Главная

Регистрация

Вход
Машина своїми Руками
Пятница, 26.04.2024, 01:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Все про машину
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Главная » 2013 » Октябрь » 22 » Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача
21:27
Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача

Акумулятор. Спільна робота акумулятора і передпускового підігрівача
Акумуляторна батарея (акумулятор).

Як показує практика, наші клієнти нерідко стикаються з проблемою розряду акумулятора. Особливо гостро це питання постає в зимовий час. Необхідно розуміти, що проблема існує незалежно від наявності на автомобілі передпускового підігрівача. Акумулятор вимагає до себе постійної, уважного ставлення. Причин поганої роботи акумулятора багато. Але от коли на автомобілі встановлений передпусковий підігрівач, в розряді акумулятора звинувачують тільки його.
Наша завдання не стільки зняти звинувачення на адресу передпускових підігрівачів, скільки допомогти клієнту експлуатувати свій автомобіль взимку. Для цього і призначений наш обігрівач і при правильному підході до експлуатації автомобіля та акумулятора в тому числі, проблем у клієнта виникати не буде. Для цього необхідно розуміти процеси, що відбуваються в акумуляторі, і правильно інструктувати клієнтів.
Необхідно допомогти знайти оптимальні рішення експлуатації автомобіля, акумулятора і передпускового підігрівача для кожного конкретного випадку.
Трохи теорії.

Більшість автомобілів оснащується свинцево-кислотної акумуляторної батареєю. Енергетична ємність спочатку закладається кількістю активних речовин на позитивних і негативних пластинах-електродах. Для переносу заряду від негативних пластин до позитивних, в акумулятор заливається електроліт.
Електроліт - розчин сірчаної кислоти в дистильованої воді з масовою концентрацією 28 ... 40% з питомою щільністю 1,21 ... 1,31 г/см3. Щільність електроліту - основний параметр характеризує ступінь зарядженості акумулятора.
При розряді іони і катіони електроліту вступають в реакцію з активною речовиною електродів, тому концентрація заряджених частинок зменшується, і зменшується щільність електроліту. При деякій концентрації струм навантаження припиняється повністю. На практиці це може призвести до незворотних наслідків - опливая активної речовини позитивних пластин.
Для восстанавливаемости параметрів акумулятора, щільність електроліту ніколи не повинна падати нижче 1,07 г/см3. При заряді акумулятора, під дією електричного поля, реакції на пластинах йдуть у зворотному напрямку, щільність електроліту зростає до початкової. Далі, енергія, що витрачається на заряд, на збільшення ємності не йде, а витрачається на розкладання води на водень і кисень. Електроліт «кипить». На необслуговуваних акумуляторах кипіння не відбувається, але припиняється зарядний струм. Тривалий перезаряд призводить до зниження рівня електроліту і руйнування негативних електродів. Різниця між повністю зарядженої і повністю розрядженою акумуляторною батареєю завжди становить 0,16 г/см3.
При низьких температурах збільшується в'язкість електроліту і знижується його можливість переносити заряди. Для забезпечення працездатності акумулятора при негативних температурах необхідно збільшувати концентрацію кислоти, тобто щільність. Але це призводить до зниження терміну служби. Тому, ГОСТ 16360-80 визначає щільність зарядженої акумуляторної батареї відповідно до кліматичних зонами:
дуже холодна (Заполяр'я) 1,3 г/см3
холодна 1,28 г/см3
Московський регіон 1,27 г/см3
помірно холодна 1,26 г/см3
тепла 1,22 г/см3
спекотна (субтропіки) 1,20 г/см3

Зарядженість акумулятора необхідно періодично, особливо в сильні морози, перевіряти. Для обслуговуваних акумуляторів заміряється щільність, для необслуговуваних напругу. (Щільність більш точний показник).
100% зарядки при -20 C ° 12,9-13,1 У 1,28 г/см3
75% зарядки при -20 C ° 12,6-12,8 У 1,24 г/см3
50% зарядки при -20 C ° 12,4-12,5 У 1,20 г/см3
25% зарядки при -20 C ° 12,2-12,3 У 1,16 г/см3
0% зарядки при -20 C ° 11,8-12,0 У 1,12 г/см3

Для нашого регіону щільність електроліту не повинна бути нижче 1,28 г/см3. На практиці ж, на нових автомобілях частенько встановлюються акумулятори з щільністю 1,26 г/см3. Європейські та Японські виробники просто не припускають, що їхні автомобілі будуть експлуатуватися при температурах нижче -30 C °.
Особливості зимової експлуатації акумулятора.

1. Знижується температура електроліту, збільшується його в'язкість, зменшується електропровідність, тому знижується пусковий струм і ефективність процесу заряду від генератора.
2. Запуск холодного двигуна вимагає більшої потужності і енергії від акумулятора. Це призводить до більш глибокого розряду і зниження ємності акумулятора. Запуск прогрітого інжекторного двигуна триває 0,8-1 сек. Холодного 1,5-2,5 секунди. Для дизелів трохи більше.
3. Збільшується число включених в роботу споживачів - обігрівач салону, обігрів заднього скла, підігрів сидінь і пр.
4. Скорочення тривалості світлового дня викликає необхідність тривалої роботи приладів освітлення, що знижує можливості генератора заряджати акумулятор.
5. Погіршення зимових дорожніх умов призводить до зниження динаміки руху автомобіля, що зменшує віддачу енергії генератором.
Інші причини погіршення роботи і виходу з ладу акумулятора.

1. Окиси на свинцевих полюсах і ослаблення затяжки клем. Після зачистки і затягування клеми необхідно змастити кислостійких мастилом.
2. Натяжка генераторного ременя. Періодично необхідно контролювати і регулювати відповідно до інструкції на автомобіль.
3. Бруд на кришці акумулятора створює електричні ланцюжки струмів витоку. Промийте поверхні акумулятора содовим розчином.
4. Токи саморозряду нової акумуляторної батареї становлять близько 10% на місяць. Через півтора - два роки експлуатації ці струми зростають у 3-4 рази.
5. Знос втулок стартера. Перекоси і тертя значно збільшують струм запуску, і відповідно зростає розряд акумулятора.
6. Струми витоку електроланок автомобіля. Струм витоку менше 15 мА чи не позначиться на стоянку автомобіля протягом 2-х місяців. Струм 30-40 мА дозволять запустити автомобіль після 3-х тижневої стоянки. При великих токах і терміни стоянки від'єднуйте акумулятор. Стоянкове струм 150 мА посадить акумулятор за день - два стоянки. Такий струм вимагає негайного пошуку його споживача.
7. Поїздки по пересіченій місцевості (удари і сильна вібрація) скорочують термін служби акумулятора внаслідок осипання активних речовин з пластин.
8. У зимовий час необхідно утеплювати акумулятор. Закрийте частину радіатора охолодження з боку акумулятора для того, щоб захистити його від набігаючого потоку холодного повітря.
9. Найчастіше баланс енергії в зимовий час підтримується на рівні 70 - 85% зарядженості акумулятора. Експлуатація акумулятора при заряді нижче 70% призводить до скорочення його терміну служби. А падіння напруги до 6 В призводить до незворотних змін.
10. Досить часто на автомобілі встановлюються охоронна система, підігрів сидінні, світлові прилади, музичні комплекси та ін Ці додаткові споживачі не враховані в розрахунку балансу електроенергії, і вони знижують можливості генератора заряджати акумулятор.
Експлуатація автомобіля з передпусковим підігрівачем.

З усього вище сказаного випливає, що найслабша ланка на автомобілі це акумулятор. Власники автомобілів часто не розуміють цього. Звичайно, клієнту, що тільки що купив в автосалоні сучасний автомобіль, складно прийняти необхідність постійного контролю стану акумулятора або навіть її заміну. Але як то кажуть - чудес не буває, і закон збереження енергії ніхто не відміняв. Кліматичних умов, в яких експлуатують свої автомобілі російські автовласники, у світі більше немає. Це необхідно завжди враховувати. Те, що добре "німцеві" у нас не прокатує.
Існує кілька варіантів експлуатації автомобіля в наших холодних умовах. Не вдаючись в міркування, (ця тема іншої розмови), приймаємо, що найправильніший, це установка рідинного передпускового підігрівача.
Вимоги до акумулятора при цьому наступні: ємність не нижче 55 А / год. Якщо дозволяє потужність генератора і габарити, ставте більший акумулятор. Якщо акумулятор старше трьох років або власник не знає її вік - краще поміняти на нову. Будь акумулятор перед зимовою експлуатацією необхідно протестувати і при необхідності зарядити від зарядного пристрою. Якщо проблеми виникають на новому автомобілі, то, швидше за все щільність електроліту в акумуляторі не розрахована на наші морози. Щоб не «вбити» новий акумулятор, порекомендуйте його зняти, зарядити і поставити на зберігання до весни. На його місце, на зимовий період, можна придбати недорогий російський акумулятор.
Потужність, що підігрівача Гідронік 4/5 кВт. менше 50 Вт. Це небагато. Для порівняння потужність однієї лампи фари 55 - 100 Вт. Але Гідронік, в режимі передпускового прогріву, працює напряму від акумулятора. Тому, рекомендуйте клієнтам не виставляти на таймері тривалість роботи обігрівача більше 40 хвилин для авто з двигуном до 3-х літрів, і більше однієї години для інших. Адже завдання стоїть не прогріти двигун до робочої температури, а підготувати його до теплого запуску. Для цього буде достатньо 40 - 45 C °.
При необхідності перевірте струми витоку штатних електроланок автомобіля. Перевіряти струм споживання Гідроніка - даремна трата часу. Більше ніж вказано в техпаспорті він споживати не може.
Роботу вентилятора штатної «печі» від «команди» Гідроніка, необхідно налаштувати так, щоб струм на електродвигун вентилятора не перевищував 2,5 А. Як показує практика, в мороз за -30 C ° запитання прогріву салону автомобіля стає неактуальним. Значно гостріше стоїть питання про можливість скористатися автомобілем в принципі. Суттєво підвищити температуру в салоні в такий мороз за допомогою передпускового підігрівача, на жаль, не реально. Хоча, існують спеціальні монтажні набори дозволяють прогрівати в першу чергу салон, а вже потім двигун. Але, думаю, що після такого прогріву автомобіль залишиться на стоянці. На двигун ємності акумулятора може вже не вистачити. Тим більше, що на такому морозі пускові можливості акумулятора знижуються на 15-20%. У сильні морози клієнтам можна порекомендувати відключати функцію прогріву салону повністю. Головне, щоб був прогрітий двигун. На запуск теплого двигуна буде достатньо і половини заряду акумулятора. При цьому з дефлекторів практично відразу почне надходити гаряче повітря і салон швидко прогріється.
У сильні морози рекомендуйте клієнтам по можливості відмовитися від включення додатково встановленого обладнання (противотуманки, музичні комплекси ...).
Клієнтам, які протягом дня їздять на автомобілі менше 30 хвилин (дім-робота-дім) і при цьому перед кожним запуском двигуна по 20-30 хвилин працює обігрівач, не уникнути щотижневої зарядки акумулятора від зарядного пристрою. Бажано, щоб час роботи двигуна було не менше часу роботи підігрівача.
Як організувати зарядку акумулятора? Необхідно шукати якийсь вихід. Можливо, на стоянці є мережа 220 В, можливий змінний акумулятор, можна домовитися з найближчим автосервісом. Але енергію акумулятор може накопичити або від стороннього зарядного пристрою, або від генератора при працюючому двигуні. Інших варіантів немає.
На даний момент ми опрацьовуємо схему підзаряду акумулятора за допомогою сонячних елементів. Можливо, це буде деяким варіантом вирішенням проблеми.

Категория: Авто поради | Просмотров: 4274 | Добавил: FreeDOM | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 711 2 3 ... 7 8 »
71 OLaneClary  
0
В нашем мире, где диплом - это начало отличной карьеры в любой области, многие пытаются найти максимально быстрый и простой путь получения образования. Наличие документа об образовании переоценить невозможно. Ведь диплом открывает дверь перед всеми, кто стремится начать трудовую деятельность или продолжить обучение в любом университете.
В данном контексте наша компания предлагает оперативно получить этот необходимый документ. Вы сможете приобрести диплом, и это становится отличным решением для человека, который не смог завершить образование или утратил документ. дипломы выпускаются аккуратно, с максимальным вниманием ко всем нюансам. В итоге вы сможете получить полностью оригинальный документ.
Превосходство данного решения состоит не только в том, что вы сможете максимально быстро получить диплом. Весь процесс организовывается комфортно, с нашей поддержкой. От выбора подходящего образца документа до правильного заполнения персональной информации и доставки в любой регион страны — все будет находиться под абсолютным контролем качественных мастеров.
В результате, для всех, кто пытается найти быстрый способ получить необходимый документ, наша услуга предлагает отличное решение. Приобрести диплом - это значит избежать длительного процесса обучения и не теряя времени перейти к важным целям, будь то поступление в ВУЗ или старт карьеры.
https://diploman-russiyans.com

70 Fobertspawn  
0
Добрый день всем!
Приобретите диплом института или колледжа с гарантией качества и доставкой по России без предварительной оплаты - просто, удобно, выгодно!
https://images.google.lu/url?q=http://diplomrussian.com
https://maps.google.to/url?q=http://rdiplomik24.com
https://maps.google.mu/url?sa=t&url=http://diplomrussian.com
https://www.google.com.qa/url?q=http://diplomy-originaly.com
https://clients1.google.rs/url?q=http://free-diplommi.com

Закажите диплом ВУЗа по выгодной цене с доставкой в любой город России без предоплаты - надежно и выгодно!

69 Информационный ресурс  
0
Понимание текущих событий в судостроительной отрасли России имеет огромное значение для профессионалов и специалистов этой сферы. Новости и аналитика, публикуемые на отраслевом портале https://sudostroenie.info, помогают быть в курсе последних событий, тенденций и инноваций в судостроительной промышленности. Благодаря этому информационному ресурсу можно своевременно реагировать на изменения на рынке, принимать обоснованные решения и быть успешным в своей деятельности. Поэтому важно следить за обновлениями на портале https://sudostroenie.info и не упускать возможность получить актуальную информацию из первых уст.

68 СУ РИД  
0
Ценность компании определяется наработками и людьми, а не набором железа или недвижимости. Поэтому крайне важно правильно выявлять и управлять своими нематериальными активами (НМА). Каждая компания, которая создает продукт, является генератором РИДов. Правильный учет РИДов - гарантия стабильного будущего. Учет НМА в "СУ РИД" https://lp.ip-manager.ru - это просто и эффективно.

67 ElenaAbova  
0
Fantastic content you've got going here. See also my own webpage

http://pangclick.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=90128 най добрия дерматолог в българия

dd=+

66 Earnestrop  
0
На сегодняшний день, когда диплом - это начало отличной карьеры в любом направлении, многие стараются найти максимально быстрый и простой путь получения образования. Наличие официального документа об образовании переоценить невозможно. Ведь именно он открывает дверь перед людьми, желающими вступить в сообщество профессионалов или продолжить обучение в ВУЗе.
Предлагаем очень быстро получить этот важный документ. Вы имеете возможность приобрести диплом, что будет отличным решением для человека, который не смог завершить образование, утратил документ или хочет исправить свои оценки. дипломы выпускаются с особой тщательностью, вниманием ко всем элементам. На выходе вы получите полностью оригинальный документ.
Преимущества этого подхода заключаются не только в том, что можно быстро получить диплом. Весь процесс организовывается просто и легко, с нашей поддержкой. От выбора необходимого образца диплома до правильного заполнения личных данных и доставки по стране — все будет находиться под полным контролем наших мастеров.
Для всех, кто пытается найти быстрый способ получить необходимый документ, наша услуга предлагает отличное решение. Приобрести диплом - значит избежать долгого процесса обучения и сразу перейти к достижению своих целей: к поступлению в ВУЗ или к началу удачной карьеры.
https://maps.google.ca/url?sa=i&url=https://premialnie-diplomik.com
https://images.google.hn/url?q=https://lands-diploma.com
https://cse.google.cat/url?q=https://lands-diploma.com
https://www.google.vu/url?q=https://lands-diploma.com
https://images.google.co.kr/url?q=https://premialnie-diplomik.com

65 IsmaelMonee  
0
Greetings! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Great blog by the way!
#be#jk3#jk#jk#JK##

<a href=https://ruscourier.ru/news/12852-virtualnyj-nomer-telefona-ssha-kak-on-mozhet-byt-polezen-dlya-vas.html>купить американский номер для смс</a>

64 DavdidSkiva  
0
Доброго всем дня!
купить диплом о среднем специальном

Желаю всем пятерошных) отметок!
http://drahthaar-forum.ru/topic9211.html?&p=31153

купить диплом о среднем образовании
купить диплом
купить диплом цена

63 IsmaelMonee  
0
Добрый день всем!
купить диплом о среднем специальном

Желаю всем нужных оценок!
http://prosvadby.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=980284

купить диплом о среднем специальном
купить диплом Вуза
купить диплом

62 Stephenpeaps  
0
Hi there, all is going sound here and ofcourse every one is sharing facts, that's in fact fine, keep up writing.
#be#jk3#jk#jk#JK##

<a href=https://www.volzsky.ru/press-relize.php?id=18472>купить виртуальный номер Нидерланды</a>

1-10 11-20 21-30 ... 61-70 71-71
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статті по автоелектриці [522]
Статті по автоелектриці
Автосигналізації та протиугонки [100]
Автосигналізації та протиугонки
Іонізатори [4]
Іонізатори
Запалювання [110]
Запалювання
Акумулятори [54]
Акумулятори
Іммобілайзер [24]
Іммобілайзер
Одометри, спідометри [22]
Одометри, спідометри
Кондиціонери [16]
Кондиціонери
Розпіновки [12]
Розпіновки
Електросхеми [287]
Електросхеми
Парктроніки [24]
Парктроніки
Gps навігатор, антирадар [4]
Gps навігатор, антирадар
Інжектор, форсунки [4]
Інжектор, форсунки
Система ABS [2]
Система ABS
Центральний замок [8]
Центральний замок
Інші статті [150]
Інші статті
Своїми руками [148]
Своїми руками
Стартер, генератор [68]
Стартер, генератор
Датчики [90]
Датчики
Схеми [52]
Схеми
Автозвук [42]
автозвук
Авто поради [526]
Авто поради
Пошук ланцюгів [10]
Пошук ланцюгів
Електропроводка [1039]
Електропроводка
Установчі карти [72]
Установчі карти
Підключення Fortin [9]
Підключення Fortin
Автосигналізації [96]
Автосигналізації

Copyright //mashyna.at.ua © 2024
Конструктор сайтов - uCoz