Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 25.04.2024, 01:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі
21:25
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі

Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі

Надійна робота опалювачів в чому залежить від правильного підключення паливної магістралі. Більшість зривів у роботі гідронік (особливо знову встановлених) є некоректні дії при установці паливного насоса і паливопроводів.

У технічній документації з монтажу бензинових 4/5кВт-них гідронік дано дві схеми підключення опалювачів до «паливу». Перша схема це установка трійника на штатну подає магістраль. Зверніть увагу - на подає магістраль, в якій надлишковий тиск не більше 0,3 бар. Тобто, це по суті справи карбюраторні двигуни. Таких автомобілів ми на установці не бачили вже років зо два.

На інжекторних двигунах тиск в подавальному топливопроводі становить близько 6 бар. Тому паркан палива на ньому заборонений. Паркан палива на зворотному топливопроводі допускається, але як показала практика, не забезпечує надійної подачі палива на обігрівач. На обратке в баку може виявитися клапан, обратка може виявитися короткою, при тривалій стоянці паливо може скочуватися в бак і трійник завоздушівается. І інші нюанси, які призводять до зриву роботи обігрівача.
Малюнок № 1
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 1

При монтажі Гідроніка на інжекторний автомобіль ми настійно рекомендуємо робити відбір палива за допомогою окремого топлівозаборніка, встановлюваного на паливний бак або в арматуру бака. Дана схема установки наведена на малюнку № 2. Компанія Еберспехер всі опалювачі 4 і 5 кВт. комплектують топлівозаборніков. У комплект входить
- Топлівозаборнік з зовнішнім діаметром 4 мм і внутрішнім 2мм. L = 300мм.
- Трубка паливна 4х1 (блакитна) із зовнішнім діаметром 4 і внутрішнім 2мм L = 5500мм
- Трубка паливна 4х1, 25 (біла) із зовнішнім діаметром 4 і внутрішнім 1,5 мм L = 6000мм
- Паливний шланг з внутрішнім діаметром 3,5 мм L = 50мм 4 штуки
- Перехідник насоса діаметр зовнішній 4мм. Дозуючий насос універсальний і використовується в інших марках опалювачів. Для 4/5кВатних необхідно з боку всмоктування зняти штуцер діаметром 6мм. і встановити діаметром 4
- Хомути
Малюнок № 2
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 2

Більшість автомобілів мають лючок доступу до паливної арматурі бака. Див. малюнок № 3 (Skoda Octavia). Лючок розташовується або під заднім диваном, або під поликом в багажнику. Під цим люком розташовується паливна арматура бака. Це паливний насос, клапанна система, покажчик рівня палива (поплавок). Ці елементи часто зібрані в єдиний пластиковий корпус. Див. малюнок № 4. На верхній кришці цього корпусу розташовуються штуцера подачі і повернення палива, іноді штуцер перекачування палива з різних частин бака і електрораз'ем. На цій же кришці найзручніше встановити топлівозаборнік.
Малюнок № 3
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 3
Малюнок № 4
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 4

При установці топлівозаборніка необхідно враховувати, що верхня кришка рухлива (подпружинена) по відношенню до корпусу. Тому не робіть жорсткої фіксації кінця топлівозаборніка в нижній частині. Топлівозаборнік не повинен упиратися в днищі бака. Залиште 15-20мм до дна. Топлівозаборнік не повинен заважати руху поплавця покажчика рівня палива. Можна топлівозаборнік зігнути за профілем корпусу (См малюнок № 5) або обрізати (См малюнок № 6) і надставіть до дна паливної трубкою 4х1 (блакитна)
Малюнок № 5
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 5
Малюнок № 6
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 6

На деяких автомобілях (наприклад, Audi) кришка з паливними штуцерами не пов'язана жорстко з корпусом паливного насоса. Від штуцерів до насоса встановлені гнучкі газопроводи. Дивись малюнок № 7. У цьому випадку топлівозаборнік Гідроніка обрізається, як показано на рис. № 6. На дні бака фіксується кінець блакитного паливопроводу 4х1.Топлівопровод обрізається по довжині, що забезпечує достатню свободу переміщення кришки. Потім він через гумову трубочку з'єднується з нижнім кінцем топлівозаборніка.
Малюнок № 7
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 7

Кришка паливної апаратури на європейських автомобілях притискається до бака за допомогою пластмасової накидної гайки великого діаметру (від 100 до 180мм). Таку гайку з «ребрами», можна бачити на малюнку № 3. Для відвернення цих гайок необхідні спеціалізовані ключі. Зразок ключа на малюнку № 8. На жаль, знайти їх можна тільки у дилерів певних марок автомобілів в автосалонах.

Між кришкою і баком прокладається гумове кільце. Під дією бензину воно дещо розбухає і збільшується в діаметрі. Тому відразу після зняття, покладіть кільце в тепле місце для просушування. Якщо у вас є таке нове кільце, то краще не ризикувати і поставити його. Будьте уважні при установці старого кільця на місце, щоб уникнути його закусивания. Уважно перевіряйте - чи немає перекосу при закручуванні накидної гайки.
Малюнок № 8
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 8

На деяких автомобілях лючка над паливної арматурою бака немає. Це такі автомобілі як Suzuki, Toyota Prado, Ford-и, Grand Cherokee і деякі інші. На таких автомобілях необхідно знімати бак. Без цього не обійтися, і це потрібно враховувати при розрахунку вартості монтажу. Хоча, іноді, можна обійтися без зняття бака, використовуючи спеціальний Y-подібний трійник. Дивись малюнок № 9 (Ford Fusion, 2002р.) Цей трійник вбудовується в дихальний патрубок заправної горловини бака. Паливна трубка 4х1 пропускається через трійник на довжину так, щоб кінець її виявився всередині на дні бака. Для того щоб кінець трубки залишався весь час на дні бака, на нього одягають гумову трубочку.
Малюнок № 9
Підключення бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Малюнок 9Подключеніе бензинових опалювачів Гідронік до паливної магістралі. Рисунок 10

Для підключення палива на автомобілях МВ E, C класу, що мають виносний топливоподкачивающий насос, встановлений на днище в захисному кожусі, необхідний трійник 15х6х15. Він встановлюється на шлангу, що йде від бака до паливного насоса автомобіля. Такий трійник необхідно замовляти окремо.

Різання пластикових трубок робіть тільки гострим ножем. Приберіть задирки з кінців трубок. Торці паливопроводів щільно зрушуйте в з'єднаннях. Топлівопроводи прокладайте без зайвих петель і хвиль. Кріпите трубки пластиковими хомутами з кроком не менше 250мм. Дотримуйтесь всі обмеження по довжинах паливопроводів, зазначених на схемах № 1 і № 2. Паливний насос встановіть з обов'язковим підйомом не менше 15 град в бік подачі. А сам насос встановіть якомога ближче до точки підключення (трійника або топлівозаборніков).

ВАЖЛИВО! При виконанні робіт з підключення гідронік до «паливу» дотримуйтесь заходів пожежної безпеки. Уникайте розливів палива. Пролите паливо ретельно витирайте з підлоги. Ганчір'я прибирайте в окремий металевий ящик (Не в загальну урну, куди може потрапити незагашений недопалок). Перед монтажем попросіть клієнта не робити заправок палива. Бажано, щоб в баку залишалося не більше чверті палива.

Виключіть куріння в робочому приміщенні. Акуратно використовуйте переносні освітлювальні прилади і електроінструмент. Виключіть можливість випадкового включення запалювання автомобіля.

Наявність засобів пожежогасіння - обов'язково!

При монтажі паливної системи опалювачів ми втручаємося у важливі системи автомобіля, що відповідають за роботу двигуна. Тому ретельно продумайте всю схему і послідовність виконання роботи. Необхідно виключити будь-яку можливість впливу нашого втручання на роботу двигуна. Після виконання монтажу перевірте надійність всіх з'єднань. Перевірте укладку всіх паливопроводів. Заповніть систему паливом і запустіть двигун на кілька хвилин. Ще раз уважно перегляньте всі монтажні місця - чи немає підтікання палива. І тільки після цього можна встановлювати зняті захисту та кожуха.

Категория: Авто поради | Просмотров: 970 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz