Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Четверг, 18.04.2024, 06:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Інструктаж клієнта при здачі Гідроніка в експлуатацію
21:26
Інструктаж клієнта при здачі Гідроніка в експлуатацію

Інструктаж клієнта при здачі Гідроніка в експлуатацію

Багато інформації про гідронік, звичайно, клієнт отримує до установки, під час продажу. При інструктажі вся ця інформація повинна знову прозвучати стосовно опалювачу на даному автомобілі і відповідно до запитів клієнта.

Клієнту, звичайно, в першу чергу необхідно показати результат монтажних робіт. Показати, де встановлений Гідронік, куди виведена вихлопна труба, де здійснюється забір повітря. У цьому місці необхідно відзначити, що ці труби повинні бути вільними від ганчірок, бруду, снігу, льоду. Наприклад, якщо клієнт заїде на глибокий сніг, так, що кінець вихлопної виявиться в снігу, то запуск Гідроніка може не відбутися.

Покажіть клієнтові колодку запобіжників Гідроніка і як здійснено підключення до акумулятора. У цьому місці резонно торкнутися стану акумуляторної батареї та аспектів її експлуатації спільно з передпусковим підігрівачем (про ці аспекти можна прочитати тут.)

Розкажіть клієнту, як здійснюється забір палива і де встановлений дозуючий насос. Поясніть, що насос - пульсуючий і при роботі обігрівача під автомобіля будуть чутні характерні клацання.

Хочу відзначити, що демонстрація установки Гідроніка багато в чому для клієнта є емоційно насиченим моментом. Він заплатив солідні гроші і хотів би на власні очі побачити результат. Тому, то, як монтажники постаралися акуратно встановити Гідронік, як вони проклали джгути проводів і шланги, позначиться на думці клієнта про вашу фірму і про гідронік. Гідронік і на мотузочках прив'язаний буде виконувати свої функції, а от чи прийде клієнт до вас знову з іншим замовленням - питання.

Далі інструктаж зручніше проводити в салоні автомобіля. Перше, про що слід сказати - це про положеннях штатних перемикачів клімат-системи. При включеному запалюванні необхідно встановити мінімальну швидкість вентилятора грубки (незалежно від способу підключення), повітряні потоки направити в салон, (можна і на скло, але в сильний мороз розтопити сніг навряд чи вийде, а от скориночка льоду на вітровому склі може утворитися). Включення режиму рециркуляції повітря дозволить заощадити тепло і уникнути засмоктування вихлопних газів в салон.

Наступне, про що необхідно розповісти, це звичайно про пристрій управління гідронік. Це мінітаймер, модульний таймер, дистанційний пульт. Розкажіть про їх функціональних можливостях, покажіть всі режими програмування, запрограмуйте параметри зручні для клієнта.

Багато клієнтів наполегливо намагаються прогрівати автомобіль періодично в усі час стоянки. Поясніть принципову різницю підігрівача Гідронік і всякого роду «запусків». Гідронік необхідно програмувати на запуск за деякий час до планованого приходу власника. Запропонуйте час, необхідний для прогріву даного автомобіля. Поясніть, що більш точно цей час визначиться в процесі експлуатації, і воно залежатиме від температури навколишнього повітря, від стоянки (відкрита, крита, гараж) і, звичайно, від особливостей автомобіля. Для невеликих легкових автомобілів, до 3л., Можна порекомендувати запрограмувати обмеження тривалості роботи Гідроніка в 30-35 хвилин. Для важких джипів - 45-50 хвилин. Це не означає, що саме стільки необхідно гріти двигун, просто відпрацювавши його, Гідронік автоматично відключиться. Тобто, навіть якщо у власника плани скористатися автомобілем змінилися, то Гідронік НЕ буде даремно палити паливо і витрачати заряд АБ.

Часто клієнти задають питання: до якої температури Гідронік повинен прогріти двигун? Таких параметрів у технічній документації немає. Відповідаю - до температури, що забезпечує теплий запуск двигуна. 40-45 градусів цілком достатньо для такого запуску. У сильний мороз, мінус 20-25 градусів, в блоці двигуна встановлюється температурний баланс в районі 60 градусів незалежно від тривалості роботи. Проконтролювати температуру двигуна можна включивши запалювання і подивившись показання штатного покажчика температури. Іноді, датчик температури стоїть у великому колі і не показує дійсну температуру блоку двигуна. Тому ступінь прогріву можна перевірити по повітрю, що виходить з дефлекторів, або, в крайньому випадку, можна підняти капот і помацати блок.

Іноді клієнти запитують: прогріває Чи Гідронік піддон масла? Звичайно, безпосередньо саме масло не гріється, але якщо протягом півгодини блок двигуна простоїть при температурі 45 град, відігріється не тільки масло, але і температура всього підкапотного простору буде значно вище температури навколишнього повітря. Тим більше, що всі деталі блоку двигуна будуть теплими, Отта всі масляні канали, тому масло відразу надійде на тертьові деталі. Запуск буде, однозначно, теплим.

Увімкніть Гідронік, нехай він вийде на повний режим. Дайте відпрацювати гідронік 3-4 хвилини, вимкніть Гідронік. Прокоментуйте всі режими, в яких може перебувати Гідронік. Запуск триває 120 секунд. У цей час відбувається контроль всіх вузлів обігрівача, включається рідинний насос, включається свічка, за спеціальною програмою працює вентилятор пальника. На 40-ій секунді включається дозуючий насос. Якщо на 120 секунді полум'я спеціальним датчиком не буде виявлена, то режим запуску припиняється і включається послерабочего режим (продування 120 сек.). Після продувки спроба запуску повторюється. Якщо другий запуск не відбувся, то після продувки Гідронік відключається, а в блок управління записується відповідний код збою в роботі. Якщо несправність актуальна - розрив або коротка небудь електроланцюзі, (забули, наприклад, під'єднати паливний насос) то ця несправність відразу визначається, і спроби запусків не робляться.

Під час роботи Гідронік може перебувати в трьох режимах:

повна потужність до температури антифризу 80 град.;
мала потужність до температури 84 градуси;
регулювальна пауза (нема горіння, працює тільки рідинний насос) при температурі вище 84 градусів.

Крім цього, необхідно відзначити момент включення вентилятора штатної грубки, який включається при температурі 30 градусів.

Для клієнтів, у яких в автомобілі встановили модульний таймер, назвіть коди несправностей, що висвічуються на дисплеї при неправильній експлуатації, та методи їх усунення. Код F11 - слабка акумуляторна батарея, необхідно зарядити або замінити. Код F14 - перегрів, перевірте рівень антифризу, долийте, і зверніться в сервіс, якщо повітряна пробка самостійно не віддалиться. Код F52 - зрив запуску, якщо після заправки палива зриви тривають, то зверніться в сервіс, швидше за все опалювачу необхідна профілактика.

Власник обігрівача повинен знати, що Гідронік не може працювати на чистій воді. Можна використовувати тільки якісні сертифіковані палива. Запропонуйте влітку, один раз на місяць, проводити запуск Гідроніка на 3-4 хвилини. Це необхідно для запобігання застаивания обертових деталей і видалення відкладень частинок з антифризу в порожнинах помпи.

Запропонуйте не використовувати Гідронік в закритих приміщеннях і у вибухо і пожежонебезпечних зонах (наприклад, на АЗС).

При проведенні електрозварювальних робіт плюсової провід необхідно від'єднати від акумулятора і подати його на масу.

При проведенні інструктажу, природно можуть знадобитися деякі технічні характеристики. Знати все «цифри» на зубок, звичайно ж, досить складно. Тому, тримайте під рукою технічний паспорт виробу, і при виникненні подібного роду питання спільно з клієнтом знайдіть необхідну інформацію. Це, крім іншого, направить клієнта на самостійне вивчення технічної документації.

Це, звичайно ж, приблизна схема інструктажу при здачі Гідроніка в експлуатацію. Для кожного конкретного клієнта необхідно розставляти свої акценти, і подавати свій обсяг інформації. Наприклад, для жінки - менше технічної і більше інформації з експлуатації. Людині, що вже має досвід експлуатації подібних пристроїв, краще, увагу приділити моментів установки і особливостям експлуатації Гідроніка на даному автомобілі.

Категория: Авто поради | Просмотров: 1002 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz