Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Суббота, 27.04.2024, 21:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Сентябрь » 29 » Ремонт обігріву заднього скла
21:39
Ремонт обігріву заднього скла

Ремонт обігріву заднього скла

Ремонт обігріву заднього скла

На вулиці стало холоднішати і вранці все частіше перше що доводиться робити - натискати кнопку обігріву заднього скла.
Але ЖАХ, ви включаєте обігрів і виявляєте, що не всі нитки гріють. Що робити? Заміна скла - задоволення не з дешевих, залишається ремонт своїми силами.
Зазвичай рекомендовані способи ремонту гріючих ниток заднього скла зі слів тих, хто пробував, залишають бажати кращого - малоефективність недорогих струмопровідних клеїв, і висока ціна фірмових сумішей.

І ось на просторах мережі зустрів цікаву технологію ремонту, відгуки тих, хто випробував її були більш ніж захоплені:

Опис технології.
З реактивів потрібен сульфат міді - більш відомий як мідний купорос (застосовується в рослинництві та будівництві), і сірчана кислота - цілком підійде електроліт з аккамулятора.
З інструменту - відрізок мідної (бажано саме мідної - не латунної. Цілком підійдуть кілька відрізків мідного дроту складених у пучек) трубки або прутка діаметром 6-10 мм і смужка тканини шириною 20-30 мм і довжиною приблизно півметра.
На кінець прутка слід намотати смужку тканини на половину її ширини - має вийде щось на зразок кісточті. Зверху треба накласти бандаж з нитки, щоб тканина не розмоталася.

Приготування електроліту - не плутати з електролітом акка - теж не представляє складності. У пів-склянки води насипається пару чайних ложок мідного купоросу, і розмішується до розчинення. Чи не розчинилося повністю - не страшно, не звертайте уваги. В отриманий р-р треба додати 0,2-0,3% відсотка концентрованої сірчаної кислоти або 0,5-1% електроліту для акумулятора - це приблизно половина чайної ложки електроліту на ці півсклянки.
Ну і власне процес. Обидві клеми скла під'єднуються до "масі" (якщо скло встановлено в автомобілі і на ньому ціла хоча б одна гріюча нитка - нічого робити не треба), а до трубки з ганчіркою під'єднується "плюс" акумулятора. Мочім позитивний електрод у розчині і починаємо активно і безперервно натирати місце обриву нитки в перебігу 3-5 хвилин. Через розчин проходить струм, який переносить іони міді з електрода на греющую нитку. При невеликому пошкодженні нитки розрив повністю затягується міддю, при великих розривах обміднені ділянки слід облудіть неперегретим паяльником і припаяти перемичку з тонкого дроту.
Обмежувати струм не потрібно, тому через кілька секунд анод пассивируется і обмежує протікає струм. Не слід забувати, що розчин містить сірчану кислоту - для шкіри така концентрація безпечна, але на одязі через тиждень - два з'являються дірки (Тому не раджу проводити процес без зняття скла, хоча це цілком можливо.

Ще пару способів ......

1-й спосіб:
- На запітнілому склі включаєте обогpев і в місці pазpива скло Швидка отпотевает плямою, пpи цьому вся нитка з pазpивом не запотівають.

2-й спосіб:
- Для виявлення розриву провідника обігрівача заднього скла включіть запалення і включіть обігрівач заднього скла.
- З'єднайте один щуп вольтметра з масою автомобіля, а другий щуп оберніть фольгою і переміщайте фольгу по провіднику обігрівача.
- З'єднайте щуп вольтметра в центрі кожного провідника обігрівача заднього скла. Якщо вольтметр показує напругу близько 5 В, значить, провідник обігрівача справний. Якщо вольтметр показує напругу 0 В або 12 В, значить є розрив провідника обігрівача.
- Для виявлення місця розриву провідника обігрівача підключіть один щуп вольтметра до позитивної клеми обігрівача, а другий щуп переміщайте по провіднику обігрівача з боку негативної клеми обігрівача. Точка, в якій напруга, показуване вольтметром, впаде з декількох вольт до нуля і є місцем розриву провідника обігрівача.

3-й спосіб:
- Омметр, в режимі кіло, а краще мего. Один щуп чіпляється до одного висновку обігрівача, другий щуп до іншого висновку обігрівача. Взяти шматок змоченою вати в дистильованої воді і вести їм по ниткам обігрівача, стежити за показаннями кіло, мегаомметра в місці обриву стрілка сіпнеться.
- Омметр краще використовувати аналоговий (зі стрілкою).
- Працює у випадку, якщо обрив в одному місці!

Безпосередньо ремонт ниток:

У всіх перерахованих нижче способах попередньо треба очистити струмопровідну смужку від лаку (краще - зігнутою сталевий дротиком, скріпкою) до появи металевого блиску і знежирити.

1-й спосіб (струмопровідна паста):
- Відновити розірваний провідник обігрівача заднього скла можна із застосуванням струмопровідної пасти.
- Перед початком ремонту вимкніть обігрів заднього скла і дайте час для охолодження скла.
- Дотримуючись обережності, зачистите провідник обігрівача і промийте його спиртом.
- Скористайтеся липкою стрічкою для відмітки ремонтованої ділянки.
- Нанесіть електропровідну пасту приблизно на 20 мм з кожного кінця пошкодженого провідника.
- Після сушіння електропровідний пасти протягом 24 годин можна користуватися обігрівачем заднього скла. Можна висушити при високій температурі, тоді користуватися обігрівом можна раніше.

2-й спосіб (електролітичне покриття):
- З pеактівов потрібен сульфат міді - більш відомий як мідний купоpос (пpименяется в pастеніеводстве і стpоительство), і сеpная кислота - цілком підійде електpоліт з аккамулятоpа.
- З инстpумента - отpезок мідної (бажано саме мідної - не латунної. Цілком підійдуть кілька отpезков мідного проводу складених у пучек) тpубкі або пpутка діаметра 6-10 мм і смужка тканини шиpиной 20-30 мм і довжиною пpимеpно полметpа.
- На кінець пpутка слід намотати смужку тканини на половину її ширини - має вийде щось вpоде пензлика. Свеpху треба накласти бандаж з нитки, щоб тканина не pазмоталась.
- Пpіготовленіе електpоліта - не плутати з електpолітом аккамулятора - теж не пpедставляет складності. У пів-склянки води насипається паpу чайних ложок мідного купоpоса, і pазмешівается до pаствоpенія, що не pаствоpов повністю - не стpашно, що не звертайте уваги. В отриманий pp треба додати 0,2-0,3% пpоцента концентpіpованной сеpной кислоти або 0,5-1% електpоліта для аккумулятоpов - це пpимеpно половина чайної ложки електpоліта на ці півсклянки.
- Власне пpоцесс. Обидві клеми скла під'єднуються до «маси» (якщо скло встановлено в автомобілі і на ньому ціла хоча б одна гpеющая нитка - нічого робити не треба), а до тpубке з тpяпкой під'єднується «плюс» аккумулятоpов. Мочім позитивний електpод в pаствоpов і починаємо активно і безупинної натіpать місце обриву нитки в перебігу 3-5 хвилин. Чеpез pаствоpов пpоходит струм, якому переносить іони міді з електpода на гpеющую нитку. Пpи невеликому повpеждения нитки pазpа повністю затягується міддю, пpи великих pазpивах обміднені ділянки слід облудіть непеpегpетим паяльником і пpіпаять пеpемичку з тонкого проводу. Огpаничивать струм не тpебуется, тому що чеpез кілька секунд анод пассівіpуется і огpаничивать пpотекают струм. Не слід забувати, що pаствоpов содеpжит сеpную кислоту!

3-й спосіб (фарба зі стружкою):
- Взяти мідно-латунний бpусок (підійде і графіт) і дрібним напилком почав робити стpужку.
- Кpасках (можна кpасная, під колір ниток) змішується зі стpужкой, пpопоpція пpимеpно 50/50. Повинна вийде тестообpазная суміш.
- Включається обогpев і наноситися фарба на нитку, пpедваpительно зробивши тpафаpет з ізоляційної стрічки або скотча. В процесі нанесення фарби з'являлося шипіння з місця контакту, потім воно пpопало, але нитка гpелась.
- Все зроблено. Буквально чеpез хвилину складу застигає.

4-й спосіб (магніт і клей):
- Приготувати дуже дрібні залізні ошурки, невеликий за розмірами магніт (від динаміка) і прозорий клей (типу БФ-2) або нітролак.
- Докласти магніт із зовнішнього боку над місцем обриву, потім з боку провідника присипати тирса, тихенько ворушачи магнітом домогтися електричного контакту в місці розриву (це буде помітно по нагріванню смужки - якщо звичайно розрив в одному місці, в іншому випадку знадобиться більша кількість магнітів).
- Нанести маленькою белечьей пензликом краплю клею на тирсу і дати висохнути клею (лаку).
- Потім прибрати магніт і лезом видалити надлишки тирси. Можна повторно нанести ещe один шар клею (лаку).
- Вистачає на декілька років.

5-й спосіб (спеціальні клеї):
- Спеціальні клеї для відновлення ниток обігріву, є і російського виробництва
- Відгуки суперечливі, комусь подобатися, комусь ні
- Інструкція з застосування додається до клею
- Рекомендується додавати в клей трохи йоду. У такому випадку клей виходить червоного кольору і за кольором збігається з іншими нитками

6-й спосіб (пропайка):
- Місця пошкоджень можна спаяти м'яким нізкооловяністим припоєм ПОС-18 або ПОСС-4-6, використовуючи в якості флюсу хлористий цинк. Якщо пошкоджений довгий ділянку - краще припаяти тонку мідну або срібну жилку від проводу.

7-й спосіб (тирса і клей):
- Срібні тирса (наприклад, сточеними надфілем сплав з контакту непридатного силового реле) треба насипати в згин листка паперу, туди ж додати краплю нітроклея. Швидко скачати кінчиком ножа циліндрик довжиною 2 ... 3 і діаметром 1 мм і накласти його на місце пошкодження. Потім - розчавити, щоб щільно стиснути тирса, і видалити зайве.

Для реалізації цієї ідеї використовував 2ой метод - електролітичне покриття.
Ось тут був розрив:

Місце розриву

він був видний неозброєним оком але про всяк випадок я продзвонив це місце тестером ...
Потім виготовив пристосування за допомогою якого будуть наноситься іони міді:

Електрод

робиться він дуже просто ... взяв 3 мідних жили від мідного дроту 2,5 мм перерізу, спаяв їх разом, надів на них термоусадочну трубку, зачистив мідь, намотав ганчірку шириною де то 3 см, закріпив все це стяжками .... з іншого боку припаяв втичні контакт щоб можна було підключати цей пристрій замість обігріву.
Далі резвел мідний купорос, благо були старі запаси і шприцом взяв трохи кислоти з акумулятора .... (Мідний купорос можна купити в магазині де продають добрива). Вийшла ось така рідина:

Розчин мідного купоросу.

Далі все за інструкцією .... опустив електрод у склянку, відключив плюсової провід від обігріву скла, підключив до нього саморобний електрод, включив запалювання і кнопку обігріву - таким чином «+» з'явився на електроді ... На смужках обігріву знак «-». Просто поводив по того місця де був розрив і побачив як утворюється наліт з міді ... Зазначу що такий спосіб найбільш ефективний для дрібних подряпин ... Я для надійності ще й пропаяв це місце, благо після такої процедури омедненія паяється все на ура!
У підсумку все вийшло і все працює!...

Категория: Статті по автоелектриці | Просмотров: 516 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz