com

78 Earnestrop  
0
В нашем мире, где диплом становится началом успешной карьеры в любой отрасли, многие ищут максимально быстрый путь получения образования. Наличие документа об образовании переоценить попросту невозможно. Ведь диплом открывает дверь перед каждым человеком, который желает начать трудовую деятельность или учиться в высшем учебном заведении.
В данном контексте мы предлагаем быстро получить любой необходимый документ. Вы можете купить диплом, что является отличным решением для человека, который не смог закончить обучение или потерял документ. диплом изготавливается с особой тщательностью, вниманием к мельчайшим нюансам. На выходе вы сможете получить полностью оригинальный документ.
Превосходство этого решения заключается не только в том, что можно оперативно получить диплом. Процесс организован просто и легко, с профессиональной поддержкой. От выбора требуемого образца до точного заполнения персональной информации и доставки в любой регион страны — все под абсолютным контролем наших мастеров.
Всем, кто пытается найти оперативный способ получить требуемый документ, наша компания готова предложить выгодное решение. Заказать диплом - значит избежать долгого процесса обучения и сразу переходить к достижению своих целей, будь то поступление в ВУЗ или начало успешной карьеры.

https://diplomanc-russia24.com

77 IsmaelMonee  
0
Hi there colleagues, its enormous post regarding cultureand entirely defined, keep it up all the time.

https://images.google.co.mz/url?q=https://diplom-bez-problem.com/
http://www.google.is/url?sa=t&url=https://diplom45.ru/
https://images.google.ee/url?sa=j&source=web&rct=j&url=https://diplom-insti.ru/
https://clients1.google.co.zm/url?q=https://kupite-diplom0024.ru/
https://cse.google.com.af/url?sa=t&url=https://ry-diplom.com/

76 TimsothyCen  
0
На сегодняшний день, когда диплом является началом успешной карьеры в любом направлении, многие ищут максимально быстрый путь получения качественного образования. Наличие документа об образовании переоценить просто невозможно. Ведь диплом открывает дверь перед любым человеком, который стремится начать трудовую деятельность или учиться в высшем учебном заведении.
В данном контексте наша компания предлагает максимально быстро получить этот важный документ. Вы можете заказать диплом, и это становится удачным решением для человека, который не смог закончить обучение или потерял документ. Любой диплом изготавливается аккуратно, с максимальным вниманием к мельчайшим элементам, чтобы в результате получился полностью оригинальный документ.
Плюсы этого решения состоят не только в том, что можно быстро получить диплом. Процесс организовывается удобно, с профессиональной поддержкой. Начиная от выбора необходимого образца диплома до правильного заполнения личных данных и доставки в любое место России — все под абсолютным контролем наших специалистов.
Для всех, кто пытается найти быстрый и простой способ получения требуемого документа, наша компания предлагает отличное решение. Купить диплом - это значит избежать длительного обучения и сразу переходить к достижению личных целей, будь то поступление в университет или старт карьеры.
http://clients5.google.com/url?q=https://rudiplomista.com
https://clients1.google.com.bn/url?sa=t&url=https://rudiplomista.com
https://clients1.google.com.qa/url?sa=t&url=https://lands-diploma.com
http://cse.google.com.fj/url?sa=t&url=https://premialnie-diplomik.com
https://images.google.hn/url?q=https://rudiplomista.com

1-10 11-20 21-30 ... 71-80 81-85
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz