Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Суббота, 27.04.2024, 10:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 4 » Реле, резистори і діоди для авто, опис ...
21:20
Реле, резистори і діоди для авто, опис ...

Реле, резистори і діоди для авто, опис ...
 
Реле, резистори для авто, опис ...


Реле - це електромагнітний перемикач, що складається з котушки (контакти 85 і 86), одного загального контакту (30), одного нормально разомнкнутого (87) і одного нормально замкнутого (87a) контактів. Такі реле - найбільш поширених і називаються однополюсними на два напрями.

Коли напруга на котушці такого реле відсутня, контакти 30 і 87a - загальний і нормально замкнутий - з'єднані.

 

 

Якщо подати на котушку напруга то реле переключиться і тепер будуть замкнуті контакти 30 і 87 - загальний і нормально розімкнутий. Якщо напруга на котушці тепер пропаде - то реле повернеться в свій початковий стан.

 

При підключенні реле полярність включення котушки не має значення, якщо тільки немає захисного діода, що з'єднує контакти котушки. Якщо його немає, ви можете підключати провід позитивного напруги (плюсової) до будь-якого з контактів котушки, а провід негативного до залишився з них, в іншому випадку потрібно підключати плюсової провід до того контакту, до якого підключений катод діода (він позначений смужкою на його корпусі ), а провід негативної напруги (мінусовій) до його анода.

Діоди найчастіше використовуються для захисту реле від перевантажень виникають у момент розмикання ланцюга котушки. За наявності діода струм котушки через нього вільно стікає запобігаючи виникнення піків напруги в момент розмикання і захищаючи таким чином контакти від іскріння і інші чутливі ланцюга від цих поштовхів.

Навіщо потрібно використовувати реле? Щоразу коли потрібно підключити пристрій, що споживає струм більший, ніж керований устройтво здатне видати на свій вихід - потрібна установка реле. Котушка реле для його активізації вимагає дуже малих струмів (не більше 200 мілліапер), а струм проходить через загальний нормально замкнутий і нормально розімкнутий контакти навпаки, може бути дуже великий і досягати в межі 30-40 ампер.

Це властивість реле дозволяє управляти такими пристроями, як фари, паркувальні вогні, гудки і т.п. використовуючи слабкострумові виходи сигналізацій, центральних замків або інших систем. У деяких випадках необхідно одночасно включити декілька пристроїв використовуючи один вихід. Тоді підключають цей вихід до безлічі реле які в свою чергу одночасно замикають і розмикають безліч ланцюгів одночасно.

Існує величезна безліч завдань які вимагають застосування реле, далі ми розглянемо лише найпростішу з них в якості прикладу.

Зміна полярності з негативною на позитивну

Якщо у вас є негативний вихід на якому-небудь пристрої, такому як сигналізація або центральний замок, і ви хочете використовувати його для управління пристроєм яке вимагає +12 вольт для роботи (наприклад фари або замок люка в даху) вам буде потрібно підключити реле як показано нижче для зміни полярності керуючого напруги.

Зміна полярності з позитивної на негативну

Якщо Вам наоборт необхідно використовувати позитивний вихід сигналізації з пристроєм яке вимагає замикання на "землю", підключіть реле наступним чином для зміни полярності керуючого сигналу на негативну.

Резистори

Резистори, також як реле і діоди - компоненти які часто використовуються в роботі інсталлятора.Чаще всього одні застосовуються в схемах блокування дверей, ланцюгів затримки, віддаленого запуску або для розряду конденсатора.

Резистор - це прилад, який створює деякий, задане, опір течією електричного струму. Чим більше опір, тим менший може текти струм.

Основна Харатеристики резистора - це його опір, що вимірюється в Омах. Опір зазвичай кодують кольоровими смужками на корпусі. Якщо використовується 4 смужки, то перші дві кодують номінал, третя - множник а четверта - похибка, якщо використовується 5 плосок, то 3 перші з них задають номінал. Припустимо що у нас є звичайний резистор 1 КОм і 5% допуском. Щоб дізнатися його номінал нам потрібно взяти цифру відповідну кольором першої смужки (у даному випадку це коричневий) - це 1. Потім взяти цифру відповідну кольором другий смужки (чорний) - це 0. У нас виходить значення 10, яке потрібно помножити на значення множника відповідне кольором 3 смужки (червоний) - це 100. Таким чином у нас виходить 10 * 100 = 1000 Ом = 1 кОм.

Т.к. резистори складно виготовити в суворій відповідності номіналом виробники маркують резистори смужкою похибки. Вона зазвичай буває золота або срібна, хоча іноді може і відсутні. Золотий колір означає що похибка значення номіналу становить максимум 5%, срібний - 10%, а відсутність смужки похибки означає, що похибка становить 20%. Похибка означає діапазон можливих значень, наприклад наш резистор 1кОм має золоту смужку похибки (5%) - це означає, що його реальний номінал лежить в діапазоні від 950 ом до 1050 ом.

Якщо кольорового коду немає на корпусі резистора то його номінал може бути вказаний на корпусі (у більшості вітчизяних моделей). Якщо коду або значення на корпусі ні - то тоді залишається використовувати мультиметр для вимірювання номінада.

Таблиця кольоровий кодування резисторів

Колір 1-ша смужка 2-а смужка 3-тя смужка * Множник Похибка ±%
Чорний 0 0 0 1
Коричневий 1 січня 10 січня ± 1%
Червоний 2 лютого 2100 ± 2%
Помаранчевий 3 3 3 1000
Жовтий 4 4 4 10,000
Зелений 5 5 5 100,000 ± 0.5%
Синій 6 6 6 1,000,000 ± 0.25%
Фіолетовий 7 7 7 10,000,000 ± 0.10%
Сірий 8 8 8 100,000,000 ± 0.05%
Білий 9 9 9 1,000,000,000
Золотий 0.1 ± 5%
Срібний 0.01 ± 10%
Відсутня ± 20%

* Якщо резистор марікірован 5 смужками, то значення до використання множника буде 3-х значним і третю цифру треба взяти з третьої колонки таблиці. Якщо використовується тільки 4 смужки, то просто ігноруйте цю колонку.

Діоди і все про них:

Починати вивчення інсталляторского справи слід неодмінно з основ електроніки та електротехніки.

Використовуючи всього-навсього реле і кілька діодів ви можете створити ланцюг дистанційного запуску використовуючи вже встановлену сигналізацію або центральний замок. Додавши до цього конденсатор і резистор ви отримаєте таймер який створить необхідну затримку. Або додавши реле до одного з дистанційно керованих виходів вашої сигналізації зможете включити одночасно відразу декілька пристроїв - наприклад підсилювач, фари і т.п.

Іспольуя закон Ома, легко підрахувати правильний номінал запобіжника в ланцюзі, або підрахувати повний опір навантаження з декількох колонок на підсилювач а також багато іншого.

Діоди

Самий простий у використанні і один з самих часто використовуваних компонентів - це діоди. Діод - це напівпровідниковий прилад, який пропускає струм тільки в одному напрямку. У діода два висновки - анод і катод (катод позначений смужкою).

Струм через діод тече лише в тому випадку, коли потенціал на аноді більше ніж на катоді.

Як можна використовувати діоди? Ось приклад: багато автомобілів мають два окремих кінцевих вимикача (тригера) дверей які встановлені ізольовано один від одного (зазвичай так буває на американських авто), один вимикач для водійських дверей, а другий - для всіх інших. Якщо блок автосигналізації має тільки один вхід для підключення кінцевих вимикачів дверей - то Вам необхідно з'єднати обидва вимикача з цим входом, тому що якщо ви не підключите до сигналізації хоча-б один з них то частина дверей автомобіля не буде знаходиться під охороною.

З іншого боку, якщо Ви просто з'єднайте обидва вимикачі з відповідним входом блоку сигналізації, то деякі корисні функції, такі як звукова сигналізація відкриття дверей або індикатори відкриття дверей на прібороной панелі могуть прірву або видавати невірну інформацію (наприклад неправильно відображати, яка саме двері відчинилися, одна з пасажирських або водійська).

Щоб ізолювати два і більше позитивних кінцевих вимикачів дверей просто з'єднайте їх через діоди, таким чином, щоб анод кожного діода був з'єднаний з відповідним тригером, а катоди всіх діодів були з'єднані з позитивним входом блоку сигналізації.

За такою-ж схемою можна підключати кілька датчиків з негативними виходами, наприклад декілька датчиків удару і до одного входу сигналізації.

Зазвичай, якщо не вказано особливо, мається на увазі що використовувані діоди розраховані на максимальний струм в 1 ампер.

Струм - це те що тече по провіднику. Ток завжди тече від точки з больщім потенціалом до точки з найменшим потенціалом по поверхні провідника. Ток позначається символом I, а силу струму вимірюють в амперах (а.)

Напруга - це різниця електричного потенціалу між двома точками електричного кола. Його можна представити як тиск, завдяки якому тече струм. Напруга позначають U і вимірюють у вольтах (в.)

Опір визначає наскільки великий струм може протікати через який компонент. Резистори використовуються для обмеження рівнів струму і напруги. Великий опір визначає що струм зменшиться до малих величин, малий опір, навпаки дозволяє текти струмів великих величин. Опір позначають R і вимірюють в Омасі (ом.)

Потужність визначає швидкість передачі або перетворення електричної енергії. Її позначають P і вимірюють у ВАТ (Вт). Потужність дорівнює добутку значень струму і напруги.

Закон Ома визначає співвідношення між напругою та струмом. Він говорить, що сила постійного електричного струму I в провіднику прямо пропорційна різниці потенціалів (напрузі) U між двома фіксованими точками цього провідника. Коефіцієнт пропорційності називається опором і вимірюється в Омасі. Один му - опір провідника, між кінцями якого при силі струму 1 ампер виникає напруга 1 вольт.

На діаграмі показані співвідношення цих чотирьох величин, наступні із закону Ома

Категория: Електросхеми | Просмотров: 1049 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz